Connect with us

Sport

Srebro ostaje u Sarajevu, Zmajevi u finalu SP poraženi od snažnog Irana

Published

on

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je u finalu Svjetskog prvenstva koje je održano u Sarajevu od selekcije Irana rezultatom 3:0. Naš tim je nošen prepunom Arenom Hills na Ilidži ponudio borben meč, propustio mnogo set lopti u prvom i drugom setu i na kraju je poražen.

Prvi set se igrao poen za poen sve do polovine prve dionice kada su Iranci pomoću dobre igre u odbrani i jednako sjajne igre u napadu napravili osjetniju razliku (14:17).

Nakon toga se igralo u mini serijama. Najprije su Zmajevi izjednačili na 17:17, a potom su Iranci ponovno pobjegli na tri poena razlike, 17:20.

U samu završnicu seta  Bosna i Hercegovina je ušla pri rezultatu 21:20 zahvaljujući novoj mini seriji koja je došla na krilu sjajne igre u obje faze igre.

BiH je imala višak od jednog poena, bilo je 23:22, a nakon time outa Iranaca, BiH je ubrzo i dobila prvu set loptu, ali se na koncu moralo igrati na razliku.

Iranci su došli do svoje prve set lopte pri rezultatu 24:25 i iskoristili prvu priliku. Prvi set otišao je na stranu Irana. 24:26.

Drugi set je trajao čak 34 minute

U drugom setu, zbog velikog emocionalnog pražnjenja i propuštene šanse za osvajanje prve dionice, naši reprezentativci su možda i psihički pali, i dozvolili Irancima seriju od 4-0, a u prvih osam poena seta, osvojili su samo jedan. Bilo je 1-7 za goste.

Ipak, nova serija Zmajeva dovela nas je na manjak od četiri poena, 5:9.

Nakon još dva osvojena poena Iranaca nova serija Bosne i Hercegovine koja je Zmajeve približila na samo dva poena zaostatka. Bilo je 9:11.

Igralo se neko vrijeme poen za poen, sredinom seta rezultat je glasio 15:17, a onda sa dva sjajna poena u odbrani, naša reprezentacija došla je do izjednačenja 17:17. Naši momci su nedugo zatim napravili još jednu seriju i nanizali nova tri poena za vodstvo od 20:17.

Međutim, Iranci ovaj put prave seriju od tri poena za novo poravnanje, 20:20, te se u završnicu druge dionice ušlo sa novom dramom.

I ovaj put su prvi do set lopte došli reprezentativci BiH, bilo je 24:23, ali i drugi set je otišao na razliku. Pri rezultatu 25:25, Zmajevi su zaslužili drugi set loptu, ali Iranci jednostavno nisu odustajali.

Drugi set je naposlijetku trajao 62 poena, a ponovo je otišao na stranu Iranaca.

Treći set donio raspad u igri našeg tima

Naš tim se nije uspio oporaviti od velikog broja propuštenih prilika u drugom setu pa su Iranci došli do pobjede od 3:0. Rezultat u trećem setu glasio je 12:25.

I u trećem setu Iranci su rano napravili razliku od tri poena, bilo je 7:10, što je Ifeta Mahmutovića natjeralo na time out, ali i nakon toga prednost Iranaca je rasla. Sredinom seta bilo je 9:17, a šanse za povratak reprezentacije Bosne i Hercegovine bile su sve manje.

Kada su Iranci stvorili dvocifreno razliku, 20:10, bilo je jasno da će se Zmajevi morati pomiriti sa drugim mjestom i srebrenom medaljom.

Ba koncu je naša selekcija poražena rezultatom 3:0 u setovima, a posljednji set završen je rezultatom 12:25.

Iran je tako došao do rekordne, osme titule prvaka svijeta. Naš ti ostaje na tri.

N1

Cazin

RK Cepelin Cazin osvajač Omladinske rukometne lige Zapad (FOTO)

Published

on

By

Nastavi čitati

Sport

Pogledajte rundu koja je presudila: Usikova serija udaraca, Fury jedva ostao na nogama

Published

on

By

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik postao je sinoć apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon pobjede nad Tysonom Furyjem.
Usik je slavio nakon 12 rundi podijeljenom sudijskom odlukom, a sve zahvaljujući rundi koja je prevagnula stvari u njegovu korist.Naime, Usik je u devetoj rundi dobrih desetak, petnaest sekundi zadavao žestoke udarce Furyju koji doslovno nije znao šta ga je snašlo.

Britanac se samo teturao po ringu uz konopce do zvona za kraj runde, a nikom nije jasno kako je uspio preživjeti ovu strašnu seriju Usika i ostati na nogama.Međutim, ova runda je bila dovoljna da sudije prevagnu na stranu Ukrajinca i dodijele mu pobjedu.

Podsjetimo, dvojica sudija bodovala su borbu 115:113 i 114:113 u korist Usika, dok je jedan sudija bodovao 114:113 u Furyjevu korist.

Usik sada u karijeri ima omjer 22-0, a Fury je doživio prvi poraz u 36. borbi u karijeri.

Nastavi čitati

Sport

Tragedija potresla bh. nogomet: Preminuo dvadesetogodišnjak niželigaša

Published

on

By

Tužne vijesti za bosanskohercegovački fudbal. Dvadesetogodišnji Adis Omić preminuo je nakon saobraćajne nesreće.

Srce mladog Omića prestalo je da kuca nekoliko dana nakon saobraćajne nesreće.

“Nažalost naš Adis Omić preselio je na drugi svijet. 16. maj će ostati dan kada je Mionica zavijena u crno. Ova vijest je teško pala svima u klubu, u Mionici i šire, a najteže je naravno njegovim roditeljima. Adise da ti Allah podari lijepi dženet, a roditeljima snagu da nastave dalje. El Fatiha”, poručio je Omićev klub NK Omladinac ‘68 Mionica.

Posljednji ispraćaj našem i dženaza zakazana je za sutra (17.05.2024) u 15 sati.

Od Omića se opraštaju i drugi klubovi iz Druge lige Federacije BiH – Jug.

Nastavi čitati

Najčitanije