Connect with us

Sport

Spektakularna Lana Pudar prvakinja Evrope u disciplini 200 metara delfin

Published

on

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu.

Nakon nastupa u disciplinama 50 i 100 metara delfin, nakon kojih je osvojila i evropsku bronzu, Pudar je danas nastupila i u finalnoj disciplini na ovom Evropskom prvenstvu i tu je zauzela spektakularno prvo mjesto.

Pudar je isplivala vrijeme što je dovoljno za nevjerovatno prvo mjesto i najveći uspjeh karijere.

Kako to tradicija nalaže otkako se takmiči, bh. plivačica je ponovo bila ubjedljivo najmlađa predstavnica u finalu što još jednom pokazuje o kakvom se talentu radi. Druga najmlađa takmičarka bila je 19-godišnja Italijanka Antonella Crispino.

To je bila i posljednja disciplina u plivanju na ovom Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima. Tako je mlada Mostarka zaključila četvrto od pet velikih takmičenja u zgusnutom rasporedu ovoga ljeta.

Preostalo je još da se takmiči na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se u Peruu održava od 30. augusta do 4. septembra. Tu će, također, sjajna bh. plivačica tražiti šansu za nove medalje.

Ostavi komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Sport

Iznenada preminuo Nebojša Erkić (35), kapiten Budućnosti i legenda bijeljinske košarke

Published

on

By

Jučer je u Bijeljini iznenada preminuo Nebojša Erkić (35), kapiten Košarkaškog kluba Budućnost Prolab.

Erkić je rođen je 16. avgusta 1989. godine, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece.

S pravom se smatrao legendom bijeljinske košarke, te je nosio dresove tri najveća kluba iz tog grada, Radnika, Građanskog i Budućnosti.

Od 2018. godine je nastupao za ekipu Budućnosti u kojoj je bio i kapiten.

U svojoj sportskoj karijeri nastupao je i za košarkaške klubove Slavija i Zlatorog.

Proglašen je za najboljeg sportistu Bijeljine za 2012. godinu, kao tadašnji košarkaš KK Radnik.

Klix

Nastavi čitati

Cazin

Eldar Kajtazović iz Cazina novi je golman RK Bosna

Published

on

By

Eldar Kajtazović, mladi golman iz Cazina, potpisao je ugovor sa Sarajevskom Bosnom, najtrofejnijim klubom u Bosni i Hercegovini i članom Premijer lige.

Ovaj talentirani igrač dospio je u centar pažnje svojim impresivnim nastupima, što mu je otvorilo vrata u redove sarajevskog giganta.

Nastavi čitati

Sport

Bajraktarević je čudo! Pogledajte majstoriju najvećeg nogometnog dragulja BiH

Published

on

By

Novi miljenik navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine Esmir Bajraktarević postigao je fantastičan pogodak u 30. kolu američke MLS lige za svoj New England Revolution.

Bajraktarević (19) nedavno je oduševio cijelu BiH nakon što je zablistao u prvim minutama debija za Zmajeve protiv Nizozemske. Minute je dobio i u narednom duelu protiv Mađarske i pokazao zašto se smatra najvećim draguljem kojeg BiH trenutno ima.

U međuvremenu, sjajni krilni ofanzivac se vratio u Sjedinjene Američke Države, gdje se vratio obavezama u MLS ligi, a sinoć je ponovo zablistao i pokazao zašto se smatra ponajvećim talentom ovog šampionata.

Njegov New England je dočekao Montreal u 30. kolu MLS lige i imao vodstvo od 24. minute preko Bobbyja Wooda. Samo devet minuta kasnije vidjeli smo i najljepši detalj utakmice.

Bajraktarević je dobio loptu na desnoj strani van kaznenog prostora, sjajnim potezom se namjestio na lijevu nogu, a onda fantastičnim udarcem pogodio ugao gola Montreala. Njegov pogodak ostavio je u čudu i američke komentatore koji su ostali zadivljeni i naglasili da je još jednom pokazao zašto se toliko o njemu priča.Nažalost, New England je potpuno “stao” u nastavku utakmice pa je primio dva gola i Montreal je kući odnio bod.

Nastavi čitati

Najčitanije