Connect with us

Cazin

Spektakularni skup NES-a u Cazinu: Pošten rad, javni novac čuvati i trošiti kako treba. Treba uvesti red, odgovorne kadrove

Published

on

Spektakularni završni izborni skup NES BiH u Krajini okupio je večeras više od 5.000 građana, koji su došli podržati “dokazano uspješne”, objavio je NES.

“Vlada Mustafe Ružnića preživjela je migrantsku krizu i koronu, vratila 100 miliona KM dugovanja i uredovila sva primanja iz budžeta. Spremni smo u Krajini nastaviti istim tempom, ali i ovaj provjereni recept funkcionalnosti primijeniti na federalnom i državnom nivou”, poručeno je s večerašnjeg skupa.

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, uz oduševljenje prisutnih, poručio je da će Narodni evropski savez BiH nakon ovih izbora biti mnogo jači nego dosad.

Značajan faktor

“Bit ćemo parlamentarni u svim kantonima u kojima nastupamo i potrudit ćemo se da budemo značajan faktor. Naše ambicije su da učestvujemo u vlasti, kako bismo mogli implementirati ove programe koje imamo.

Jer, došlo je do urušavanja ekonomskog sistema i perspektiva, a s ovakvom vlašću nismo jaki i to nas čini metama. Mi imamo program i strateške poteze koje zagovaramo. Trebamo zaustaviti lošu praksu koju je vlast izgradila posljednjih 30 godina i ona se ogleda u krađi javnog novca, netransparentnosti, ali i mnogim drugim faktorima. Taj novac bismo usmjerili u sljedeće programe.

Trebamo uraditi i krucijalne poteze kao što su poreske reforme, namjenska potrošnja, ubrzati proces izgradnje autoputeva, smanjiti doprinose na 30 do 25 posto, nova zapošljavanja, ali i otvoriti ambijent za domaće i strane investitore.

Formula uspjeha je vrlo jednostavna. Pošten rad, javni novac čuvati i trošiti kako treba. Treba uvesti red, odgovorne kadrove. Bit će to težak posao i bit će mnogo otpora. Trebat će nam snažan vjetar da to uspijemo uraditi, da dovedemo državu u red. Ali, mi smo posvećeni i mi ćemo istrajati u tome”, poručio je Ogrešević.

Ponosno uz slogan

Premijer USK i nosilac liste za Skupštinu Mustafa Ružnić rekao je da je NES-ov način rada pošten, rad u kojem se nikakav uspjeh ne priznaje ako rezultati nisu vidljivi građanima.

“Evo nas na isteku još jedne izborne kampanje, u kojoj smo pred vas izašli s izvještajima i planovima. Stali smo ponosno iza slogana „Dokazano uspješni“, jer smo pokazali da tamo gdje preuzemo obaveze i dužnosti ostavljamo red i rezultate.

“Imamo jasne i konkretne planove za razvoj Unsko-sanskog kantona, koji u naredne četiri godine mora zablistati i biti glavna tema u cijeloj Bosni i Hercegovini. Krajina i Krajišnici to zaslužuju, a sigurno i znaju, jer pokazali smo već ranije i na primjeru Cazina da se sve može postići dobrim radom i ogromnim entuzijazmom, kojeg u ovom timu ne fali, jer mi nismo samo ljudi iz naroda, mi smo narod. Bihać, Bužim, Bosanski Petrovac, Sanski Most, Velika Kladuša, Cazin ili Ključ – sve su to naši dijamanti i biseri koji samo čekaju da zabljesnu, jer ovdje žive najbolji ljudi, najveći radnici i patriote.

Narodni evropski savez već u svome imenu najbolje opisuje sve ono što mi jesmo i što ćemo ostati na putu dobra i izgradnje cijele BiH. U to ime, meni večeras ne preostaje ništa drugo nego da vas pozovem da budete u nedjelju na izborima naš vjetar u leđa, još više nego do sada i da se, uz Božiju pomoć, nakon četiri godine nađemo na istom ovom mjestu i da opet budemo oni koji vas izvještavaju o urađenom, a vi me opet osjećate kao onog istog svog Mustafu, čovjeka iz naroda”, istakao je Ružnić.

Prisutnima se obratila i Ilda Alibegović, nosilac liste za Parlament FBiH.

Raditi za opće dobro

“Sabljama smo nekad dobijali bitke, 2. oktobra NES će pobijediti perom. Olovkom ćemo ispisati historijski X za naše bolje sutra”, poručila je Alibegović.

Potom se obratio Jasmin Emrić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

“Mi želimo biti vaši odgovorni predstavnici i želimo da zajedno nastavimo naš politički put. Mi ćemo biti vaš glas, mi ćemo biti glas Krajine i Krajišnika.

Mi nećemo šutjeti, mi ćemo raditi za opće dobro. Mi ćemo raditi u interesu svih građanki i građana naše države, bez podjela i bez diskriminacije. Mi ćemo raditi u interesu naše države Bosne i Hercegovine i jačanju njenih institucija.

Evropski put je naša perspektiva, a integracija u NATO savez pružit će nam sigurnost i stabilnost.Pozivam vas da podržite Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pozivam vas da podržite sve kandidatkinje i kandidate Narodnog evropskog saveza BiH. Bili smo i ostajemo zajedno, zbog toga i večeras iz Cazina, iz srca Krajine poručujemo da mi volimo i čuvamo našu jedinu domovinu, te da ćemo je graditi po mjeri svih njenih naroda i građana”, zaključio je Emrić.

(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)

Cazin

Ibrahim, Abdullah i Talha: Tri brata, tri hafiza iz Cazina

Published

on

By

U ponedjeljak, 6. februara, učenik Medrese „Reis Džemaludin ef. Čaušević“ iz Cazina Ibrahim Tričić pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini proučio je posljednje ajete iz Kur'ana Časnog i tako stekao zvanje hafiza.

Nastavi čitati

Cazin

Đula dobila kritike žirija, ali kroz baraž prošla dalje: Katastrofa, ništa nije valjalo

Published

on

By

Direktno nakon duela u sledeći krug takmičenja prošli:

  1. Šejla Zonić
  2. Sidik Šabanović
  3. Omar Džaferoski
  4. Adela Smajlović
  5. Samed Dželo

U naredni krug takmičenja „Zvezde Granda“ nakon baraža plasirali su se i:

  1. Đula Drini
  2. Nađa Mujezinović
  3. Jelena Prole
  4. Miki Sekulovski
  5. Beta Sudar
  6. Julija Petrović
  7. Dejan Dačević

Cazinjanjka Đula teško, ali ipak večeras kroz baraž prošla u naredno kolo.

Od početka takmičenja Đula Drini važi za favorita u „Zvezdama Granda“, ali je ove subote napravila kiks zbog kog je naljutila članove žirija.

Dragan Kojić Keba je istakao da nije želeo da glasa, jer takmičarke nisu za maksimalan broj glasova, a zatim je iskritikovao odabir druge pjesme Đule Drini.

-Katastrofa, ništa nije valjalo. Đula, tako imaš oscilacije i na tome treba da radiš. Ne znam koji su razlozi- rekao je Keba, a sa njim se složila i Snežana Đurišić koja je javno iskritkovala Đulu.

Ljuta sam, jer pjesma „Godinama“ je zahtjevna i treba koncentracija i odlično si otpjevala, a onda si unakazila Stojinu pesmu, da li zato što si počela da igraš ili je trema… – istakla je Sneža, ali je takmičarka prekinula.

-Nije bila trema u pitanju već adrenalin- pravdala se Đula.

Nastavi čitati

Cazin

U saobraćajnoj nesreći u Cazinu povrijeđena djevojčica

Published

on

By

U cazinskom naselju Čizmići dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena djevojčica.

Muškarac S.H. (42) upravljao je biciklom kada je, nažalost, udario maloljetnu pješakinju.

Hitna medicinska pomoć odmah je intervenisala, a djevojčica je prevezena u Kantonalnu bolnicu. Ljekari su konstatovali da su njene povrede lakše prirode.

Biciklista S.H. (42) dobio je prekršajni nalog, dok istražne vlasti provode istragu kako bi utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

Foto: Ilustracija

Nastavi čitati

Najčitanije