Connect with us

Cazin

Druga pobjeda seniora RK “Cepelin” Cazin pred domaćom publikom

Published

on

Seniorska ekipa RK “Cepelin” Cazin ostvarila je svoju drugu pobjedu u okviru takmičenja 1. lige Federacije, savladavši ekipu RK Donji Vakuf rezultatom 34:26.

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani medrese Reis Džemaluddin ef. Čaušević, pred brojnom i raspoloženom publikom. Ekipa Cepelina od samog početka susreta nametnula je svoj prepoznatljivi ritam igre, ne dozvolivši protivnicima nijednog trenutka da dođu u rezultatsku prednost. Na krilima sjajne podrške s tribina, naši igrači dominirali su tokom čitave utakmice, demonstrirajući zavidan nivo fizičke i taktičke pripremljenosti. Odbrana je bila ključan faktor u večerašnjoj pobjedi, pokazavši da se uspješno može nositi sa različitim napadačkim varijantama protivnika.

Također, zahvaljujući teškim pripremama na početku sezone, igrači su pokazali visok nivo spremnosti, što je rezultiralo time da su svi članovi tima dobili priliku da igraju i doprinesu pobjedi. Posebno se zahvaljujemo našim navijačima i roditeljima naših igrača, čija je podrška bila ključna motivacija za pobjedu.

Zahvaljujemo i ekipi RK Donji Vakuf na fer i korektnoj utakmici, te im želimo mnogo sreće u nastavku sezone.

RK “Cepelin” Cazin nastavlja takmičenje sa visokim ambicijama, a slijedeći izazov očekuje ih već naredne sedmice.

Cazin

Svatovi iz Cazina po mladu Andreu došli kamionima (VIDEO)

Published

on

By

Svatovi Bećira iz Cazina bit će zapamćeni po nesvakidašnjem prizoru – po mladu Andreu došli su kamionima! Ova neobična ideja, koja je nastala uz podršku njegovih prijatelja, učinila je događaj još posebnijim i zabavnijim.

Mještani su s oduševljenjem pratili jedinstveni svadbeni konvoj, koji je privukao pažnju cijelog kraja. Kamioni su se kretao cestom, a vesela atmosfera i povici veselja doprinijeli su opuštenoj i zabavnoj atmosferi svadbe, piše Dijaspora.

 

 

Prijatelji su se potrudili da cijela organizacija bude neobična, dodajući tako dozu originalnosti i kreativnosti tradicionalnom svadbenom običaju. Kamioni, ukrašeni balonima i cvijećem, postali su savršena pozornica za slavlje, dok su prolaznici stajali da snime i podijele ovaj neobičan prizor.

Svadbeni konvoj je postao pravi hit, a mještani su s radošću sudjelovali u slavlju, pružajući Bećiru i Andrei toplu dobrodošlicu u zajednicu mladih bračnih parova.

Nastavi čitati

Cazin

Vozač iz Cazina kod Tušilovića se nije kretao svojom kolovoznom trakom, poginula 58-godišnja žena

Published

on

By

Automobilom slovenskih tablica upravljao 53-godišnjak iz Cazina, koji se nije kretao sredinom saobraćajne trake. Tu je izletio izvan kolnika u odvodni kanal i udario u rubni kamen kolnog ulaza.

Žena (Begić) starosti dobi od 58 godina iz Cazina poginula je u teškoj nesreći do koje je došlo noćas oko 2 sata u Tušiloviću kod Karlovca, izvijestila je policija u subotu. U saobraćajnoj nesreći na D1 još su teško ozlijeđeni muškarac (48) i 26-godišnji mladić, također državljani BiH iz Cazina, piše GPM.

Iz policije navode kako je automobilom slovenskih tablica upravljao 53-godišnjak iz Cazina (BiH), koji se nije kretao sredinom saobraćajne trake. Tu je izletio izvan kolnika u odvodni kanal i udario u rubni kamen kolnog ulaza.

Očevidu je bio prisutan i zamjenik županijske državne odvjetnice. Zbog izazivanja saobraćajne nesreće protiv vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnijeta kaznena prijava.

Nastavi čitati

Cazin

Cazin: Muškarac puškom ganjao pse lutalice po naselju jer su mu napali kokoši

Published

on

By

U naselju Donja Koprivna kod Cazina, prije dva dana, zabilježen je incident koji je uzburkao ovo mirno cazinsko naselje. Naime, psi lutalice su napali i poklali kokoši jednog od mještana, što je izazvalo uznemirenost i bijes kod istog.

O.H., čije su kokoši stradale, odlučio je preuzeti stvari u svoje ruke. Uzeo je lovačku pušku i krenuo u “lov” na pse lutalice, što je dovelo do pucnjeva koji su se čuli u naselju. Ovaj potez izazvao je paniku među mještanima, koji su odmah reagovali i pozvali policiju.

Policija je brzo stigla na lice mjesta i zatekla O.H. s puškom u ruci. Kako saznajemo, ubrzo je lišen slobode i sproveden u policijsku stanicu radi daljnje istrage.

Incident je ponovo otvorio pitanje o kontroli populacije pasa lutalica u ovom području, koja predstavlja ozbiljan problem za lokalne mještane. Mnogi su pozvali na hitno rješenje ovog problema, kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti.

Policija je apelovala na građane da ne preuzimaju pravdu u svoje ruke i da uvijek prijave sumnjive situacije ili napade, naglašavajući važnost saradnje zajednice i vlasti u rješavanju ovakvih problema. Istraga o ovom incidentu je u toku piše Dijasporainfo.

Nastavi čitati

Najčitanije