Connect with us

USK

U Bihaću počeo Novogodišnji zimski festival – Winter park 2022

Published

on

Ovogodišnja Bihaćka zimska priča počela je organiziranim zajedničkim praćenjem televizijskog prijenosa prve polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru

Zimski park u središtu Bihaća svojim posjetiteljima vrata je otvorio 13. decembra i bit će otvoren do 1. januara naredne godine. Organizatori šestog Novogodišnjeg zimskog festivala – Winter park 2022 su Turistička zajednica Grada Bihaća i Gradski kulturni centar.

Na Gradskom trgu ponovo su postavljeni veliki šator i ugostiteljske kućice za zabavni dio programa, ali i dio parka u kojem će ovdašnji obrtnici prezentirati svoju prazničnu ponudu. Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju i ove je godine pripremila klizalište, koje je prošireno zbog velikog interesa. Za mališane je osiguran i prostor s prazničnim drvećem, nakitom i ukrasima.

-Prošle smo godine bili među nekoliko bosanskohercegovačkih gradova sa najbolje organiziranim zimskim – prazničnim programom, odnosno dešavanjima. Potrudili smo se da to ove godine bude još veće i bolje. Radujemo se našim gostima iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, ali i iz petnaestak gradova susjedne Republike Hrvatske koji su s nama bili i prošle godine. Nastojimo Bihać svrstati među najprimamljivije ovdašnje turističke destinacije i u zimskom periodu – rekla je direktorica Kulturnog centra Bihać Erna Begatović.

Ovogodišnja Bihaćka zimska priča počela je organiziranim zajedničkim praćenjem televizijskog prijenosa prve polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Muzički program otvoren je nastupom DJ-a Inisa, a do kraja decembra na pozornici će nastupiti brojni lokalni bendovi i pjevače, kao i muzički gosti iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Banja Luke.

U okviru ovogodišnjeg zimskog festivala – Winter park u gradu na Uni organiziran je i mini – festival “Kultura u decembru”, sa nekoliko pozorižnih predstava i koncertima Muzičke omladine Bihaća i hora Belcanto.

Građani Bihaća i njihovi gosti na Gradskom trgu u Novu godinu ući će koncertom regionalne muzičke zvijezde Tijane Dapčević i velikim novogodišnjim vatrometom.

USK

Bužimljani ne pamte teže poplave: Pokrenuta klizišta, uništeni usjevi (VIDEO)

Published

on

By

Obilne poplave pogodile općine Bužim i Velika Kladušu, uzrokujući značajnu štetu u brojnim naseljima i industrijskoj zoni.

Vodene bujice nosile su sve pred sobom, uništeni su mostovi i putna infrastruktura. Poljoprivrednim zemljištima je nanesena velika šteta, a pokrenuta su i klizišta.

Na vanrednoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite općine Bužim jutros je proglašeno i stanje prirodne nesreće. Interventna sredstva osigurat će Vlada Kantona. Civilna zaštita USK je bila u Velikoj Kladuši.

U Bužimu je bila ekipa RTV USK Majda Hušidić i Alen Abdijanović.

 

Video pogledajte OVDJE.

 

Nastavi čitati

Cazin

NŠ Talent sveukupni je pobjednik 2. Međunarodnog Atelje club 3E Cupa 2024 u Bihaću!

Published

on

NŠ TALENT SVEUKUPNI POBJEDNIK KUPA

NŠ Talent sveukupni je pobjednik 2. Međunarodnog Atelje club 3E Cupa 2024 u Bihaću!

Ovaj talentirani tim iz Cazina sudjelovao je na turniru s pet ekipa različitih uzrasta (2013, 2014, 2015, 2016 i 2017 godište).

Osvojili su ukupno pet medalja: jedno prvo mjesto, tri druga mjesta i jedno treće mjesto.

Ovi rezultati još jednom su pokazali duh i borbenost mladih igrača iz Cazina, što ih je dovelo do titule sveukupnog pobjednika turnira.

Nastavi čitati

USK

Grad Sarajevo će Bužimu nakon poplava uplatiti 20.000 KM: ‘Danas, Sarajevo je uz Bužim i Krajinu’

Published

on

By

Grad Sarajevo pomoći će Bužimu sa 20.000 KM nakon što su ovaj grad zahvatile velike poplave.

Ovu informaciju potvrdila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“Suosjećamo sa stanovnicima Bužima koji je pogođen velikim poplavama. Grad Sarajevo će uputiti pomoć u iznosu od 20.000 KM. Danas, Sarajevo je uz Bužim i Krajinu. Šaljemo snažnu poruku solidarnosti i zajedništva!”, napisala je Karić.

 

Podsjetimo, usljed snažnog nevremena koje je sinoć pogodilo šire područje Bužima došlo je plavljenja brojnih objekata, a šteta je zabilježena i na brojnim putničkim vozilima koja su se našla na udaru vodene stihije.Obilne kišne padavine dovele su do izlijevanja brojnih kanala za oborinske vode, kao i podzemnih voda i potoka.

Prema posljednjim informacijama, u Bužimu je poplavljeno 30 stambenih i poslovnih objekata.

Ekipe Civilne zaštite su na terenu te s mehanizacijom pomažu građanima u sanaciji nastale štete.

Slične probleme imali su i mještani Velike Kladuše, s obzirom da je i na području te općine poplavljeno nekoliko naselja.

Nastavi čitati

Najčitanije