Connect with us

USK

U bihaćkom naselju ukradeno desetero jagnjadi, policija traga za počiniteljima

Published

on

U bihaćkom naselju Dubrave, mjesna zajednica Brekovica, došlo je do krađe desetero jagnjadi.

Vlasnik jagnjadi prijavio je krađu policiji. Nažalost, osim ukradenih jagnjadi, vlasnik je također prijavio i jedno ubijeno jagnje, što dodatno povećava štetu i frustraciju.

Policija je odmah pokrenula istragu i traga za počiniteljima ovog krivičnog djela.

USK

FUCZ se oglasio o stanju u Krajini: Poplavljeno više od 100 stambenih i poslovnih objekata

Published

on

By

U Općini Velika Kladuša zbog izlijevanja rječica i potoka i djelovanja podzemnih i bujičnih voda došlo je do plavljenja nekoliko stambenih objekata

Federalna uprava Civilne zaštite danas je objavila da je u Općini Bužim zbog izlijevanja rječica i potoka, kao i djelovanjem podzemnih i bujičnih voda došlo je do plavljenja oko 100 stambenih i 10 poslovnih objekata u naseljima Bužim Centar, Čava, Zaradostovo, Baštra, Vrhovska i Varoška Rijeka.

Zbog izlijevanja vode na saobraćajnicu zatvoren je putni pravac Čava – Baštra. Ekipe Civilne zaštite i vatrogasci su na terenu, a u toku je sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Bužim.

U Općini Velika Kladuša zbog izlijevanja rječica i potoka i djelovanja podzemnih i bujičnih voda došlo je do plavljenja nekoliko stambenih objekata u naseljima Velika Kladuša (mjesna zajednica), Podzvizd, Todorovska Slapnica, Todorovo, Slapnica i Zborište, koje su pretrpjele najveće posljedice nevremena.

Također, došlo je i do odrona zemlje i stvaranja klizišta, te oštećenja lokalnih putnih pravaca.

Nastavi čitati

USK

(FOTO i VIDEO) Jaka kiša “potopila” dijelove Bužima i Velike Kladuše, građani i mehanizacija na terenu

Published

on

By

Ekipe CZ-a su na terenu, te sa mehanizacijom pomažu građanima u sanaciji nastale štete

Snažno nevrijeme praćeno velikom količinom padavina zahvatilo je tokom protekle noći šire područje Bužima, te uzrokovalo poplavu u samom mjestu i okolnim naseljima.

Uslijed velike količine padavina došlo je do izlijevanja rječica i potoka što je u konačnici dovelo do pojave bujičnih poplava.

Sistem odvodnje vode nije mogao podnijeti toliku količinu padavina, pa se u Bužimu i jutros na ulicama mogla vidjeti veća količina vode.

Ekipe CZ-a su na terenu, te sa mehanizacijom pomažu građanima u sanaciji nastale štete.

Slične probleme imali su i mještani Velike Kladuše, s obzirom da je i na području te općine poplavljeno nekoliko naselja.

Nastavi čitati

USK

Tuga u Krajini: Napustio nas je Suad Sudo Sijamhodžić

Published

on

By

Danas još jedna tužna vijest pogodila je Krajinu.
Tužnu vijest podjelile su kolege s portala Bišćani.net:
Dragi prijatelji, dragi sugrađani,
Sa velikom tugom obavještavamo vas da nas je napustio Suad Sudo Sijamhodžić, naš dragi prijatelj i veliki radnik. Zajedno sa svojim bratom Fuadom, Sudo je godinama bio posvećen poduzetništvu u Bihaću, prvo kroz rad, svima nama poznat butik “Moda In”, ugostiteljstvo “InBar”, a kasnije u štampariji i digitalnom svijetu “Creative studio”.
Sudo je bio veliki prijatelj, humanista i čovjek. Molimo Allaha da mu podari lijepi Džennet, a njegovoj časnoj porodici sabur. Amin.
Nastavi čitati

Najčitanije