Connect with us

Magazin

Kako je govorio Mustafa Nadarević: Da sam birao, ne bih se htio roditi kao Mustafa

Published

on

Mustafa Nadarević, koji nas je napustio 2020. godine, zauvijek će ostati jedan od najznačajnijih balkanskih glumaca. Njegove izjave još uvijek privlače pažnju, a jedna od njih se tiče njegovog odrastanja i vjere.

U jednom intervjuu govorio je o svojoj baki s mamine strane.

“Dok sam dolazio kod te bake u Bosanski Novi, ona me tjerala da navečer učim, to znači da se molim Bogu, da se klanjam. Ja sam kao dijete bio umoran, po cijeli dan sam se igrao, s djecom trčkarao, samo sam čekao leći i spavati, a baka nije imala razumijevanja, ona je mene tad mučila. Ja vjerujem, ne mogu biti bez vjere, ali agnostik sam, nisam ateist. Druga baka me nikad nije tjerala da idem u crkvu, ali smo kod nje slavili i Božić i Uskrs. Iako je djed, njen muž, bio musliman, slavili smo sve”, ispričao je.

Istakao je kako mu nikada nije palo na pamet mrziti nekoga samo zato što nije iste vjere kao on.

“Ja da sam birao, ne bih se htio roditi kao Mustafa. To sam dobio i živio sam s tim. Ono što mi se nije sviđalo u odgoju, to sam odbacivao, a ono što mi se sviđalo, to sam primjenjivao s ljudima oko sebe. Cijeli život živiš, učiš i odgajaš se, a umreš neodgojen”, kazao je.

Nadarević je odigrao oko 150 pozorišnih uloga, snimio više od 60 filmova, drama i TV serija. Sarađivao je s nekim od najvećih reditelja jugoslovenskog filma.

Magazin

FOTO Curu engleskog nogometaša stalno vrijeđaju zbog izgleda, on odgovara: To je ljubav mog života

Published

on

By

TIJEKOM utakmice Engleske i Slovačke u osmini finala Europskog prvenstva došlo je do incidenta. Došlo je sukoba između engleskog reprezentativca Declana Ricea i izbornika Slovačke Francesca Calzone.

Calzona je uletio na teren kako bi razgovarao sa sucem na kraju produžetaka, ali u tom trenu mu Rice pokazuje neka ne smeta. Slovački trener potom je gurnuo engleskog reprezentativca, a suigrači Engleza smirivali su situaciju.

Čitač s usana Jeremy Freeman za Daily Mail je otkrio što je Englez poručio izborniku Slovačke: “Zašuti, pičko. Zašuti ti ćelava kurvo”. Tu je utakmicu i raspravu s tribina pratila i djevojka Declana Ricea.

Rice često brani svoju djevojku od ružnih komentara hejtera

Declan Rice već osam godina u vezi je s Lauren Fryer, koja se često nađe na meti internetskih trolova zbog izgleda. Par je zajedno od srednje škole i imaju dijete, no i dalje nalaze na ružne komentare poput: “On može bolje”, “Kako može biti s njom?”, “Pa gdje je ona od njega?”, “Koliku lovu zarađuje, a gle mu djevojku”.

Sve je počelo lani na X-u (odnosno Twitteru) kada su neki trolovi počeli pisati da nogometaš ima “niske standarde” i objavljivati fotografije Lauren. Maltretiranje je postalo neizdrživo pa se Lauren potpuno povukla s društvenih mreža. Ostavila je profile aktivne, ali prestala je objavljivati i obrisala sve ranije objave.

Situacija je toliko izmaknula kontroli da su i na presicama Declanu počeli postavljati pitanja o njegovoj djevojci i situaciji u kojoj se našla. On ju je neumorno branio. “Ona je ljubav mog života. Za mene nema bolje”, govorio je tada. Sad su u njenu obranu stali i mnogi drugi.

Lauren se često može vidjeti na tribinama, odakle podržava Declana tijekom utakmica. Par živi zajedno u Londonu jer Declan trenutno igra za Arsenal. Također imaju kuću u Kingstonu, gdje su odrasli. Prvo dijete rodilo im se u kolovozu 2022. godine.

Nastavi čitati

Magazin

Znate li zašto nikada ne biste trebali prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva?

Published

on

By

Iako se pranje rublja na nižim temperaturama možda čini kao dobra ideja – ako ništa ekološki prihvatljivija -istraživanja su pokazala da to i nije baš dobra ideja i da bi se rublje ipak trebali trebalo prati na višim temperaturama.

Naime, odjeća koja se pere na niskim temperaturama, tvrde istraživači, može prenositi bakterije poput E. coli: ta bakterija živi na našoj koži i u organizmu, i to na temperaturi od 37°C stupnjeva, što znači da ih niska temperatura od 30 C neće ubiti, prenosi Večernji.

Mikrobiolozi zato savjetuju da se odjeća pere na najmanje 60°C stupnjeva, što posebno vrijedi za dječju odjeću jer su djeca osjetljivija i imunitet im nije uvijek potpuno razvijen. A da biste bili sigurni da ste se s pranjem riješili svih bakterija, stručnjaci savjetuju i da povremeno “okrenete” i praznu perilicu.

Praznu perilicu, kažu stručnjaci, upalite na najvišu temperaturu, na 90°C stupnjeva, kako biste se riješili svih bakterija.

Nastavi čitati

Magazin

“Udri Mujo”: Šejla Zonić napravila ludnicu na svadbi u Austriji, rasplesala mladence i zvanice

Published

on

By

Šejla Zonić, ovogodišnja pobjednica Zvezda Granda, nastupila je na jednoj svadbi u Austriji te se na društvenim mrežama pohvalila snimkom.

Kako je navela na snimku, proslava je održana na tajnoj lokaciji. Izvela je brojne hitove, među kojima su: “Udri Mujo”, ” Hej Šeki Šeki”, Jutro je”, “Otkači”, “Dam Dam Dam”, “Kada bi me pitali” i brojni drugi.

Kao što je poznato, ona je i ranije nastupala na svadbama te je zbog toga dobijala neke kritike. No, ona se na njih ne obazire.

“Svoj repertoar prilagođavam vrsti i karakteru događaja i mnogo sam sretna što živim svoju svrhu, a to je muzika. Naravno, sretna sam što nakon toliko formalnog i neformalnog obrazovanja, toliko godina u svijetu muzike, napokon mogu od toga da lijepo živim”, napisala je na Facebooku.Nakon što je odnijela pobjedu na spomenutom muzičkom takmičenju, posvetila se građenju uspješne karijere.

“Najveći izazov i fokus poslije pobjede definitivno jeste pronalaženje odgovarajuće prve pjesme koja će obilježiti početak moje solo karijere. Ulažem veliki trud i nadu i cijelim svojim bićem vjerujem da ću vas uskoro iznenaditi jednom predivnom melodijom i pričom od koje će biti satkana moja prva pjesma”, poručila je fanovima.

Nastavi čitati

Najčitanije