Connect with us

Magazin

Komična reakcija Lake i Enisa Bešlagića na prelet bombardera: Opet rat, okrenimo se vjeri

Enis Bešlagić na svom Instagram profilu podijelio je snimak prelijetanja američkih bombardera iznad Sarajeva te kako je on to doživio zajedno s bh. pjevačem Elvirom Lakovićem Lakom.

Kako su i Laka i Enis prepoznatljivi po svom smislu za humor i ovaj događaj su prokomentarisali u tom maniru. Enis je uz video na Instagramu napisao: “Prelet bombardera i iznad nas”.

Dok se na snimku može vidjeti let aviona te čuti koliko je to zapravo bilo bučno, Laka se našalio: “Opet rat”.

“Upravo su nas preletjela dva bombardera”, kazao je Enis paničnim glasom.

“Najavio si u emisiji, ptico zloslutnice jedna”, dodao je uz smijeh te poručio: “Je l’ ti znaš da nam je ovo možda posljednja emisija? Hajde daj neku odjavu dok nije nešto sletjelo”.

Dok je Laka započeo rečenicu pozivajući “da se okrenu”, Enis je dodao: “Vjeri”, na što su prasnuli u smijeh.

Djeluje da je ovaj dvojac nasmijao mnoge koji su pogledali video, a u komentarima su ih prozvali kraljevima te poručili da ovo “može samo kod nas”.

klix

Magazin

VIDEO Pogledajte kako Ducati i Lamborghini komuniciraju i izbjegavaju nesreće

Index.hr
Nastavi čitati

Cazin

Neobična i lijepa vijest: Banane rodile u Cazinu (FOTO)

Na prostoru općine Cazin, konkretno na Ostrošcu, zabilježeno je iznenađujuće i lijepo dešavanje – uspješan uzgoj banana. Ova vijest svakodnevno donosi nove, neobične i ohrabrujuće priče iz tog područja.

Očito je da klimatske promjene nisu utjecale samo na Sanski Most, već i na općinu Cazin, gdje se sada mogu uspješno uzgajati različite, do nedavno nezamislive sorte voća i povrća.

Nastavi čitati

Magazin

(VIDEO) Samovozeći autobus krenuo na prve vožnje u Europi

OVAJ autobus nekonvencionalnog izgleda je najava uvođenja samovozećeg javnog prijevoza.

Tvrtka Aurrigo već godinama radi na sustavima autonomnog upravljanja. Sada, nakon višegodišnjeg razvoja, predstavlja prototip samovozećeg autobusa kao dio projekta razvoj autonomnog električnog vozila koji sufinancira Europska Unija.

Ime mu je Auto-Shuttle, a upravo je počeo s testiranjem na ograničenim lokacijama u Češkoj Republici i Velikoj Britaniji. U prvoj fazi će imati operatera za upravljačem kao osiguranje ako se pojavi kakva greška. U bliskoj budućnosti vozit će i bez fizički prisutnog operatera u autobusu, ali uz konstantno prisutan bežični nadzor spreman da u svakoj nepredviđenoj situaciji preuzme kontrolu nad vozilom, piše Index.hr.

Tvrtka se nada da će uspjeti razviti tehnologiju za potpuno autonomno upravljanje koje bi se potom moglo primijeniti u javnom prijevozu. Zasad ovi autobusi prometuju na ograničenim lokacijama u Brnu i Pragu u Češkoj te Milton Keynesu u Velikoj Britaniji.

Auto-Shuttle se oslanja na tehnologiju LiDAR-a u kombinaciji s kamerama, a tehnologiju je u potpunosti razvila tvrtka Aurrigo. Autobuse pokreće elektromotor snage 30 KS, voze brzinom do 20 km/h, a doseg je 120 km. Nastao na osnovi prvotno razvijenog vozila za četiri osobe, ima kapacitet deset putnika. Trenutno u Pragu voze praškim sajmenim prostorom Výstaviště Praha.

Nastavi čitati

Najčitanije