Connect with us

Sport

Nurmagomedov zbog rata u Ukrajini na udaru vlastitog naroda: “Habibe, reci mi gdje si, kao čovjek i kao musliman”

Published

on

Demonstranti protiv mobilizacije u Dagestanu traže od bivšeg UFC-ovog prvaka i nacionalnog heroja Habiba Nurmagomedova da podrži njihov stav, no još uvijek nisu dobili njegov odgovor.

Dok stotine ljudi u Dagestan protestuju protiv djelomične mobilizacije za tekuću rusku invaziju na Ukrajinu, demonstranti pozivaju Habiba da podrži njihov stav. Apel je, pišu tamošnji mediji, uslijedio tokom jednog javljanja koji je vodio šeik Abdullah Kosteksky.

“Habibe, reci mi gdje si, kao čovjek i kao musliman”, rekao je jedan od vođa protesta, poznat kao Omar.

Navodi se da su Habibovi profili na društvenim mrežama preplavljeni nizom dagestanskih fanova koji traže njegovu podršku, a on je s tim u vezi zabranio komentare.”Habibe, svih ovih godina te podržavao narod Dagestana. Barem jednom ustani za narod i budi kao Muhammad Ali”, glasio je jedan od komentara.

 

Dalje se navodi da je 301 Dagestanac preminuo tokom invazije u Ukrajinu, što je deset puta više od bilansa u Moskvi. Kao rezultat toga, u nedjelju 25. septembra održali su proteste protiv poziva iz Moskve, što je na kraju rezultiralo nasilnim napadom protiv vlasti.

Sport

VIDEO Stravičan incident na Formuli 1 u Monte Carlu, potpuno uništen bolid Sergija Pereza

Published

on

By

Na samom startu današnje utrke Formula 1 šampionata u Monte Carlu dogodio se stravičan incident nakon kojeg je potpuno uništen Red Bullov bolid Sergija Pereza.

Već u prvim zavojima dogodila se velika nesreća za Sergija Pereza. Tri bolida su doživjela kontakt, nakon čega se potpuno raspao bolid meksičkog vozača koji je trenutno treći u ukupnom plasmanu.

Prvi je krenuo vozač Ferrarija Charles Leclerc, drugi Oscar Piastri, a treći Carlos Sainz. Šampion Max Verstappen krenuo je sa šestog mjesta na današnjoj utrci u Monte Carlu.

Glavni dio današnjeg ranog incidenta dogodio se kada je Kevin Magnussen zakačio Pereza, koji je potom udario u zaštitni zid. Iz utrke je izbačen još jedan Haasov vozač Nico Hulkenberg.Video možete pogledati i ovdje.

Internet su preplavili snimci koji pokazuju kako nedostaje više od polovine Perezovog bolida. Dignuta je crvena zastava, a više infomacija bit će poznato uskoro.

Nastavi čitati

Sport

U 21. godini preminula Katarina Trivić, reprezentativka i prvakinja BiH u tenisu

Published

on

By

Mlada banjalučka teniserka Katarina Trivić preminula je u petak u 21. godini nakon borbe s teškom bolešću.

Katarina Trivić je bila juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. Nekoliko godina zaredom bila je najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope.

Katarina je u 18. godini života saznala da boluje od leukemije, a protiv opake bolesti se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe je bodrila i druge ljude koji su se također borili na isti ili na sličan način sa bolešću.”Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života. Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Katarinu Trivić, bilo iz sportske ili neke druge sfere života”, navodi se u saopćenju Teniskog saveza BiH.

Nastavi čitati

Sport

Bravo! Bosna i Hercegovina osvojila Zlatnu ligu nacija, savladana i Njemačka

Published

on

By

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci savladala je reprezentaciju Njemačke čime je osvojila trofej pobjednika Zlatne lige nacija.

U dvorani Hotela ‘Hills’ na Ilidži slavili su četvrtu pobjedu u četiri meča, te su time odbranili titulu pobjednika osvojenu prošle godine.

Prvi set ‘Zlatni ljiljani’ riješili su u svoju korist sa 25:15, a u drugi sa 25:19. Nešto jači otpor Nijemci su pružili u trećem setu, ali nedovoljno da ugroze naše odbojkaše koji su ga osvojili rezultatom 25:21.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine je prethodno savladala Hrvatsku, Srbiju i Poljsku, svakog sa po 3:0 u setovima. Preostaje joj još susret bez rezultatskog značaja sa Ukrajinom koji je na rasporedu u nedjelju, 26. maja, od 13:00.

Ovime su ‘Zlatni ljiljani’ potvrdili odličnu formu pred nadolazeće Paraolimpijske igre u Parizu ove jeseni, objavio je SC Sport.

Nastavi čitati

Najčitanije