Connect with us

Svijet / Zanimljivosti

Austrija: 17-godišnji mladić s prozora pucao na 50-godišnju ženu iz BiH

Published

on

Policija je u ponedjeljak navečer imala veliku operaciju u gradu Innsbrucku. Tinejdžer je plinskim pištoljem ustrijelio ženu.

17-godišnjak (nepoznatog državljanstva) pucao je iz plinskog pištolja kroz prozor svog stana u Innsbrucku u ponedjeljak oko 18.30 sati, piše Kroativ.at.

Mladić je ispalio najmanje tri hica u 50-godišnju državljanku BiH koja se nalazila na nogostupu preko puta.

Muškarcu je izrečena privremena mjera zabrane nošenja oružja, a korišteni plinski pištolj pod pritiskom je oduzet. 17-godišnjak je prijavljen državnom odvjetniku. Žena nije teže ozlijeđena.

 

Svijet / Zanimljivosti

Bosanac tvrdi da je pretučen u talijanskom gradu: Nakon istrage policije prijavljeni i on i napadač

Published

on

By

Državljanin Bosne i Hercegovine (48), nastanjen u italijanskom Bolzanu podnio je prijavu zbog, kako je naveo, nasilne pljačke u industrijskoj zoni ovog grada. Također je dostavio ljekarsko uverenje o zadobijenim povredama.

Državni policijski istražitelji odmah su pokrenuli istragu na osnovu snimaka nadzornih kamera od preduzeća u toj oblasti. Njihova analiza je pokazala da je u navedeno vrijeme iz službenog automobila obližnje kompanije izašao naoružani radnik obezbjeđenja i u početku se ponašao izbezumljeno da bi, nakon kratke, ali žestoke svađe sa državljaninom BiH, istog brutalno napao i više puta ga udario u lice.

Nakon napada, osiguranje se udaljilo svojim službenim automobilom, a državljanin BiH je sa zemlje podigao novčanik i napustio mjesto incidenta.

 

Naknadna istraga je omogućila da se identifikuje naoružani čuvar, 31-godišnji italijanski državljanin koji živi u Bolzanu, kao počinilac ovog nasilnog čina. Međutim, on tvrdi da mu je žrtva prijetila nožem.

Nakon rekonstrukcije stvarnog slijeda događaja – koji se u velikoj mjeri razlikovao od lažnih verzija koje su dala dvojica vinovnika ove tuče – obojica su prijavljeni za davanje lažnih izjava. Pored ovoga, radnik obezbjeđenja biće prijavljen i za napad, a naloženo je i da mu se oduzme naoružanje koje legalno posjeduje: poluautomatski pištolj i municija, kao i oduzimanje dvije dozvole za oružje – jedne za ličnu upotrebu, a druge za sportske svrhe, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Slovenija: Tokom nesreće u kojoj je poginuo Dženan iz BiH, drugi svirali harmoniku i zabavljali se (VIDEO)

Published

on

By

Dok se odvijalo spašavanje i sanacija nakon saobraćajne nesreće na autocesti u Sloveniji u kojoj je poginuo Dženan Bajrić iz Maglaja, gluposti je bilo previše u koloni vozila koja je stajala zbog nesreće. Korištenje pojasa za spašavanje, hodanje autocestom, žurke, šetnja djece, razgovor telefonom, približavanje mjestu gdje postoji opasnost od požara su samo neki od nepromišljenih postupaka neodgovornih pojedinaca, piše GPM.

Kako ističu agencije u Sloveniji, to je sramotno, opasno i zabranjeno. Nadležni su odmah zatvorili autocestu i saobraćaj je stao, ali je onda počelo glupo, opasno i nedolično ponašanje onih koji su zatečeni u saobraćaju, opisuju. Objavili su video na kojem su, dok je trajalo spašavanje i rehabilitacija, muzičari svirali i zabavljali sve one koji su napustili vozila i time ugrozili sebe i druge a sa druge strane, pokazali su nepoštovanje prema preminulom 33-godišnjem vozaču kamiona iz BiH.

 

Kako su istakli, žurka na autocesti je apsurdna i neprihvatljiva. U slučaju zastoja na autocesti, vozilima hitne pomoći mora se omogućiti nesmetan prolaz do mjesta nesreće. Pravilnim razvrstavanjem vozila koja nisu učestvovala u saobraćajnoj nesreći na autocesti, omogućavamo vozilima hitne pomoći brži pristup žrtvama i time povećavamo njihove šanse za preživljavanje do 40 posto.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Published

on

By

U albanskom gradu Skadru žena je s troje djece skočila u rijeku Bojanu. Lokalni mediji navode da ih je suprug maltretirao te da bi to mogao biti razlog, no osumnjičeni Ergis Arazi demantirao je takve navode.

Ergis Arazi (31) je nakon policijskog saslušanja negirao da je fizički ili psihički zlostavljao suprugu i maloljetnu djecu.

“Moj odnos sa suprugom je bio normalan i nisam uzrok za takav čin”, rekao je Arazi policiji, prenosi Blic.

 

Albanski mediji pišu kako je Arazi djelovao hladno i smireno kada je čuo da mu je cijela porodica vjerojatno mrtva.

 

Kako navodi policija, majka i troje djece navodno su se ubili skokom u rijeku te je nakon toga uhapšen muškarac u Skadru.

Prema pisanjima lokalnih medija, sukobi između supružnika počeli su prije nekoliko mjeseci te su praktički živjeli odvojeno. Piše se i kako je Arazi započeo vezu s drugom ženom.

Porodica nestale žene tvrdi kako se par svakodnevno svađao te da je tjerao iz kuće. Na saslušanju u policiji, na dan kad je prijavio nestanak, suprugu je opisao kao mentalno bolesnu te je rekao kako već mjesecima pije lijekove za depresiju. Policija nije potvrdila te navode.

 

U službenom saopćenju navodi se kako se sumnja da se majka Alma Arazi (39) s djecom starosti četiri, šest i devet godina utopila u rijeci Bojani. Beživotno tijelo 9-godišnje djevojčice pronašao je ribar u rijeci Drim u koju se ulijeva rijeka Bojana.

Potraga za preostalim članovima porodice još traje.

Na tijelu djevojčice nema tragova nasilja. Ergis Arazi ranije je osuđivan zbog posjedovanja opojnih droga.

Alma je navodno svega nekoliko sati prije kobne tragedije pila kafu sa sestrom svog supruga koja nije ni slutila što će uslijediti. Tvrdi kako su se mirno rastale.

Nastavi čitati

Najčitanije