Connect with us

USK

Tuga u Krajini: Napustio nas je Suad Sudo Sijamhodžić

Published

on

Danas još jedna tužna vijest pogodila je Krajinu.
Tužnu vijest podjelile su kolege s portala Bišćani.net:
Dragi prijatelji, dragi sugrađani,
Sa velikom tugom obavještavamo vas da nas je napustio Suad Sudo Sijamhodžić, naš dragi prijatelj i veliki radnik. Zajedno sa svojim bratom Fuadom, Sudo je godinama bio posvećen poduzetništvu u Bihaću, prvo kroz rad, svima nama poznat butik “Moda In”, ugostiteljstvo “InBar”, a kasnije u štampariji i digitalnom svijetu “Creative studio”.
Sudo je bio veliki prijatelj, humanista i čovjek. Molimo Allaha da mu podari lijepi Džennet, a njegovoj časnoj porodici sabur. Amin.

USK

USK – Muškarac pretukao suprugu i svastiku, pa pretučen od zeta

Published

on

By

U ul. Podgrmečka zabilježen je slučaj porodičnog nasilja.
Prema informacijama koje su dostupne, muškarac po imenu K.S. napao je svoju suprugu i svastiku, što je izazvalo uznemirenost među stanovnicima tog dijela grada.

Sukob je eskalirao kada se u situaciju umiješao drugi muškarac, M.M., zet od K.S., koji je intervenisao i fizički savladao nasilnika. Prema svjedočenjima očevidaca, M.M. je oborio K.S. na beton i nekoliko puta ga udario u predjelu glave kako bi zaustavio daljnje nasilje nad svojom suprugom i svastikom, piše Dijaspora.

Reakcija lokalne policije nije izostala, te su brzo stigli na mjesto događaja i uspjeli smiriti situaciju. Supruga napadača, koja je zadobila povrede tokom incidenta, odmah je prevezena u Dom zdravlja Ključ radi medicinskog tretmana.

Nastavi čitati

USK

Saznajemo koliko je Stanić platio preuzimanje Bihaćke pivovare

Published

on

By

Prije nekoliko dana BiznisInfo.ba je prvi objavio da je jedan od najmoćnijih poduzetnika iz Bosne i Hercegovine ali i cijelog regiona – Svjetlan Stanić, preuzeo vlasništvo u Bihaćkoj pivovari.

Stanić je preuzeo oko 50 posto vlasništva od dosadašnjih vlasnika, porodice Ibrahimpašić, a u narednom periodu će pokušati doći i do druge polovine dionica. Cijena nije objavljena.

Saznajemo da je Stanić 1.152.532 redovnih dionica, što čini 48,9 posto udjela, preuzeo po jediničnoj cijeni od 0,86 KM. To znači da je ovaj udio od skoro 50 posto vlasništva platio oko milion maraka.

Osim ovih, Stanić je prezeo i manji paket od oko 115 hiljada dionica Pivare koje ne kotiraju na Sarajevskoj berzi.

Ova cijena se ne čini visoka za kompaniju te veličine. No, treba znati da Bihaćka pivovara posljednjih godina posluje s gubitkom.

Kako je BiznisInfo.ba već pisao, Bihaćka pivovara lani je imala ukupne prihode od oko 6,1 milion KM, što je za oko dva miliona KM manje nego godinu ranije. Firma je poslovala s gubitkom od oko 1,7 miliona KM prošle godine, i gubitkom od oko 1,6 miliona godinu ranije, piše Biznisinfo.

Očito se vlasnicima žurilo da izađu iz kompanije kako ne bi zapali u dublje finansijske probleme.

Podsjetimo, Stanići iz Kreševa su jedna od najuspješnijih poduzetničkih porodica u BiH ali i susjednoj Hrvatskoj gdje se nalazi dobar dio njihovog biznisa. Poznati su upravo po proizvodnji bezalkoholnih pića preko svoje kompanije Stanić Beverages, koja je vlasnik brenda Juicy.

Nastavi čitati

USK

Vozač BMW-a u Bihaću napao policajce: “Vidite da pijem kafu, ne dam vam dokumente”

Published

on

By

Na benzinskoj pumpi u naselju Pritoka u Bihaću došlo je do incidenta kada je vozač BMW-a odbio suradnju s policijskim službenicima nakon što su ga zamolili za dokumente. Prema svjedočenju očevidaca, situacija se razvila nakon što su policajci pristupili vozaču koji se parkirao na parkingu benzinske pumpe.

Vozač je prvobitno odbio dati dokumente, navodeći da će to učiniti nakon što popije kafu. Međutim, situacija je eskalirala kada je vozač počeo agresivno i nepristojno se ponašati prema policijskim službenicima.

Policija je intervenirala i vozač je lišen slobode na licu mjesta zbog neposlušnosti i vrijeđanja policijskih službenika. Identitet vozača i dalji detalji o incidentu bit će objavljeni nakon što policija provede detaljni uviđaj i istražne radnje, piše Dijaspora.

Incident na benzinskoj pumpi u naselju Pritoka je privukao pažnju građana, ističući važnost poštovanja zakona i suradnje s policijskim autoritetima u situacijama zahtjeva za identifikacijom.

 

Nastavi čitati

Najčitanije