Connect with us

USK

Sramotno: Dok je Zenga ležao na podu, njegovi pijani prijatelji su ga snimali uživo na FB

Nedavno je velika tuga zavladala u našoj Krajinu jer smo izgubili mladog krajišnika Zijada Smlatića, poznatijeg kao Zenga, na tragičan način.

Nažalost, Zenga je stradao tijekom vožnje motora, a na licu mjesta je preminuo. Ova vijest je duboko potresla sve koji su ga poznavali i cijelu lokalnu zajednicu.

Ono što je posebno šokiralo javnost je okolnost da su, dok je Zenga ležao mrtav na podu, njegovi prijatelji, koji su bili očito pijani, bili prisutni pored njega. Još gore, oni su upalili snimak uživo na Facebooku i počeli objavljivati situaciju u kojoj su se nalazili. Takvo neprikladno i nepoštovanje prema preminulom dodatno je potreslo sve koji su pratili ovu situaciju, objavljuje cazin.net.

Ova tragična nesreća i neprikladno ponašanje prijatelja Zenge ostavili su snažan utisak na zajednicu. Mnogi se nadaju da će ova tužna situacija poslužiti kao podsjetnik svima o važnosti odgovornog ponašanja i poštovanja prema drugima, posebno u trenucima teških gubitaka. Zenga će ostati u našim mislima kao draga uspomena na mladog čovjeka koji je prerano napustio ovaj svijet.

Video je dostupan na Facebooku ali ga nećemo objaviti iz poštovanja prema preminulom.

USK

Hadžifejzović iz Bihaća: “Jeste li se borili za ovo?” Krajiški komandanti: “Loše je! Ne smiju krasti i lagati!”

Hadžifejzović: “Ima li neki moment koji je bio presudan za budućnost?” Selimović: “Tigar, ‘Sloboda’ ’94.! Tada je počeo početak kraja prve autonomije! Poslije završetka te akcije, stvari su se promijenile nabolje! To je jedna briljantno izvedena akcija koja je ostavila traga u našoj borbi!”

Hadžifejzović: „Dobra večer, komandanti! Mirsad Selmanović, ratni načelnik Štaba V korpusa ARBiH, Mehura Selimović, obavještajac, i Hamdija Abdić Tigar. Kako vidite budućnost ove zemlje?“

Selmanović: “Žao mi je što pojedinci ne znaju razlikovati Dan nezavisnosti i Dan državnosti! Normalno je da se pet godina poslije rata završi sve i ide se u izgradnju! Sada, ovoliko godina poslije rata, štrajkuju demobilisani borci! Eto, uredu je… nije uredu! Odgovornost za to stanje nije uredu!”

Hadžifejzović: “Ko je odgovoran?”

– OGLAS –

Selmanović: “Evo ja – prihvatam sve na sebe! Taj ko hoće da bude vlast mora da prihvata i odgovara za svoje postupke!”

Hadžifejzović: “Ne slušaš komande. Je li to krajiški karakter?”

Tigar: “Kad procijenim da je nešto dobro za Krajinu, postupim tako! Ušao sam u politiku! Dužan sam da predstavljam narod koji ovdje živi i da zastupam interes ovog naroda!”

Selimović: “Borili smo se za biološki opstanak bošnjačkog naroda i izborili! Jesmo li zadovoljni danas i je li bolje – o tome se može pričati nekom drugom prilikom!”

Hadžifejzović: “Ima li neki moment koji je bio presudan za budućnost?”

Selimović: “Tigar, ‘Sloboda’ ’94.! Tada je počeo početak kraja prve autonomije! Poslije završetka te akcije, stvari su se promijenile nabolje! To je jedna briljantno izvedena akcija koja je ostavila traga u našoj borbi!”

Hadžifejzović: “Kada bi politika slušala one koji su oslobađali i ginuli, koju bi im komandu, komandante, izdao?”

Selmanović: “Ne kradi! Ne laži! Dovoljno! Kako ćemo biti jedinstveni?! Jedan hoće da krade, jedan neće, ovaj traži sebi nekoga ko će ići u krađu, ovaj nekoga koga neće… Odmah nismo jedinstveni!”

Tigar: “Ista komanda! Ne kradi, ne laži! Ujedinimo se kao što smo i 1992. godine!”

Face.ba

Nastavi čitati

Magazin

Armin Bašić iz Velike Kladuše novi pjevač grupe Lapsus band

Proteklih dana javnost je saznala da je došlo do promjena u Bosanskohercegovačkom bendu ”Lapsus band” čiji je osnivač Mahir Osmanović.

Nakon 11 godina djelovanja u istom sastavu došlo je vrijeme za promjene, zbog nemogućnosti pronalažena ” istog jezika” sa tadašnjim vokalnim solistom Emirom .

Osnivač i gistarista benda Mahir odlučio se za Armina Bašića, mladog momka iz Velike Kladuše .

 

Do sada javnost je mogla čuti po neki cover snimak napravlje za Tik Tok , ovaj mladi momak tek sada kreće u profesionalno bavljenje muzikom.

Ubrzo javnosti će biti i predstavljeno nekoliko covera u punom sastavu Lapsus benda, čisto da se javnost malo upozna a vrlo brzo slijede i prve pjesme iz studija na kojima rade samo zvučna imena sa estrade iz cijelog regiona.

dijasporainfo.net

Nastavi čitati

USK

Pogledajte defile vozila u Bihaću povodom Dana nezavisnosti BiH (VIDEO)

Nepregledna kolona vozila danas je prodefilovala ulicama Bihaća povodom povodom Dana nezavisnosti BiH.

Vozači su vozila ukrasili zastavama BiH, te trubili kako bi napravili dodatni štimung.

Podsjetimo, građani Bosne i Hercegovine danas, 1. marta, slave Dan nezavisnosti.

Na današnji dan 1992. godine na referendumu je izglasana nezavisnost naše domovine.

Više pogledajte u videu:

Nastavi čitati

Najčitanije