Connect with us

Magazin

Emir na plažu donio pečeno pile i paštetu: ‘Ovi što nude zvrk mesa za 20 eura neka brišu prašinu po praznim stolovim’

Ljeto na Jadranu je sinonim za prirodnu ljepotu, sunce i more, ali ove godine mnogi turisti su iznenađeni naglim porastom cijena. Prosječna cijena obroka na Jadranu, koja iznosi 25 eura po osobi za obrok s salatom, hljebom i pićem, izazvala je negodovanje među posjetiteljima. Mnogi turisti su se požalili da je postalo preskupo te da ne planiraju više dolaziti na Jadran zbog visokih cijena. Cijene se čini da su izvan kontrole, ne samo za smještaj već i za osnovne stvari poput kugle sladoleda.

Unatoč tome, postoje i turisti koji su odlučili pronaći alternativne načine za uživanje u ljeto na Jadranu. Jedan od njih je Emir iz Bosne i Hercegovine, koji je na plažu donio pečeno pile i paštetu. Emir poručuje da je sretan što može uživati u svojoj hrani dok gleda kako drugi plaćaju visoke cijene za obroke.

“Pozdrav iz Opatije uz domaće pile sa ražnja i paštetu, a ovi što nude zvrk mesa za 20 eura neka brišu prašinu po praznim stolovima. Idem sad, dok se nije ohladilo na +35”, poručio je Emir

Dok se neki turisti žale na skupe restorane s praznim stolovima, Emir uživa u svom obroku na obali, bez brige o visokim cijenama. Opatija mu pruža lijepu pozadinu za uživanje u hrani, a Emir je odlučio iskoristiti vlastitu kreativnost i rješenja kako bi sebi osigurao pristupačnu i zadovoljavajuću hranu.

Unatoč tome što su cijene na Jadranu porasle i što mnogi turisti osjećaju teret te situacije, postoje i oni poput Emira koji pronalaze načine da uživaju u ljepotama obale na svoj način. Svaki turist ima različite prioritete i načine na koje će provesti svoje vrijeme na Jadranu, bilo da se radi o luksuznim obrocima ili vlastitim kulinarskim rješenjima.

Magazin

FOTO Supruga Denisa Bećirovića zablistala i na otvaranju BH Fashion Weeka

Mirela Bećirović, supruga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića pojavila se na otvaranju 45. BH Fashion Weeka u Sarajevu i oduševila svojim izgledom.

Da je Mirela vodila računa o svakom detalju govori i činjenica kako je make up savršeno ukopila sa odjevnom kombinacijom.

A post shared by Mirela Bećirović (@mirela.becirovic.mb)

 

Prije nekoliko dana Mirela je privukla šažnju javnosti i izgledom na svečanom prijemu povodom Dana državnosti BiH.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Majka Donne Ares: Nisam mogla pet godina pošteno govoriti, a kamoli zapjevati

„Idem sama kroz oluje“ naziv je nove pjesme i spota, koje je objavila Ajka Kolaković. Majka Donne Ares ističe da su prve reakcije odlične.

 

 

– Spot opisuje snagu žene, kao i čovjeka uopće. Snagu žene koja je bila sretna i prošla sve životne oluje u raznim naletima i koja se nakon svega digla iz ničega. Ona nosi ožiljke tih oluja, ali je stala na noge i stoji uspravno kao stijena što je biju oluje – kaže Kolaković za portal „Avaza“.

Mnogi su zaplakali

Pjesmu je  radio Ado Iftić.

– Radili smo je lagano, bez pritisaka, a pošto on zna moj život, svaka riječ me opisuje. A mnogi su zaplakali – govori nam Ajka.

 

Spot je sniman na Jadranskom moru, u okolini Senja , gdje su, kako kaže Ajka, najjače bure.

– Ja trenutno djelujem samostalno što se tiče snimanja pjesama i imam predivan ansambl „Prijatelji sa Une“ i s njima nastupam. U ponedjeljak smo imali nastup u Kulturnom centru u Bihaću, a gosti su nam bili „Banjalučki vez“ iz Banje Luke. Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a mi kasnije idemo njima u posjetu – kaže Kolaković.

Ožiljci nisu manji, ali naučiš živjeti s njima

Na koncu poručuje:

– Ako svojim primjerom mogu bilo kome pomoći ko trenutno proživljava najgore oluje, bit ću sretna, jer znam koji su to usponi i padovi. Nisam mogla pet godina pošteno govoriti, a kamoli zapjevati. Ali preko noći sam se digla i, baš kao oluja kad se smiri, našla sam neki mir. Ožiljci nisu manji, ali naučiš živjeti s njima. Pošto sam ja profesionalni muzičar, želim da ostane neki pečat iza mene. Meni nije bitno koliki će biti pečat, kao nekima, već me to čini sretnom – zaključuje Ajka.

Donna Ares preminula je 2. oktobra 2017. godine.

Nastavi čitati

Magazin

Selma Bajrami: ‘Iz Srbije mi prijete smrću, ovako nasrtati na jednu ženu i majku’

Selma Bajrami našla se na udaru srbijanskih medija nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem pjeva albansku pjesmu „Valle Kosovare” i uz nju pokazuje dvoglavog orla, koji je simbol albanskog naroda.

 

 

Zabrana nastupa

Nakon toga nekoliko profila tražilo je zabranu nastupa ove bh. pjevačice na srbijanskim televizijama i otkazivanje njenih gostovanja u Srbiji. Čak je jedna televizija objavila anketu u kojoj pitaju da li Selmi treba zabraniti ulazak u Srbiju.

 

– Kao što većina zna, moji korijeni jesu s Kosova, dakle, moj djed je Albanac s Kosova. Na tom nastupu su iz publike tražili da otpjevam tu pjesmu i ja nisam imala razloga da to ne uradim. Sutra, kada dođem u Beograd, otpjevala bih „Odakle si, sele“. Muzika pobjeđuje svako zlo – oglasila se Selma nakon medijskog linča.

Zasmetala sam

 

No, sada se našla na meti još žešćih prijetnji. Za „Dnevni avaz“ kaže kako ona zna ko stoji iza ovog

– Nekome sam, očito, zasmetala jer sam se vratila na srbijansku scenu na velika vrata. Nažalost, počela sam dobivati i prijetnje smrću iz Srbije. Znam ko je sve ovo pokrenuo i neka mu je na čast, ovako nasrtati na jednu ženu i majku – kazala je Bajrami.

Nastavi čitati

Najčitanije