Connect with us

Svijet / Zanimljivosti

(VIDEO) S autom od 1500 konja uletio među ljude: Samim čudom je izbjegnuta stravična tragedija

Published

on

Zbog zadobivenih ozljeda sedam gledatelja prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da ih je četvero lakše, a troje teže ozlijeđeno. Nakon pružene liječničke pomoći svi su pušteni na kućnu njegu. Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola

Moćan Audi s motorom snage veće od 1500 konja jučer se zabio u gledatelje na Osijek Street Raceu nakon što je vozač izgubio kontrolu. Ozlijeđeno je sedmero ljudi, od kojih troje ima prijelome kostiju, što znači da se njihove ozljede kvalificiraju kao teške. No kad se pogledaju snimke nesreće, teško se oteti dojmu da je sve skupa moglo završiti puno gore.

POLICIJA JE JUTROS OBJAVILA DETALJE

“Na prostoru Sportskog aerodroma Čepin-Osijek u Osijeku, jučer oko 15:20 sati, za vrijeme održavanja Osijek street race showa, 44-godišnji sudionik utrke upravljao je osobnim automobilom, koji se u jednom trenutku zanio i udario u metalnu zaštitnu ogradu i improviziranu tribinu s gledateljima, prenosi Index.hr.

Zbog zadobivenih ozljeda sedam gledatelja prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da ih je četvero lakše, a troje teže ozlijeđeno. Nakon pružene liječničke pomoći svi su pušteni na kućnu njegu. Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola.

Nastavljamo s prikupljanjem svih relevantnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti opisanog događaja”, objavili su.

Robert Markt, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, ustvrdio je u razgovoru za HRT kako ne možemo znati što je uzrok nesreće dok traje policijska istraga, ali se osvrnuo na ono što je vidio na snimci nesreće.

Cazin

Vozač iz Cazina kod Tušilovića se nije kretao svojom kolovoznom trakom, poginula 58-godišnja žena

Published

on

By

Automobilom slovenskih tablica upravljao 53-godišnjak iz Cazina, koji se nije kretao sredinom saobraćajne trake. Tu je izletio izvan kolnika u odvodni kanal i udario u rubni kamen kolnog ulaza.

Žena (Begić) starosti dobi od 58 godina iz Cazina poginula je u teškoj nesreći do koje je došlo noćas oko 2 sata u Tušiloviću kod Karlovca, izvijestila je policija u subotu. U saobraćajnoj nesreći na D1 još su teško ozlijeđeni muškarac (48) i 26-godišnji mladić, također državljani BiH iz Cazina, piše GPM.

Iz policije navode kako je automobilom slovenskih tablica upravljao 53-godišnjak iz Cazina (BiH), koji se nije kretao sredinom saobraćajne trake. Tu je izletio izvan kolnika u odvodni kanal i udario u rubni kamen kolnog ulaza.

Očevidu je bio prisutan i zamjenik županijske državne odvjetnice. Zbog izazivanja saobraćajne nesreće protiv vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnijeta kaznena prijava.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Afganistanac na suđenju u Njemačkoj: U Bosni i Hercegovini sam ubijao za novac

Published

on

By

Suđenje 28-godišnjem državljaninu Afganistana danas je dobilo neočekivani obrt kada je, govoreći o svom životu, pred sudijom priznao da je prelazeći Balkansku rutu u Bosni i Hercegovini ubio čovjeka i to za novac.

Jučer je održano ročište Afganistancu kojem trenutno sude zbog napada na svog cimera u stanu u njemačkom Ernstvejleru, kada je on, slučajno ili ne, priznao daleko teže krivično djelo – ubistvo u BiH.

“Nikada nisam išao u školu, niti sam pohađao bilo šta. Afganistan sam napustio prije šest godina i toliko traje moje putovanje do Njemačke. Svih ovih godina sam išao Balkanskom rutom preko Irana, Turske, Grčke, BiH, Italije, Švicarske i Francuske. Tokom svih ovih godina bavio sam se raznim poslovima, čak sam radio i za ljude sa “one strane zakona”. U Bosni i Hercegovini sam ubio čovjeka zbog novca, jer mi je trebao novac da nastavim dalje”, rekao je on pred sudijom.

Govoreći o svom životu u Njemačkoj, kaže da je tu tek nekoliko mjeseci, a vrijeme je uglavnom provodio “pušeći hašiš i hodajući po gradu”.

Inače, njemu se trenutno sudi zbog pokušaja ubistva cimera, sunarodnika iz Afganistana, kojeg je izbo nožem četiri puta. Do sukoba je najvjerovatnije došlo zbog pušenja u stanu. Žrtva napada se, u međuvremenu, oporavila.

O sudbini 28-godišnjeg Afganistanc odlučiće Regionalni sud u Cvajbrikenu, a do presude, on ostaje u pritvoru prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Svi stradali iz BiH: Teška nesreća kod Tušilovića, jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene

Published

on

By

Smrtno je stradala 58-godišnja državljanka naše zemlje, a teže su povrijeđeni 48-godišnjak i 36-godišnjak, također državljani BiH

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći sa petka na subotu kod naselja Tušilović na D1, nedaleko Karlovca poginula je 58-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.

Do nesreće je došlo kada je automobil sletio sa ceste, prenijeli su hrvatski mediji.

Putnici iz vozila, 48-godišnjak i 36-godišnjak, također državljani BiH, teže su povrijeđeni. Oni su prevezeni u bolnicu, gdje su zbrinuti. Kako javlja karlovačka policija, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Nastavi čitati

Najčitanije