Connect with us

Magazin

Tajno snimljeni video iz zatvorenog velegrada: Ovako to izgleda kada se ženi sin Ramzana Kadirova

Published

on

Ahmatu Kadirovu, jednom od 14 Kadirovljeve djece, na vjenčanju je lično čestitao i ruski predsjednik Vladimir Putin

Oženio se Ahmat Kadirov, 17-godišnji sin čečenskog vođe Ramzana Kadirova. Njegova supruga je, navodno, Tamilla Makhmatova, ali o mladenki se ne zna baš puno.

Povodom vjenčanja je bilo organizirano raskošno slavlje u glavnom gradu Čečenije, Groznom, a kako bi svadbena povorka neometano prošla gradom, ulice su bile ispražnjene od stanovnika. Također, nikome nije bilo dopušteno snimati svatove.

Pa ipak, video koji prikazuje kolonu luksuznih automobila, pojavio se na društvenim mrežama. Za snimanje je bila potrebna prilična hrabrost jer su prije vjenčanja policajci obilazili kuće i upozoravali stanovništvo na zabranu, prenosi Jutarnji.

Inače, Ahmatu Kadirovu, jednom od 14 Kadirovljeve djece, na vjenčanju je lično čestitao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

 

Kako je objavljeno u septembru 2022., Sergej Kravtsov, ruski ministar obrazovanja, podržao je inicijativu da se tada 16-godišnjeg Ahmata Kadirova imenuje čelnikom vijeća za djecu i mlade ‘Pokret prvih‘. Ministar Kravtsov tada je obećao i da će podržati Kadirova mlađeg u svakom mogućem pogledu.

Nakon imenovanja, Ahmat se susreo i s Putinom o čemu je izvijestio na svom Telegram kanalu.

‘Bio je to neslužbeni sastanak na kojem je unuk prvog predsjednika Čečenije razgovarao s Putinom o politici prema mladima u toj regiji‘, stajalo je u objavi.

Na kraju sastanka, Putin je Kadirovu čestitao na nadolazećem vjenčanju.

Inače, na sjevernom Kavkazu još uvijek postoji običaj stupanja u brak u vrlo mladoj dobi. Iako se prema ruskim propisima maloljetne osobe ne mogu vjenčati, lokalne vlasti mogu odobriti vjenčanje već sa 16 godina. No u Čečeniji još uvijek ima slučajeva stupanja u brak s tek 14 godina.

 

Magazin

VIDEO Želio dokazati da prtljažnik Cybertrucka ne lomi prste, završilo je katastrofom

Published

on

By

OTKAD se Cybertruck pojavio, pojavile su se i optužbe da su neki dijelovi tog auta jako opasni. Konkretno, da su opasni po prste.

Usprkos tome, prodaja auta u SAD-u ide odlično. Liste čekanja su ogromne. S druge strane oceana ga nećemo tako brzo vidjeti. Svakako, na našim cestama nikad ga nećemo vidjeti u verziji u kojoj se prodaje u SAD-u zbog drugačijih standarda.

Jedan od većih problema koji se zasad pojavio su vrata prtljažnika koja, prema optužbama, mogu slomiti prst.

Jedan vlasnik Cybertrucka pokušao je demantirati takve glasine. Sve je snimao i snimku je teško gledati.

Vrata prtljažnika zgnječila su mu prst. Sve izgleda jako bolno, a nije poznato je li prst i slomljen.

index.hr

Nastavi čitati

Magazin

Farmaceut: Ovaj simptom pojavljuje se na rukama, a može signalizirati ozbiljna stanja

Published

on

By

KADA je riječ o zdravstvenim stanjima, mnogi od simptoma koje doživljavamo imaju neku vezu s dijelom tijela koji je zahvaćen. Na primjer, jedan od znakova raka pluća je dugotrajan kašalj, dok rak crijeva može dovesti do pojave krvi u stolici. Međutim, u drugim slučajevima možemo primijetiti neke neobične simptome za koje se čini da nemaju nikakve veze s određenim zdravstvenim problemom.

Oni su posebno opasni jer se lako mogu previdjeti ili pogrešno dijagnosticirati kao nešto drugo. Imajući to na umu, farmaceut Abbas Kanani upozorio je na oticanje prstiju, šake ili zgloba. Ovo medicinsko stanje, poznato kao edem, može biti znak bolesti bubrega, jetre, pa čak i zatajenja srca.

“Zadržavanje tekućine može uzrokovati oticanje prstiju, šaka ili zapešća. Oticanje je obično redovito i može biti uzrokovano raznim stanjima, kao što su bolesti bubrega ili jetre, a u nekim slučajevima i zatajenje srca”, rekao je za Daily Express.

Oticanje se pojavljuje kada se višak tekućine nakuplja u tkivima tijela

Objasnio je zašto se oticanje može dogoditi: “Edem se događa kada se višak tekućine nakuplja u tkivima tijela.” Bubrezi igraju važnu ulogu u regulaciji ravnoteže tekućine i uklanjanju otpadnih tvari iz tijela, dodao je.

“Dakle, kada se tijelo suočava s kroničnom bolešću bubrega ili akutnom ozljedom bubrega, to može oslabiti funkciju bubrega i uzrokovati zadržavanje tekućine i edem. Osim toga, bolesti jetre uzrokuju smanjenje proizvodnje proteina koji pomažu u održavanju ravnoteže tekućine u krvi. Tekućina tada može iscuriti u tkiva i uzrokovati edem”, pojasnio je.

Na kraju, nakupljanje tekućine u plućima i drugim tkivima može se dogoditi kada srce ne može učinkovito pumpati krv, što uzrokuje zatajenje srca, zaključio je Kanani.

Nastavi čitati

Magazin

Zahvaljujući NASA-i sada znamo kako izgleda poniranje u crnu rupu (VIDEO)

Published

on

By

Malo je kozmičkih fenomena koji osvajaju ljudsku maštu poput crnih rupa.

Ti nebeski entiteti, rođeni iz katastrofalnog kolapsa masivnih zvijezda, dugo su bili obavijeni misterijom, a njihovo postojanje obilježeno nedokučivim velom poznatim kao horizont događaja. Stoljećima su se i znanstvenici i entuzijasti borili s primamljivim pitanjem – što se nalazi iza te točke s koje nema povratka?

Astrofizičar Jeremy Schnittman, čiji rad u NASA-inom Centru za svemirske letove Goddard zadire u najdublje kutove svemira, pruža jedinstvenu perspektivu te dugotrajne znanstvene zagonetke. Ljudi često pitaju o tome, a simulacija ovih teško zamislivih procesa pomaže mi da povežem matematiku relativnosti prema stvarnim posljedicama u stvarnom svemiru, pojašnjava Schnittman.

Oslanjajući se na najnovija dostignuća računalnog modeliranja, Schnittman je krenuo na virtualno putovanje u srce tame, stvarajući zamršene simulacije koje nude uvid u kozmički ponor crne rupe. Njegove simulacije predstavljaju dva različita scenarija: jedan u kojem hipotetska kamera za dlaku izmiče gravitacijskom kanalu horizonta događaja crne rupe, a drugi u kojem se odvažuje prijeći ovaj prag.

Sama bit crne rupe prkosi konvencionalnom shvaćanju. Ti kozmički levijatani, svojom ogromnom gravitacijskom silom, iskrivljuju strukturu samog prostor-vremena, čineći tradicionalne predodžbe fizike zastarjelima. Schnittman razrađuje osobitosti tih zagonetnih objekata. Ako imate izbora, želite pasti u supermasivnu crnu rupu. On razjašnjava suprotno ponašanje zvjezdane mase i supermasivnih crnih rupa, naglašavajući zastrašujuće plimne sile koje vrebaju unutar njihovih gravitacijskih domena.

Nedavna tehnološka otkrića pružila su dosad neviđene uvide u kaotično okruženje tih kozmičkih divova. Izravna proučavanja usmjerena na supermasivne crne rupe, kao što su M87* i Sagittarius A*, dale su neprocjenjive uvide u zamršenu međuigru materije i energije u njihovoj blizini. Schnittman, u suradnji s podatkovnim znanstvenikom Brianom Powellom, iskorištava ta otkrića kako bi potaknuo svoje ambiciozne simulacije, koristeći računalne sposobnosti NASA-inog superračunala Discover, prenosi Zimo.

Simulirana odiseja odvija se s očaravajućom jasnoćom dok se virtualna kamera približava crnoj rupi, otkrivajući zamršeni ples materije unutar njezinog akrecijskog diska i blistavi sjaj fotonskog prstena. Sam prostor-vrijeme se iskrivljuje i iskrivljuje kako se kamera približava, kulminirajući zadivljujućim poniranjem iza horizonta događaja.

Schnittmanove simulacije nude primamljiv pogled u nadrealno carstvo crnih rupa. Ti digitalni izleti u nepoznato služe kao dokaz ljudske nezasitne znatiželje za istraživanjem i znanjem, pozivajući nas da istražimo najudaljenije dijelove kozmosa iz sigurnosti našeg zemaljskog prebivališta.

Nastavi čitati

Najčitanije