Connect with us

Sport

Bećiragić optimista uprkos porazu: Ovakvom igrom pobijedit ćemo još barem dvije utakmice

Published

on

Selektor Adis Bećiragić nije bio u potpunosti zadovoljan nakon poraza reprezentacije BiH od domaćina Njemačke u utakmici drugog kola Evropskog prvenstva rezultatom 92:82.

Za razliku od utakmice protiv Mađarska, danas su samo Džanan Musa i Jusuf Nurkić ponovili fenomenalne partije iz prvog kola.”Ne možete svaki dan od svakoga očekivati da igra na isti način. Igrali su zajedno i agresivno i to je dobro. Izgubili smo kontrolu u trećoj četvrtini. Ali opet smo pokazali snagu kada smo ih stigli. Zaista smo loše odigrali u trećoj četvrtini. Momci su imali veliku želju da pred 20.000 ljudi pobijede domaćina i gotovo smo pobijedili. Sad je najbitnije da ih što prije oporavimo za naredne izazove”, rekao je Bećiragić nakon utakmice za Sport klub te zatim objasnio konflikt s njemačkom klupom i sudijama:

“Oni su gledali u mene i ja sam im rekao ‘šta gledate’ i to je to.”

Ponovo se potom osvrnuo na partiju ekipe te najavio nastavak grupne faze.

“Bitno je da igramo kao ekipa. Još uvijek imamo neke greške, ali čini mi se da igramo bolje. Bitno je da jedni druge osjećaju. Moramo što prije vratiti energiju. Smatram da ćemo s ovom kvalitetnom igrom pobijediti barem dvije utakmice do kraja grupne faze, inšallah”, poručio je Bećiragić.

Podsjetimo, BiH sada ima jednu pobjedu i poraz na otvaranju Eurobasketa, a u narednom kolu već sutra u 17:45 sati igra protiv Slovenije. Četiri najbolje ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u nokaut fazi.

klix

Sport

Tegeltija kaže da RS dominira u svim sportovima: Sarajevo je otrovna sredina i taj otrov je najveći problem BiH

Published

on

By

Bivši predsjednik FK Borac Banja Luka, Milan Tegeltija, poznat je po svojim izjavama na društvenim mrežama. Ovaj put je kritikovao Sarajevo i nazvao je tokičnom i nefukniconalnom sredinom, ističući da klubovi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine ne mogu biti konkurentni klubovima iz Banja Luke i Mostara.

Titula prvaka BiH koju je osvojio FK Borac Banja Luka ne može se smatrati legitimnom zbog niza razloga. Prvo, sramne sudijske odluke koje su viđene tokom sezone unijele su sumnju u regularnost samog takmičenja. Osim toga, postupci pojedinaca iz Borca koji nisu pokazivali poštovanje prema Bosni i Hercegovini kao državi.

Nastavi čitati

Sport

Otpisao je BiH, a sada je Piksi otpisao njega: Samed Baždar neće ići na Euro sa Srbijom

Published

on

By

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Na spisku se nalazi 26 fudbalera, a zanimljivo je da na istom nema Sameda Baždara, fudbalera koji se nedavno povezivao sa igranjem za Bosnu i Hercegovinu.

Baždar, inače igrač Partizana, sredinom maja je demantovao navode da će u budućnosti igrati za Zmajeve te je izrazio zahvalnost selektoru Stojkoviću jer mu je omogućio da debituje za Srbiju.

Ipak, na konačnom spisku za Euro nije se našao, a ovo su igrači na koje će Stojković računati.

GOLMANI:

Vanja Milinković Savić (Torino)

Predrag Rajković (Mallorca)

Đorđe Petrović (Chelsea)

ODBRANA:

Strahinja Pavlović (RB Salzburg)

Nikola Milenković (Fiorentina)

Miloš Veljković (Werder Bremen)

Srđan Babić (Spartak Moskva)

Uroš Spajić (Crvena zvezda)

Nemanja Stojić (TSC)

SREDINA:

Saša Lukić (Fulham)

Nemanja Gudelj (Sevilla)

Nemanja Maksimović (Getafe)

Ivan Ilić (Torino)

Srđan Mijailović (Crvena zvezda)

Sergej Milinković Savić (Al Hilal)

Dušan Tadić (Fenerbahce)

Lazar Samardžić (Udinese)

Veljko Birmančević (Sparta Prag)

Filip Kostić (Juventus)

Filip Mladenović (Panatinaikos)

Andrija Živković (PAOK)

Mijat Gaćinović (AEK)

NAPAD:

Aleksandar Mitrović (Al Hilal)

Dušan Vlahović (Juventus)

Luka Jović (Milan)

Petar Ratkov (RB Salzburg)

oslobodjenje

Nastavi čitati

Sport

VIDEO Stravičan incident na Formuli 1 u Monte Carlu, potpuno uništen bolid Sergija Pereza

Published

on

By

Na samom startu današnje utrke Formula 1 šampionata u Monte Carlu dogodio se stravičan incident nakon kojeg je potpuno uništen Red Bullov bolid Sergija Pereza.

Već u prvim zavojima dogodila se velika nesreća za Sergija Pereza. Tri bolida su doživjela kontakt, nakon čega se potpuno raspao bolid meksičkog vozača koji je trenutno treći u ukupnom plasmanu.

Prvi je krenuo vozač Ferrarija Charles Leclerc, drugi Oscar Piastri, a treći Carlos Sainz. Šampion Max Verstappen krenuo je sa šestog mjesta na današnjoj utrci u Monte Carlu.

Glavni dio današnjeg ranog incidenta dogodio se kada je Kevin Magnussen zakačio Pereza, koji je potom udario u zaštitni zid. Iz utrke je izbačen još jedan Haasov vozač Nico Hulkenberg.Video možete pogledati i ovdje.

Internet su preplavili snimci koji pokazuju kako nedostaje više od polovine Perezovog bolida. Dignuta je crvena zastava, a više infomacija bit će poznato uskoro.

Nastavi čitati

Najčitanije