Connect with us

Sport

Čovićev portal napao Dedića: “Omotao se muslimanskom ratnom zastavom, treba mu zabraniti ulazak u BiH!”

Sjajni mladi reprezentativac BiH Amar Dedić (20) proslavio je titulu šampiona Austrije koju je osvojio sa svojim Salzburgom ogrnut zastavom sa ljiljanima.

No, ova vijest izazvala je ogorčenje u određenim krugovima u našoj zemlji. Tako je prohadezeovski portal ABC napao ovog sjajnog igrača navodeći da je svojim činom pokazao kakvu našu zemlju želi.

“Omotao se muslimanskom ratnom zastavom time šaljući poruku da želi ‘islamsku BiH što je uznemirilo većinu građana naše zemlje'”, piše portal ABC. 

Portal blizak Čovićevom HDZ- u dalje piše da je “Dedić veliki uspjeh sramotno proslavio ogrnut neprihvatljivom zastavom sa ljiljanjima, a kada je tu fotografiju podijelio na društvenim mrežama, izazvao je veliko oduševljenje muslimanskih nacionalista u BiH”. 

“Ministar Nešić bi se trebao pozabaviti ovim slučajem te tražiti zabranu ulaska u BiH za ovog opasnog ekstrema koji se nažalost bavi sportom. Također Nešić bi ga trebao prijaviti austrijskim vlastima kako bi mu izrekle suspenziju zbog vrijeđanja građana BiH”, zaključuje portal blizak Čoviću. 

Čovićev portal očito ne razikuje zastavu Republike BiH i zastavu Armije BiH. Zastava Republike Bosne i Hercegovine usvojena je 1992. godine, a u zvaničnoj upotrebi bila je od 1992. do 1998. godine, i pod tom zastavom BiH je stekla međunarodno priznanje. Amar Dedić ogrnio je upravu takvu zastavu. 

Na zastavi Armije Republike Bosne i Hercegovine jasno se ističe da je ona simbol ove oružane formacije te se, za razliku od zastave Republike BiH, iza grba sa ljiljanima nalaze dva ukrštena zlatna mača. 

Sport

Reprezentativac BiH odlučio da će od sada igrati za Švedsku: ‘Volim Bosnu, ali…’

Dojučerašnji mladi reprezentativac naše zemlje Zinedin Smajlović dobio je poziv Švedske.

Mladog fudbalera Leccea je selektor Igor Janković u augustu pozvao za duele protiv Austrije i Slovenije, ali kako minutažu nije dobio, vjerovatno iz nezadovoljstva na kraju je odlučio prihvatiti poziv rodne Švedske.

Na spisku se našao zajedno sa još jednim fudbalerom bh. porijekla Arminom Gigovićem.

“Tačno je. Zna se koliko volim Bosnu i Hercegovinu, ali o razlozima ne bih. Momcima želim sve najbolje i da se plasiraju na Europsko prvenstvo – napisao nam je Smajlović.

Kako saznaje Reprezentacija.ba, selektor Igor Janković nije želio davati prednost Smajloviću ispred, primjerice, Šute ili Šukilovića koji igraju seniorski fudbal u odnosu na njega koji u Lecceu još uvijek čeka na debi.

Od dolaska iz 3. švedske lige za Lecce upisao je tri nastupa, za juniore.

Nastavi čitati

Sport

Kodro razotkrio mračnu stranu NS BiH: Htjeli su da ubace svoje igrače na spisak, ja sam stao na crtu

Prvi put nakon što je prestao biti selektor fudbalske reprezentacije BiH gost N1 televizije je bivši selektor Zmajeva Meho Kodro.

Kodro je u ekskluzivnom intervjuu za N1 govorio o brojnim temama, a istakao je kako je situacija za njega u drugom mandatu nizbrdo krenula nakon što je objavio prvi spisak reprezentacije.

“Ja to ne znam, volio bih da znam, ali nisam imao priliku pričati sa ljudima koji su donosili odluke. Razmišljao sam zbog čega je to tako, ali dešavalo se hronološki. Bilo je to sve ok do prve liste i spiska fudbalera na koje računam za prve dvije utakmice. Tada su određene osobe htjele da ubace neke igrače. Tu sam ja stao na tu crtu i rekao da jednostavno to ne bi trebalo tako da se radi i da ja odgovaram za stručni dio. Ja i moj stručni štab smo dovedeni da razmišljamo o tome.”, rekao je Kodro.

Vi ste prvi čovjek koji se usudio i ima hrabrosti da kaže takvo nešto – možete li nam reći o kome se radi?

“Ne znam ja šta se dešavalo prije mene i ne mogu pričati na tu temu. Da li je bilo direktno ili indirektno. Sve je bilo indirektno. Dolazio je savjet, da bi tu trebao biti jedan ili više igrača, da ne kažem koliko je njih da budu na listi”, rekao je Kodro.

Nastavi čitati

Sport

Igrao za Srbiju i postao prvak Evrope: Povukao šokantan potez kad je saznao da mu je naredni rival s Kosova

U prvom danu takmičenja upisao je pet pobjeda u pet mečeva

Jedan od najboljih igrača e-fudbala u Evropi odlučio je da se povuče sa turnira. Marko Roksić, šampion Evrope u e-fudbalu, nije želio da igra protiv predstavnika Kosova.

U prvom danu takmičenja bivši član Barcelone i Rome upisao je pet pobjeda u pet mečeva. Međutim, povukao se kada je saznao ko mu je sljedeći rival, prenosi Nova.rs.

Izgubio je šansu da ode na završni turnir u Rijad, gde je mogao da se bori za najviši plasman.

„Posle dugo razmišljanja odlučio sam da ne igram. Niko nikada nije igrao ovakvu utakmicu, pa ne bih da ja budem prvi.

Ostao sam bez direktnog plasmana u Rijad, šta je tu je. Rekao bih još svašta, ali je bolje ćutati“, napisao je Roksića“.

Obrazložio je i zbog čega je to uradio uz poruku da je “Kosovo dio Srbije i da će uvijek biti“.

On je u dresu Srbije igrao PES i postao prvak Evrope.

Nastavi čitati

Najčitanije