Connect with us

Cazin

Ambasador Indonezije u posjeti Cazinu: ‘Toliko čist grad, toliko lijepo i uredno…’

Published

on

Ambasador Indonezije Roem Kono u posjeti Cazinu
“Prvi put sam u ovom gradu i impresioniran sam, oduševljen. Toliko čist grad, toliko lijepo i uredno i predivni pejsaži u kojima smo uživali dok smo prolazili kroz područja Cazina!”, prvo je što je istaknuo ambasador Republike Indonezije Roem Kono prilikom današnje posjete Gradu Cazinu.
Ambasadora s delegacijom je primio gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, a uz dobrodošlicu se razgovaralo o daljim oblicima saradnje s posebnim akcentom na privredu i ekonomiju.
-“S gradonačelnikom smo se dotakli brojnih tema i vidjeli smo ovdje puno firmi i veliki je potencijal za ekonomsku saradnju za koju vjerujem da ćemo je u narednom periodu ostvariti.”, dodao je ambasador Kono.
-“Koliko god smo geografski udaljeni, svijet funkcionira na ekonomskim vezama i veoma sam sretan što kod ambasadora Kono vidim taj entuzijazam za naše povezivanje i saradnju na ovim poljima. Svakako ćemo nastaviti naše razgovore s vrlo konkretnim ciljevima.”, kazao je gradonačelnik Ogrešević.
S delegacijom Republike Indonezije gradonačelnik je obišao Poslovnu zonu Ratkovac, Stari grad Ostrožac i Muzej bosanskog kraljevstva, a potom i Gradsku džamiju Cazin uz džuma namaz.

Cazin

Kenana Durić iz Cazina putuje na prestižno frizersko takmičenje u Pariz

Published

on

By

Kenana Durić, talentirana frizerka iz Cazina odlazi na prestižno frizersko takmičenje u Pariz.

Ovaj događaj okuplja najbolje frizere iz regije i svijeta, a Kenana će imati priliku da pokaže svoje umijeće i kreativnost na međunarodnoj sceni.

Poznata po inovativnim frizurama i modernom pristupu, Kenana je ponosna što će predstavljati Cazin i Bosnu i Hercegovinu.

Njen rad već je prepoznat u lokalnoj zajednici, a ovo takmičenje predstavlja sjajnu priliku za dalji profesionalni razvoj.

Nastavi čitati

Cazin

Ružnić objavio poruke NiP-ovca koji bi trebao biti u zatvoru: Zgadit ću mu život…

Published

on

By

Bivši premijer USK i trenutni zastupnik NES-a u Skupštini USK objavio je poruke koje dobiva od NiP-ovca Halila Bajramovića.

Bajramović je iz Krajine, a bio je zastupnik u Federalnom parlamentu, no pravosnažno je presuđen na tri godine zatvora zbog obmane pri davanju kredita.

Bajramović je zbog presude ostao bez mandata, a od tada pokušava razvlačiti konačno odsluženje zatvorske kazne, piše Raport.

Ružnić je sad objavio poruke iz kojih se vidi da mu Bajramović piše da će mu ‘zgaditi život’.

Nije jasan kontekst poruka.

Evo kako to izgleda:

Ruznić je napisao ovu poruku sudijama u Kantonalnom sudu u Bihaću.

Poštovani, predsjednici i sudije Kantonalnog suda u Bihaću, predsjednici i sudije općinskih sudova, glavna tužiteljice i tužioci Kantonalnog tužilastva USK, ministre MUP USK, direktore i OSL MUP USK, doktori koji pišete sumnjive dijagnoze halilu bajramovicu (naravno, malim početnim slovima) i predsjedniče i članovi predsjedništva NiP BiH, evo javno vam šaljem na znanje i da vidim sta će ko poduzeti iz svoje nadležnosti, službene dužnosti i važećih zakona BiH.

Pomenuti maleni huškač sa društvenih mreža, onaj koji se osramotio pred čitavom nacijom lažući u kamere i koji prikuplja sve moguće dijagnoze da odgodi odlazak u zatvor, onaj koji je uništio Džehverušu, RadCazin, Sedru…najavljuje da će mi zgaditi život. Moj život je, kao i svaki drugi, svetinja i očekujem da kao i život svakog drugog građanina ove zemlje, bude zaštićen na vrijeme. Nemoj sutra da niste znali”, naveo je Ružnić.

Nastavi čitati

Cazin

Cazin: Muškarac uhapšen zbog posjedovanja droge

Published

on

By

U cazinskom naselju Mala Lisa, na autopraonici “CAR WASH”, uhapšen je muškarac pod sumnjom za posjedovanje droge.

Prema našim saznanjima, uhapšen je K.H. (35), a njegovo hapšenje povezano je s krivičnim djelom posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Policija je tokom pretresa vozila u vlasništvu K.H. pronašla marihuanu i kokain, što je dovelo do njegovog lišenja slobode, piše Dijasporainfo.

 

Istraga se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja, a policija apelira na građane da prijave sve sumnjive aktivnosti.

Nastavi čitati

Najčitanije