Cazinski „Alinac“ uskoro u sasvim novom ruhu postaje sportsko- rekreacijski prostor grada (FOTO)

Potpisivanjem ugovora o izvođenju prve faze radova, čija vrijednost je nešto više od 200.000 konvertibilnih maraka, ozvaničen je početak realizacije projekta potpune rekonstrukcije i sanacije Sportsko- rekreacijskog centra „Alinac“ u Cazinu, koji odnedavno nosi naziv Nurija- Nurko Kličić. Nekadašnje betonsko igralište na kojem su trenirali cazinski klubovi i na kojem se održavala većina gradskih sportskih takmičenja sada će se pretvoriti u moderne, uređene i višenamjenske sportske terene.
-„Dobićemo terene za nogomet, košarku, rukomet i odbojku po najmodernijim standardima, ali i stijenu za penjanje za djecu i odrasle, adrenalinski dječji park, kao i nove svlačionice te kafić za korisnike usluga i posjetioce.“, kaže Semir Pehlić, direktor Javne ustanove Sportski centar „Salih Omerčević“ dodajući da će ovaj projekat u budućnosti itekako poboljšati trenažni proces domaćim sportskim klubovima.
Prva faza radova počinje u narednih desetak dana, a u okviru iste je predviđeni su zemljani radovi na uklanjanju betona i asfalta , ugradnja sistema za oborinske vode, temelji za rasvjetne stubove te asfaltiranje podloge.
-„Zadovoljstvo nam je voditi ovakav projekat i jedva čekamo da radovi krenu. Cijeli projekat je osmišljen tako da udovolji potrebama naših klubova ali i za rekreaciju svih građana, a posebno djece i mladih. Mislim da će u konačnici Alinac opet biti omiljeno mjesto u gradu, a to će sigurno i opravdati svojom ponudom.“, kaže direktor Pehlić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *