Connect with us

Magazin

Kako očistiti jagode od pesticida? Sve što vam treba su ova tri sastojka

Published

on

Jagode su sinonim za proljeće i ljeto, a gotovo da ne postoji osoba koja može da im odoli. Međutim, problem mogu predstavljati pesticidi, koji se u velikoj mjeri koriste pri tretiranju jagoda.

Iako se pesticidi koriste u dozvoljenim normama, ipak je sigurnije da ga operete prije nego što počnete da ih jedete.

 

Sve što vam je potrebno za uklanjanje pesticida sa voća i povrća imate u svojoj kuhinji, a u pitanju su soda bikarbona, so i sirće.

 

Jagode operite, a onda ih stavite u veliku posudu. Pomiješajte vodu i sirće, tako da odnos bude 3:1, naprimer, na tri čaše vode stavite jednu čašu sirćeta, pa ostavite voće i povrće da odstoji najmanje 30 minuta.

Poslije pola sata, ocijedite jagode od vode i sirćete, pa nalijte čiste vodu i dodajte jednu kašiku soli i jednu kašiku sode bikarbone.

Ostavite ih da ostoje oko 20 minuta, pa ih dobro operite od mlazom vode, piše Žena.

Magazin

Šejla Zonić slavi godišnjicu braka: Evo kakvu je poruku poslala mužu

Published

on

By

Takmičarka u “Zvezdama Granda” Šejla Zonić slavi godišnjicu braka, suprugu se obratila emotivnom porukom.

– Sretna nam druga godišnjica braka i treća godišnjica veze. A ovo je naša prva fotografija, nastala na dan kada smo se prvi put uživo sreli u mom Sanskom Mostu. Armin je iz noćne smjene krenuo na put od četiri sata, iz Tuzle i došao meni. Po osmijehu možete pretpostaviti da smo oboje odmah znali da je to to. Živjela ljubav – napisala je Šejla uz fotografiju.

Ona je ranije u razgovorima isticala da joj je suprug velika podrška u karijeri i priznala da je on glavni krivac što se prijavila u  „Zvezde Granda“.

– Ljudi često misle da je Armin samo moj suprug. Ja ne bih bila danas ovdje u takmičenju da nije njega. Dvoumila sam se da li da se prijavim, da li sam dorasla tim stvarima, da li je ovaj svijet za mene. Muzika jeste nešto što ja živim, ali da nije njega, ja se ne bih pojavila, podržao me je. On vodi sve moje društvene mreže, on je kreator svih objava. Nije on mene ubijedio da moram da se prijavim, samo mi je govorio šta su benefiti, šta nedostaci i ja sam izvagala – rekla je ona jednom prilikom.

Nastavi čitati

Magazin

Svjetski poznati gitarista Damir Daddo Orešković stiže na Music Fest Zlatna Nit u Bosanskoj Krupi

Published

on

By

Jeste li ikad vidjeli da neko svira gitaru s osam žica? Niste ni mogli jer ih je samo nekoliko na svijetu, a jedan od njih dolazi na ovogodišnji Music Fest Zlatna Nit! Riječ je o svjetski poznatom gitaristi bosanskih korijena – Damiru Daddi Oreškoviću.

On će kao specijalni gost 20. juna 2024. otvoriti Music Fest Zlatna Nit u Bosanskoj Krupi zajedno s grupom Dolia, Marčelom i Bendom te Nazarethom.

Nevjerovatan lineupKao da ovo nije dovoljno, kroz tri dana fenomenalne muzičke zabave, na Music Festu Zlatna Nit moći ćete uživati i uz Damira Urbana, Brkove, Jelusick, Konvoj, Starbridge, Siddhartu i ovogodišnje predvodnike – orginalnu grupu Guano Apes!

Nezamjenjiva energijaIako tek drugi u nizu, festival je pokupio simpatije cijele regije s fenomenalnim lineupom, opuštenom energijom i fantastičnom lokacijom – u šumi, okruženi samo drvećem, s nevjerovatnim ozvučenjem i partijanjem do ranih jutarnjih sati.

Svoje ulaznice po specijalnim cijenama zajedno sa kamp paketima možete pronaći još kratko na eventim.hr.

Okupite ekipu i uživajte u tri dana početka ljeta na najsvježijem rock festivalu godine – Music Fest Zlatna Nit, koji će se održati u Bosanskoj Krupi od 20. do 22. aprila 2024.

Sve informacije pronađite na FacebookuInstagramu i web stranici festivala.

Nastavi čitati

Magazin

“100 hiljada dolara je ovaj ‘napaćeni’ narod giftovanjem uplatio ovoj dvojici hudnika, za bolesnu djecu nam je teško izdvojiti 2 KM”

Published

on

By

Sanel Hadžić, poznatijem kao Sanel Patak i Zehrudin Nadarević, poznatijem kao Huda Company glavne su face na društvenim mrežama ovih dana u Bosni i Hercegovini. Kako oni zarađuju “smeta” sarajevskom političaru (Stranka za BiH) Mirsadu Bahtanoviću koji je analizirao je njihov TikTok.
Podsjećamo u jednom momentu ovaj meč je pratilo preko 60.000 osoba a potrošeno je stotine hiljada maraka za ovu 5-minutnu manifestaciju. Kraj meča dobio je Bosni i Hercegovini novog “kralja Tiktoka” koji je sa preko 700.000 coins-a pobijedio Hudu i skinuo ga sa trona.

Kako tvrdi sarajevski političar građani su na ovu manifestaciju potrošili 100.000 dolara.

“100.000$ je ovaj ‘napaćeni’ narod tzv. giftovanjem uplatio ovoj dvojici hudnika. Djecu nam po klubovima i kafićima za basnoslovnu sumu novca, srpski izvođači udaraju tenama po glavi.  Za djecu oboljelu od raznih malignih, teških bolesti nam je teško izdvojiti 2 KM.

Nismo mi napaćen već intelektualno zaostao narod koji teži ka ovim novim europskim vrijednostima.  Slika i prilika s(R)tanja nacije. Dobar dan “napaćeni” narode Bosne i Hercegovine”, napisao je Mirsad Beganović.

Nastavi čitati

Najčitanije