Connect with us

Sport

Je li vrijeme da Petev ide? Igramo dobro samo nikoga ne možemo pobijediti

Published

on

Fudbalska reprezentacija BiH sinoć je porazom od Gruzije ubilježila 4. poraz u nizu. Pred šačicom gledatelja fudbalski reprezetnativci BiH odigrali su još jedan meč bez ideje, bez previše zalaganja, lijepih poteza i bez gola u mreži protivnika.

Reprezentacija je tako nastavila slobodni pad i onim najvećim optimistima ubila i malo nade da će ili da može biti bolje. To što su se nekada kao razlog neuspjeha navodile posjete familiji, noćni izlasci, šiše i prevelike količine hurmašica ovaj put nije izgovor. Reprezentativci su se pripremali u kampu u Zenici, ponašali se uzorno i sportski, a onda na terenu pokazali ništa. Očito je da u A reprezentaciji nešto ne štima, igrači više ne znaju šta da kažu ni novinarima ni na terenu, a selektor nakon novog poraza reče da je zadovoljan i da je naš najveći problem rezultat. Satirično bi se moglo reći: Igramo super, samo nikoga ne možemo pobijediti.

Sportski stručnjaci trebali bi se pozabaviti taktičkom analizom Petevovih postavki igre ali i onim koji su u životu pogledali više od tri utakmice jasno je da u formaciji sa tri stopera nešto ne štima. Za igru u tako modernoj fudbalskoj formaciji potrebni su superpokretni odbarmbeni igrači i ofanizvini bokovi koji trče kao Bolt i mogu uraditi bezbroj ponavljanja. Ako bi se zagledali u statistiku, bez da smo fudbalski stručnjaci u takmičarskim utakmicama u poslejdnje dvije godine gol nismo primili samo u gostima protiv Kazahstana, U istom vremenskom periodu Kazahstan nam je omogućio da znamo i šta je pobjeda. No, ne zaboravimo, u Zenici su nam u okviru kvalifikacija uzeli bod u utakmici koja je završila 2:2.

Petev je statistički gledano, najogri selektor kojeg je ova zemlja ikada imala. Gledajući način na koji igramo, Petev je isto najgori selektor kojeg je ova zemlja imala. Da su neka druga vremena Petev bi davno dobio otkaz ali njegova sprega sa predsjednikom saveza Zeljkovićem i stučnim komisionarem Mismovićem očito je izuzetno jaka pa se otkaz i ne spominje.

Peteva kažu, podržavaju igrači.

U anketi na Facebook stranici N1 Bosna i Hercegovina na pitanje da li selektor treba biti smijenjen većina navijača je očekivano kazala da je to potrebno učiniti, mnogi čitatelji dodali su da pored Peteva u paketu treba ići i rukovodstvo saveza.

“Nadam se da su ovi naši iz saveza ponosni na to što su izabrali Petkova umjesto Barbareza” kazao je čitatelj Osman.

“Da i to ne zbog loših rezultata koliko zbog nedostatka autoriteta u ekipi. Bolje je da sam podnese ostavku, da se ne pati previše. I sam izbornik Gruzije, Willy Sagnol, kazao je da ništa u bh. reprezentaciji nisu mijenjali. Što dalje kazati?” napisali su čitatelji.

Selektoru mnogi navijači zamjeraju i ignorisanje igrača iz domaćeg prvenstva, poput Nemanje Bilbije koji igra u životnoj formi ili Milana Đurića kojem činjenica da igra u Seriji A nije dovoljna za poziv u reprezentaciju.

Selektor se umjesto onih igrača koje je lako pogledati na televiziji često odluči za neke iznenadne pozive igračima koji nastupaju za klubove koje je teško pronaći i na Google-u.

Nakon poraza od Gruzije, kapiten i najbolji igrač ove zemlje Edin Džeko kazao je da se trebamo spremiti i za Luksemburg, danas svako igra fudbal i taj Luksemurg više nije onaj stari, a nismo ni mi.

N1

Sport

Biber razbio Čuklina sjajnim nokautom, pa uz ljiljane poručio: Pobjedu posvećujem domovini

Published

on

By

Sinoć je održan Golden Fight 6 event u Šibeniku, a bosanskohercegovački kik-bokser Haris Biber pobijedio je hrvatskog borca Ivana Čuklina.

Biber je slavio je brutalnim nokautom u prvoj rundi protiv domaćeg borca, piše Raport.

Bh. kik-bokser se nakon borbe ogrnuo zastavom Republike Bosne i Hercegovine.

Pobjedu je posvetio svojoj domovini koju su unesrećile velike poplave.

“Dogodilo se ono za šta se trudim i treniram cijelim život.

Ovu pobjedu bih da posvetim mojoj domovini Bosni i Hercegovini, koja se našla u velikim problemima i poplavama, ali mi smo jak narod i izdržat ćemo to sve”, poručio je Biber.

Nastavi čitati

Sport

Džanan Musa pomaže stradalim u poplavama u Bosni i Hercegovini

Published

on

By

Brojne poznate ličnosti su se uključile u akciju pomoći stradalim u poplavama u Bosni i Hercegovini koje su pogodile našu zemlju tokom noći, a jedan od njih je i Džanan Musa.

Naš košarkaški as se uključio u akciju, a kako saznaje portal Klix.ba, on će na račun Udruženja Pomozi.ba uplatiti iznos od 10.000 KM.

Podsjetimo, Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je jutros humanitarni broj preko kojeg možete pomoći stanovnicima koji su ugroženi u poplavama, a pozivom na broj 17039 donirate 2 KM.

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine je podijelio sa svojim brojnim pratitelja na društvenim mrežama akciju Pomozi.ba i pozvao ih da se i oni uključe u akciju pomoći stradalima u Hadžićima, Konjicu, Jablanici, Kiseljaku i Fojnici.

Ovo nije prvi put da Musa pokazuje svoj humanitarni karakter. Posebno je vezan za svoj rodni Bihać i pomaže redovno tamošnju društvenu zajednicu, a u moru akcija u koja se uključio izdvaja se ona kada je 2020. kupio opremu za Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

 

Nastavi čitati

Sport

Igrači Dinama ogorčeni na sudiju zbog nedosuđenog penala: “Mi smo mali klub kojem ovo mogu napraviti”

Published

on

By

Nogometaši Dinama su sinoć remizirali s Monacom (2:2) na Maksimiru u utakmici drugog kola Lige prvaka, a nakon utakmice igrači zagrebačkog kluba su bili ogorčeni suđenjem arbitra Harma Osmersa.

Naime, pri rezultatu 2:1 za Dinamo, u kaznenom prostoru Monaca je srušen kapiten hrvatskog kluba Bruno Petković, a njemački sudija je dosudio prekršaj u napadu.

Da stvar bude gora po Dinamo, nakon slične situacije u 90. minuti utakmice Osmers je dosudio penal za Monaco, a nakon susreta nogometaši Dinama Martin Baturina i Josip Mišić se nisu suzdržavali da komentarišu suđenje.

“Nije mi jasan kriterij suđenja, ne bih se htio vaditi na to, ali neke odluke išle su na njihovu stranu. Pitao sam sudiju – ako ovo na Bruni nije penal, kako ono može biti? Stvarno mi nisu jasne te odluke”, rekao je Baturina, dok je Mišić dodao:

“Kažu mi da je na Petku bio penal kao što je bio i njihov. Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti”, rekao je veznjak Dinama.

Dinamo je nakon dva odigrana kola na 28. mjestu sa jednim osvojenim bodom.

Klix

Nastavi čitati

Najčitanije