Connect with us

Cazin

Ogrešević: Moramo se otrijezniti i shvatiti da stalno moramo biti oprezni, ideje zla nisu zamrle

Published

on

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević kazao je povodom 9. maja i Dana pobjede nad fašizmom da je to prilika da se iznova zapitamo je li fašizam zaista pobijeđen.

“Nacistički i fašistički režimi iz prošlog stoljeća jesu slomljeni, ali fašističke ideje i ideologija i danas žive, s manjim ili većim intenzitetom. Ideje zla nisu zamrle ni na zapadnom Balkanu. Baš zato je ovaj dan važan, da se otrijeznimo i shvatimo da stalno moramo biti oprezni i da ne dozvolimo širenje ideja onih koji nisu odustali od svojih planova za uništenjem Bosne i Hercegovine”, naveo je Ogrešević.

Podsjetio je da se danas obilježva i Dan Zlatnih ljiljana.

“Heroja koji su se 90-tih godina prošlog stoljeća stavili na čelo odbrane od ništa manjeg zla od fašista i nacista 40-tih godina. Neprijatelji Bosne i Hercegovine tada su osujećeni u svojim namjerama, ali je agresija na našu domovinu nastavljena drugim sredstvima. Iskoristimo ovaj dan da se još jednom podsjetimo da smo dužni u miru sačuvati ono što smo odbranili u ratu”, naveo je Ogrešević.

Cazin

Ibrahim, Abdullah i Talha: Tri brata, tri hafiza iz Cazina

Published

on

By

U ponedjeljak, 6. februara, učenik Medrese „Reis Džemaludin ef. Čaušević“ iz Cazina Ibrahim Tričić pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini proučio je posljednje ajete iz Kur'ana Časnog i tako stekao zvanje hafiza.

Nastavi čitati

Cazin

Đula dobila kritike žirija, ali kroz baraž prošla dalje: Katastrofa, ništa nije valjalo

Published

on

By

Direktno nakon duela u sledeći krug takmičenja prošli:

  1. Šejla Zonić
  2. Sidik Šabanović
  3. Omar Džaferoski
  4. Adela Smajlović
  5. Samed Dželo

U naredni krug takmičenja „Zvezde Granda“ nakon baraža plasirali su se i:

  1. Đula Drini
  2. Nađa Mujezinović
  3. Jelena Prole
  4. Miki Sekulovski
  5. Beta Sudar
  6. Julija Petrović
  7. Dejan Dačević

Cazinjanjka Đula teško, ali ipak večeras kroz baraž prošla u naredno kolo.

Od početka takmičenja Đula Drini važi za favorita u „Zvezdama Granda“, ali je ove subote napravila kiks zbog kog je naljutila članove žirija.

Dragan Kojić Keba je istakao da nije želeo da glasa, jer takmičarke nisu za maksimalan broj glasova, a zatim je iskritikovao odabir druge pjesme Đule Drini.

-Katastrofa, ništa nije valjalo. Đula, tako imaš oscilacije i na tome treba da radiš. Ne znam koji su razlozi- rekao je Keba, a sa njim se složila i Snežana Đurišić koja je javno iskritkovala Đulu.

Ljuta sam, jer pjesma „Godinama“ je zahtjevna i treba koncentracija i odlično si otpjevala, a onda si unakazila Stojinu pesmu, da li zato što si počela da igraš ili je trema… – istakla je Sneža, ali je takmičarka prekinula.

-Nije bila trema u pitanju već adrenalin- pravdala se Đula.

Nastavi čitati

Cazin

U saobraćajnoj nesreći u Cazinu povrijeđena djevojčica

Published

on

By

U cazinskom naselju Čizmići dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena djevojčica.

Muškarac S.H. (42) upravljao je biciklom kada je, nažalost, udario maloljetnu pješakinju.

Hitna medicinska pomoć odmah je intervenisala, a djevojčica je prevezena u Kantonalnu bolnicu. Ljekari su konstatovali da su njene povrede lakše prirode.

Biciklista S.H. (42) dobio je prekršajni nalog, dok istražne vlasti provode istragu kako bi utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

Foto: Ilustracija

Nastavi čitati

Najčitanije