Connect with us

Svijet / Zanimljivosti

(VIDEO) “Leleču Turci, kukaju bule”: Gnusno ponašanje crnogorskog političara

Published

on

Prepuna sala se zajedno sa Kovačevićem veseli uz šovinističke stihove

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je lokalnoj javnosti poznat po skandaloznom ponašanju.

Kako javljaju tamošnji mediji, na dočeku Pravoslavne Nove godine, Kovačević je sa podignuta tri prsta pjevao: “Od glave Zete do grada Spuža”, gdje je dio teksta koji glasi:”Leleču Turci, kukaju bule…”, prenosi CdM.

Nevjerovatno je da se prepuna sala zajedno sa Kovačevićem veseli uz šovinističke stihove pjesme koja poziva na ubijanje Turaka uz veličanje srpstva. Slavlje uz ovu pjesmu crnogorska javnost je imala priliku da vidi u više navrata do sada.

Ovi užasni stihovi su se pjevali i u Parohijskom domu u Spužu nakon jedne od litija koje su se održavale u organizaciji SPC u Crnoj Gori u znak prostesta zbog tada usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Svijet / Zanimljivosti

VIDEO Ovaj podli trik koriste razbojnici na cestama: Banalan je, ali jako opasan

Published

on

By

PUNO je raznih trikova koje koriste razbojnici diljem svijeta, a policija stalno upozorava vozače na oprez. Cilj razbojnika je da zaustave automobil kako ga opljačkali.

Iako su takvi slučajevi u Hrvatskoj rijetki i Hrvatska spada među najsigurnije zemlje u EU i svijetu, nije zgorega znati kakve to trikove koriste razbojnici diljem svijeta.

Jedan od trikova je onaj s pobacanim voćem po cesti. Vozač ispred sebe na cesti vidi voće kao što su naranče, limuni i ostalo sitno voće, koje neće nanijeti štetu automobilu ako ga se pregazi. Upravo to i jest ideja kojom se vode lopovi, piše Index.

Oni unutra tako znaju sakriti jako oštre predmete koji će rezultirati bušenjem gume i posljedično zaustavljanjem automobila. Onda vozač na samotnoj cesti postaje lak plijen za pljačku, piše španjolski El Pais. Valja još jednom naglasiti da su ovakve pljačke u Hrvatskoj rijetke, ako ih uopće ima. No, ovo vrijedi kao podsjetnik s čime se sve susreću vozači diljem svijeta i koliko je opasnosti na cestama.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

(VIDEO) Pogledajte trenutak u kojem razorni tornado do temelja uništava zgradu: ‘Unutra su bili deseci ljudi…’

Published

on

By

Na društveni mrežama pojavio se video zastrašujućeg trenutka u kojem tornado do temelja uništava zgradu u Lincolnu, u Nebraski. Video je snimljen 26. travnja, ali je na društvenim mrežama objavljen tek u ponedjeljak.

Prema izvješću lokalnih medija, unutar kompleksa u kojem se proizvode industrijski dijelovi bilo je nekoliko desetaka radnika u trenutku udara tornada, ali svi su čudom preživjeli.

Pogledajte razornu snagu tornada:

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Austrijska policija se hvatala za glavu zbog pijane Bosanke – “Slupala” nekoliko automobila, pa pobjegla

Published

on

By

Na njenu nesreću sve je vidio jedan čovjek koji je prijavio policiji

Djevojka iz Bosne i Hercegovine napravila je niz saobraćajnih prekršaja u austrijskom gradu Kremsu. Zbog njene vožnje policija je imala mnogo posla, a bolje nisu prošli ni vlasnici nekoliko automobila.

Kako pišu mediji iz Austrije, 22-godišnja djevojka je uzela automobil kako bi napravil krug po gradu iako nije imala vozačku dozvolu.

Ona je u autu bila sa prijateljicom, koja je bila na mjestu suvozača. U jednom momentu je izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u nekoliko parkiranih automobila, na kojima je pričinjena znatna materijalna šteta, navodi Noen.at.

Odmah je pobjegla iz automobila koji je ostao otključan na obližnjem trgu u ovom gradu.

Na njenu nesreću sve je vidio jedan čovjek koji je prijavio policiji.

Djevojka je ubrzo pronađena i identifikovana, a policija je odmah utvrdila da je vozila pod dejstvom alkohola. Protiv nje biće podneseno više prijava

Nastavi čitati

Najčitanije