Connect with us

Cazin

Cazin: Policija pronašla veće količine kanabisa, kokaina i tableta (FOTO)

Published

on

U Cazinu su, u dvije odvojene akcije pripadnika PS Cazin, pronađene veće količine kanabisa, kokaina, tableta, ali i oružja.
To je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija.

Miinistar Habibija kaže da je ovo nastavak sistemske i odlučne borbe protiv narkodilera i trgovaca drogom.

“Policijski službenici Odjeljenja krim policije Policijske stanice Cazin u dva navrata u samo nekoliko dana pronašli su neutvrđene veće količine zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu Kanabis sativu, paketiće upakovana u foliji praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain i više tabli lijekova koje koriste lica koja su ovisnici od narkotički sredstava a nisu dozvoljena u prodaji.

Ovo je dokaz da policija može i hoće da se obračunava sa najtežim oblicima kriminliteta.

Cazin

Svečano na stadionu Krajine: Cazinjanin Sandi Nuhić doveo mladu na stadion (VIDEO)

Published

on

By

Sandi Nuhić, igrač FK Krajina, uplovio je u bračne vode i svoj najsretniji dan odlučio proslaviti na neobičan način – na stadionu svog kluba. Ova posebna svadbena svečanost okupila je prijatelje, saigrače i članove kluba, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja je spojila ljubav prema sportu i ljubav prema partnerici.

Na stadionu Krajine, gdje je Sandi proveo brojne važne trenutke svoje karijere, odabrano je da se održi dio svadbene ceremonije. Ovaj gest nije samo simbolizirao njegovu strast prema fudbalu, već i povezanost s timom koji mu je pružio podršku kroz sve uspone i padove.

Ova proslava nije samo bila emotivni trenutak za mladoženju, već i prilika za članove kluba da se još više zbliže i proslave zajedništvo koje ih povezuje. FK Krajina se još jednom pokazao kao prava fudbalska porodica, a svi prisutni su zajedno uživali u slavlju koje će se dugo pamtiti.

Sandi Nuhić je tako na originalan način spojio svoj sportski i lični život, ostavljajući svima inspiraciju da ljubav prema sportu i zajedništvu uvijek njeguju.

Nastavi čitati

Cazin

(VIDEO) Zamalo tragedija na relaciji Cazin – Bužim, pijani vozač ugrozio saobraćaj

Published

on

By

Jučer je na pravcu Cazin – Bužim došlo do drame koju je izazvao zabrinutost među učesnicima u saobraćaju. Nepoznati vozač u vozilu marke Seat, za kojeg se sumnja da je bio pod utjecajem alkohola, krivudao je po cesti, ostavljajući ostale vozače u strahu od potencijalne nesreće.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, ali srećom, nije došlo do sudara ni s drugim vozilima niti s pješacima.
Građani su apelovali na vozače da budu odgovorni i pažljivi, naglašavajući važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, posebno kada je u pitanju konzumacija alkohola. Ovakvi incidenti mogu imati ozbiljne posljedice, ne samo za vozače već i za sve učesnike u saobraćaju.

Policija je pozvana da istraži situaciju i pronađe vozača. Ovaj događaj još jednom naglašava koliko je važno biti odgovoran za volanom i čuvati život svoj i drugih.

Nastavi čitati

Cazin

RK “Cepelin” Cazin sezonu otvorio pobjedom nad RK Čelikom rezultatom 31:42

Published

on

By

Ekipa RK “Cepelin” Cazin uspješno je započela svoju premijernu sezonu u 1. Ligi Federacije Bosne i Hercegovine pobjedom nad domaćinom RK Čelikom iz Zenice, rezultatom 31:42.

Disciplinovana i organizovana igra, kako u odbrani tako i u napadu, od samog početka do kraja utakmice, donijela je Cepelinu sigurnu pobjedu sa 11 golova razlike. Posebno ističemo timsku igru, jer se 12 različitih igrača upisalo u listu strijelaca, što dodatno pokazuje širinu i snagu našeg tima.

Ova pobjeda predstavlja odličan uvod u sezonu 2024/2025, koja će donijeti mnoge izazove, ali i prilike za dalji razvoj kluba. Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima naših igrača, koji kroz podršku i povjerenje doprinose napretku kluba, kao i privatnim poduzetnicima koji finansijski i logistički podržavaju naš rad, oglasili su se iz kluba.

Njihova podrška igra ključnu ulogu u omogućavanju našim mladim sportistima da se takmiče i napreduju. Hvala svima koji su uz nas – ovo je samo početak! MI SMO CEPELIN!!!

Nastavi čitati

Najčitanije