Connect with us

Cazin

Uskoro: Alinac – mjesto sportskih susreta

Published

on

Nekadašnje betonsko igralište na kojem su trenirali cazinski klubovi i na kojem se održavala većina gradskih sportskih takmičenja sada će se pretvoriti u moderne, uređene i višenamjenske sportske terene. U planu je izgraditi terene za tenis, nogomet, košarku, rukomet i odbojku po najmodernijim standardima, ali i stijenu za penjanje za djecu i odrasle, adrenalinski dječji park, kao i nove svlačionice te kafić za korisnike usluga i posjetioce, kaže direktor Javne ustanove Sportski centar „Salih Omerčević“ Semir Pehlić, dodajući da će ovaj projekat u budućnosti itekako poboljšati trenažni proces domaćim sportskim klubovima.

U prošloj godini smo dobili zvanično novi naziv Alinca, trenutno se zove Sportsko rekreacioni centar Nurija Nurko Kličić. Pored novog imena, dobit će veoma moderan i novi izgled, što obuhvata četiri multifunkcionalna terena, od košarke, odbojke, tenisa, nogometa, rukometa. Pored toga za djecu i omladinu će biti postavljen adrenalinski park i igraona te velika stijena za penjanje. Pored će biti svlačione i kafić za sve korisnike tako da ćemo dobiti u BiH, u Cazinu, jedan od ljepših terena. Komplet jedan teren će biti za košarku i odbojku, sa mrežama koje se postavljaju po potrebi, odnosno koji je sport u pitanju za igru, tako i sa dodatna tri terena. Bit će to jedan jako lijep projekat.

Nabavljene su najkvalitetnije švedske podloge za sportske terene čija je ukupna vrijednost oko 150.000 konvertibilnih maraka.

Bergo podloga je švedska podloga koja je najkvalitetnija na svijetu, a nabavit će je firma iz Banja Luke koja predstavlja Balkan. Komplet Alinac će biti prekriven tom podlogom. Potpisani su i građevinski radovi koji se odnose na komplet dizanje terena zbog odvodnji, tj. 20 cm se izdiže teren i ide novi asfalt sa odvodnjom, a na taj asfalt se postavlja bergo podloga. Izvođač radova će biti firma I Selimović sa kojom su potpisani ugovori u vrijednosti 201 000KM. Sad čekamo proljeće i početak građevinske sezone da se počne sa radovima.

Provjerili smo koja je ukupna vrijednost ovog projekta koji će uveliko upotpuniti užu zonu Grada.

Vrijednost projekta je cca pola miliona KM, u saradnji Sportskog centra i Grada Cazina, na čelu sa Nerminom Ogreševićem koji je uveliko podržao ovaj projekat. Tražit ćemo sredstva od Kantona i Federacije za dalje radove. Sada ćemo raspisati 100 000KM tender za svlačionice, kafić i tribine na Alincu, idu nove sjedalice. Uveliko se radi i na sportskoj dvorani koja se i renovira, sad Alinac, za bazen je isto raspisan tender. Cazin će postati jedan veoma moderan Grad po pitanju sporta i svih drugih oblasti.

Cijeli projekat je osmišljen tako da udovolji potrebama naših klubova ali i za rekreaciju svih građana, a posebno djece i mladih. U konačnici će Alinac opet biti omiljeno mjesto u Cazinu, a to će sigurno i opravdati svojom ponudom.“, kaže direktor Pehlić. Ovo je još jedna lijepa sportska priča i vrijedan projekat u našem Gradu koji bi trebao biti realiziran do kraja 2023. godine.

Medisa

Ostavi komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Cazin

U Cazinu provaljno u kuću, vlasnik tvrdi da ništa nije ukradeno

Published

on

By

U mjestu Seferagići kod Cazina došlo je do provale u kuću čiji je vlasnik Z. D.

Prema njegovoj izjavi, na prvi pogled izgleda da ništa nije ukradeno, pa nije siguran šta bi mogao biti motiv provale, prenose Novosti iz Cazina.

Slučaj je odmah prijavljen nadležnim policijskim organima, koji su obavili uviđaj i započeli istragu u cilju pronalaska počinitelja.

Nastavi čitati

Cazin

Većina načelnika u Krajini zadržali pozicije: Promjene u Ključu

Published

on

By

Gradonačelnik Cazina će ostati i dalje Nermin Ogrešević, pokazuju prvi rezultati.

 

SDP je izgubio načelničku poziciju u Ključu, a novi načelnik će biti kandidat SDA Jasmin Musić.

U Velikoj Kladuši je pobjedu proglasio kandidat probosanskih stranaka Boris Hrvat.

 

U Bosanskom Petrovcu prema posljednjim rezultatima Mahmut Jukić (SDA) ima 1.103 glasa, a kandidat SNSD-a 1.069 glasova.

 

Kako smo ranije objavili, novi-stari gradonačelnik Bihaća bit će Elvedin Sedić (POMAK).

Novi načelnik Sanskog Mosta bit će Mensur Seferović iz SDA, koji će na ovoj pozici zamijeniti stranačkog kolegu Farisa Hasanbegovića.

Nastavi čitati

Cazin

Nermin Ogrešević po šesti put izabran za gradonačelnika Cazina

Published

on

By

Prema nezvaničnim podacima sa biračkih mjesta, Nermin Ogrešević je po šesti put osvojio mandat gradonačelnika Cazina. Kao lider stranke NES (Narodni evropski savez), Ogrešević je ponovo dobio povjerenje građana, što potvrđuje njegovu dugogodišnju popularnost i uspjeh u vođenju grada.

 

Nastavi čitati

Najčitanije