Connect with us

USK

Skandal u Tužilaštvu USK: Iz sefa nestao novac od narkodilera, sve prijavljeno Federalnom tužilaštvu

Posljednjih dana u Tužilaštvu Unsko-sankog kantona nastala je prava panika. Naime, kako Raport saznaje iz sefa ove institucije ‘nestala’ je značajna suma novca iz jednog predmeta.

Naime, kako je Raportu rečeno, radi se novcu koji je zaplijenjen u predmetu koji se ticao prodaje narkotika i to protiv Vahidina Mustafića iz Velike Kladuše.

Saznajemo da se radi sumi od oko 20.000 KM koja je bila deponovana u nekoliko valuta: dolarima, eurima, kunama i francima.

Kada je izrečena presuda pred Kantonalnim sudom u Bihaću, postupajući sudija je naložio da se novac prebaci u budžet Federacije BiH, međutim to nikad nije izvršeno, a prema informacijama do kojih smo došli – novca nema.

Pored toga, Tužilaštvu USK je naloženo da vrati oduzete mobitele, kao i drogu. Međutim, do suda to još nije došlo.

Sudija koji je izrekao tu presudu je Ekrem Šarić. On je u kratkoj izjavi za Raport potvrdio da se je slučaj prijavio Federalnom tužilaštvu i VSTV-u.

“Tačno je, ja sam to prijavio nadležnim institucijama. Ali, ne mogu dalje govoriti o slučaju jer nemam ni dozvolu VSTV-a za to”, rekao nam je Šarić.

Postupajuća tužiteljica u ovom slučaju bila je Arnela Cerić Mrenica. Raport je poslao upit i Tužilaštvu USK o ovom slučaju, ali odgovor nismo dobili. Ako ga dobijemo, objavit ćemo ga.

U cijeli slučaj uključene su i policijske agencije koje istražuju cijeli slučaj. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji sumnjaju da ovo nije jedini slučaj ‘nestanka’ novaca iz sefova Tužilaštva USK.

USK

Teška saobraćajna nesreća na dionici Srbljani – Kostela (FOTO)

Teška saobraćajna nesreća se desila danas na dionici Srbljani – Kostela.

Materijalna šteta na vozilima je veća, a detalje o povrijeđenim nema.

Nakon uviđaja ćemo imati detaljnije informacije o uzroku  nesreće i detalje o povredama.

Nastavi čitati

USK

Majka iz Bihaća: ‘Abdullahov ubica osuđen je na sramotnih 12 mjeseci zatvora’

Majčine suze su teške. Status koji je majka Abdullahova objavila na svom Facebook profilu nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Njen status objavljujemo u cijelosti:

Ja sam Abdullah Sedić.

Imao sam nepunih 17 godina.

Pohađao 2 razred srednje škole, sa velikim ciljevima i snovima.
Pravo na zivot 2018 god mi je oduzeo Armin Čavkunivic iz Bihaća. Koji je vozio preko 120km na sat.

Nakon 5 godina godina borbe osuđen na sramotnih 12 mjeseci zatvora uz mogućnost isplate državi.

Zar moj život ništa više nije vrijedio ,moj slučaj nije medijski propraćen jer državi nisam bio bitan, nisam bio “nečij” sin…

Bio sam majčina prva sreća i veliki brat sestri i bratu.

Sjetite se i mene na protestima… I ja sam ubijen…

Nastavi čitati

USK

USK – Uhapšeno nekoliko osoba, zaplijenjeno oko 43.000 KM! (VIDEO)

Dana 29.05.2023 godine istražitelji Odsjeka za spriječavanje zloupotrebe droga i trgovinu ljudima, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, na širem području opštine Velika Kladuša, tačnije naselja Johovica i Šabići, izvršili su pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica i to Č.R. rođen 1987. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Velika Kladuša, Č.H. rođen 1983. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Velika Kladuša, B.DŽ. rođen 1995. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Vel. Kladuša i R.A. rođen 1992. godine nastanjen u mjestu Šabići bb, općina Vel. Kladuša.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičkih sredstava, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis sativu“, oko 43.000 KM u raznim apoenima, jedan pištolj marke CZ call. 7,62 mm, dvije staklene tegle u kojima se nalazi zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, jedna pvc kanta i jedno pvc bure u kojima se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, jedno pvc bure u kojem se nalazila vojna puška PAP M59/66, call 7,62 mm, veća količina municije calibra 7,62 mm, vojni karabin M 48 sa optikom call 9 mm, vise mobilnih telefona i digitalnih vagi za precizno mjerenje, 764 komada zeljastih stabljika-sadnica koja svojim izgledom asociraju na kanabis sativu iste su se nalaze u pvc čašama, te pvc gajbama spremne za sadnju, jedan pištolj marke Rohm, call. 6 mm, 14 komada metaka call. 9 mm, pvc vrećica sa NN-praškastom materijom bijele boje, kao i jedna metalna drobilica.

Navedena lica su preuzeli inspektori Sektora kriminalističke policije i sproveli u prostorije MUP USK-a, radi dalje kriminalističke obrade.

Osumnjičena lica su lišena slobode i nad istim će se sprovesti kriminalistička istraga nakon toga lica će se uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i 371 KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ predati na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a Bihać.

Nastavi čitati

Najčitanije