Connect with us

USK

SDA USK: Da nismo očistili SDA od Konakovića i Kukića, ne bi imao ko glasati za Bećirovića

Published

on

U hotelu Safir u Bihaću Stranka demokratske akcije je predstavila svoje kandidate za sve navoje vlasti koji dolaze iz USK.

Nakon predstavljanja kandidata prisutnima se obratio i trenutni federalni ministar i nosioc liste za državni parlament Šemsudin Dedić koji je istekao da je opozicija sve sem opozicije.

“Nazivaju se opozicijom imaju svoje ministre u Vladi FBiH, imaju svoje premijere, predsjednike Doma naroda itd. sve su oni sem opozicije”.

Prisutnima se i obratio prvi čovjek i nosilac liste za Kantonalnu Skupštinu Jasmin Musić koji je nezadovoljan trenutnom vladom.

“Koliko je ova vlada dobro radila govori nam i to da nismo još vidjeli godišnji izvještaj, imamo pola zastupnika iz većine koje nema pod optužnicama presudama te seks aferama.”

SDA je čistija nego ikad, ono što sad već možemo reći je da pobjeda SDA nije upitna.

Na kraju svog izlaganja je dodao: Opozicija se vodi pričom da Denisa Bećirevića podržava 11 partija, da SDA nije očistila svoje redove od Konakovića, Zvizdića, Kukića i slični njima Denisa ne bi imao ko podržati, toliko o Denisu, zaključili su iz SDA USK.

USK

U bihaćkom parku primijećene zmije otrovnice, morala intervenirati i služba Veterinarske stanice (VIDEO)

Published

on

By

Sunce i visoke temperature u aprilu, izmamile su zmije iz svojih zimskih skloništa.

Njihovo prisustvo uočili su ne samo poljoprivrednici koji obavljaju proljetne radove, već i građani u urbanom području.

 

 

U bihaćkom parku primijećene su i zmije otrovnice, tako da je morala intervenirati i služba Veterinarske stanice Bihać, javlja RTVUSK.

U video priči donosimo ne samo viđenje potencijalnih opasnosti koje vrebaju u prirodi, već i sugestije da se ipak uzdržite od kretanja u prostoru u kojem je veći postotak da žive ili se kreću zmije otrovnice.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Vozač iz BiH pijan, drogiran i bez vozačke dozvole došao na GP Maljevac

Published

on

By

Vozač iz Bosne i Hercegovine je na Granični prijelaz Maljevac došao u alkoholiziranom stanju, pod utjecajem droga i bez vozačke dozvole.

Uz optužni prijedlog je sudu priveden 37-godišnjak koji je u petak ujutro došao na Granični prijelaz Maljevac vozeći automobil bosansko-hercegovačkih s 1,03 promila i “pod utjecajem opojnih droga”, a k tome nema niti vozačku dozvolu, izvijestila je u subotu Policijska uprava karlovačka i napomenula da je riječ o višestrukom počinitelju prekršaja.

Policija je nastavila da se odbio podvrgnuti testiranju vađenjem krvi i urina.

“Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 3.030 eura koja mu je zamijenjena kaznom zatvora u trajanju od šezdeset dana”, navela je PU karlovačka.

Nastavi čitati

USK

Bihać: Žena pijana došla kući pa fizički nasrnula na muža, on pozvao policiju

Published

on

By

U bihaćkom naselju Ripač zabilježen je neugodan incident porodičnog nasilja koji je izbio kada je pijana žena, identifikovana kao J.F., fizički napala svog muža, što je kulminiralo pozivom policije.

Prema izjavama svjedoka koji su bili prisutni tokom ovog nasilnog sukoba, sve se odigralo usred dana. Kada je nasilje eskaliralo, muž je bio primoran pozvati policiju.

Komšije su izjavile da je J.F. bila u izuzetno alkoholisanom stanju, te da nije bila u mogućnosti da stoji na nogama. Kada je policija stigla na lice mjesta, J.F. je odbijala saradnju i pružala otpor.

Kao odgovor na situaciju, policija je intervenisala i J.F. je lišena slobode, nakon čega je sprovedena u Policijsku stanicu Bihać.

Foto: Ilustracija

Nastavi čitati

Najčitanije