Connect with us

Cazin

Cazin: U Šturliću neovlašteno držanje oružja i eksplozivnih materija, u Stijeni utaja

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin prikupljene su i obrađene informacije o sljedećim pojavama i događajima:

Izvještaj policijske stanice Cazin – Intervencija: 3

  • Krivična djela: 2
    • U 15:30 sati na mjestu Šturlić zabilježen je slučaj neovlaštenog držanja naoružanja i eksplozivnih materija.
    • U 17:00 sati na mjestu Stijena evidentirana je utaja.
  • Javni red i mir: 0
  • Saobraćajne nezgode: 1
    • U 10:10 sati na lokalnom putu Hajrulahovića brdo došlo je do sudara dvaju motornih vozila, pri čemu je nastala materijalna šteta, a jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin – Nema značajnih događaja.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja – U protekla 24 sata obavljen je ukupno 62 pregleda, od kojih su 3 bila zbog povreda. Također, korišten je sanitet 3 puta.

Vodosnabdijevanje – Snabdijevanje vodom je uredno (JKP VODOVOD).

Elektrosnabdjevanje – Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da su planirane isporuke električne energije za 29.09.2023. godine s isključenjima na slijedećim trafo područjima: PRILOG-1.

Komunalne usluge – Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redovnom rasporedu (ČISTOĆA).

Stanje na cestama – Kolovoz je suh, a promet vozila je umjerenog intenziteta, osim u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Vozače se upozorava na moguće sitne odrona zemlje ili kamenja i moli za opreznu vožnju prilagođenu uvjetima na putu. Također, na nekim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je odgovarajuća signalizacija koju vozači moraju poštivati. Sporije vožnje zbog radova mogu se očekivati na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova). Također, na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) zbog slijeganja ceste u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Granični prelazi – Zadržavanja na graničnim prelazima za sada nisu duža od 30 minuta.

Cazin.ba

Cazin

Dešavanja u Cazinu u protekla 24 sata: Požar, saobraćajna nesreća…

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin zabilježeni su različiti događaji, a ovdje je sažetak prikupljenih informacija:

Policijski izvještaj: Intervencija policijske stanice Cazin bila je jedna, a nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira. Zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda koja se dogodila u 20:00 sati na ulici Muslimanskih brigada u Cazinu. Sudarila su se dva motorna vozila, pri čemu je nastala materijalna šteta, ali srećom nije bilo povrijeđenih osoba.

Vatrogasni izvještaj: Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin imala je intervenciju od 16:34 do 18:10 sati na mjestu Tržac, gdje je došlo do požara dimnjaka.

Hitna služba Doma zdravlja: U proteklih 24 sata, hitna služba Doma zdravlja imala je 59 pregleda, od kojih je 5 rezultiralo povredama. Također, korišteno je 5 saniteta.

Opskrba električnom energijom: Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavijestila je građane da je snabdijevanje električnom energijom uredno.

Komunalne usluge: Odvožnja komunalnog otpada odvija se po ustaljenom redu, a stanje na području čistoće je zadovoljavajuće.

Stanje na putevima: Na putevima se upozorava na maglu i nisku oblačnost, što smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama. Također, zbog porasta temperature, učestali su odroni na nekim putevima. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena trenutnim uvjetima. Sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar) te radovi na magistralnim putevima mogu uzrokovati sporiji promet.

Granični prelazi: Promet putničkih vozila na graničnim prelazima protiče uz kraća zadržavanja, osim na graničnom prelazu Orašje-Županja, gdje su autobusi i teretna vozila onemogućena zbog protesta u Hrvatskoj.

Ovaj sažetak pruža pregled događanja u proteklih 24 sata na području Grada Cazin.

Nastavi čitati

Cazin

Uspješna firma iz Cazina: Garaže Limometala uskoro i na tržištu Skandinavije

Hladno vrijeme i minusi predstavljaju veliki problem za vlasnike automobila u Bosni i Hercegovini.

Dolazak zime zadaje glavobolje vlasnicima automobila u našoj zemlji, prvenstveno zbog nedostatka parking mjesta u većim gradovima. Na društvenim mrežama i na specijaliziranim portalima veliki je broj oglasa u kojima ljudi traže da kupe ili iznajme garaže.

Problem nepostojanja dovoljno parking prostora i garaža, koji je iz godine u godinu sve veći u Bosni i Hercegovini, prepoznala je firma Limometal d.o.o., prepoznatljivo ime u Krajini i cijeloj BiH i jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova.

Njihovo originalno rješenje za problem parkiranja, limene auto-garaže, posljednjih godina veoma je traženo širom regiona. Polako osvajaju tržišta u Austriji, a uskoro i u Skandinaviji, piše Biznisinfo.

– Poznato je da garažirano vozilo zadržava svoju vrijednost, vlasnik ostavlja dojam brige o vozilu, a, samim tim, se ono bolje i lakše prodaje. Ovo je samo jedan od razloga zašto ulaganjem u auto-garaže zapravo činite uštedu. Limena garaža jedno je od najefikasnijih rješenja za zaštitu vozila od krađe, vremenskih neprilika, zamrzavanja, a samim tim štedi novac i vrijeme. Ova garaža za auto dizajnirana je kao brzo rješenje problema garažiranja vozila. Montaža je uključena, a sve što je potrebno je betonska podloga za nju. Nakon regiona izašli smo na tržište Austrije, a već imamo ponude iz Skandinavije – kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.

Prioriteti uspješne firme iz Cazina su kvalitet i jednostavnost, tako da, kada je u pitanju i ovaj proizvod, nude brzo i efikasno rješenje za povoljnu cijenu.

– Glavne karakteristike auto-garaža su, uz pristupačnu cijenu, jednostavna montaža po sistemu uradi sam, za koju je potrebno tri sata. Garaže proizvodimo isključivo s pocinčanim limom, odnosno ne nudimo je u bojama. Prošle godine smo uradili rekonstrukciju našeg top proizvoda, gdje smo modificirali njene pojedine elemente. Dimenzije nove varijante auto garaže su 623 cm x 307 cm x 210 cm. Radijalni krov sa prve varijante auto garaže smo zamijenili jednovodnim krovom, kako bi omogućili postavljanje više auto garaža jedne do druge, što je idealno za zatvorena parking mjesta kod stanogradnje. Također, ojačali smo postojeću nosivu konstrukciju auto garaže i još neke sitnije modifikacije – govori Mulalić.

Nastavi čitati

Cazin

Cazin: U pretresu pronađena marihuana, speed i kokain

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija na terenu i saglasnosti dežurnog tužioca Tužilaštva USK-a pripadnici Sektora kriminalističke policije su od Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Cazin pribavili Naredbu za pretres porodične kuće, pratećih objekata i vozila BMW vlasništvu M. D. rođen 1987. godine iz Cazina kao i stambenog objekta u vlasništvu O. Z. rođena 1955 godine iz Cazina.
Prilikom pretresa pronađene su tri (3) plastične vrećice sa sadržajem zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na „Cannabis sativu“, jedna (1) plastična vrećica sa sadržajem bijelog praha koja asocira na opojnu drogu „Speed“, jedna (1) plastična vrećica sa sadržajem bijelog praha koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, jedna (1) digitalna vaga za precizno mjerenje te dva (2) mobilna telefona.
Pronađene tvari i predmeti su oduzeti dok je M. D. lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet narkotičkih sredstva“. 
Istraga je u toku.

Cazin.ba

Nastavi čitati

Najčitanije