Connect with us

Svijet / Zanimljivosti

Ovako se slavila pobjeda Jakova Milatovića, razvučena srpska trobojka od 120 metara, orilo se –„Srpkinja je mene majka rodila“ (VIDEO)

Published

on

Osim u Podgorici, pobjeda Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad na predsjedničkim izborima slavila se i u ostalim crnogorskim gradovima.

U Bijelom Polju građani u automobilima i sa srpskim zastava prolazili su gradom, a jedan od okupljenih izašao je kroz prozor vozila i podigao ruke u kojima je imao dva pištolja.

U Nikšiću je atmosfera podsjeća na onu nakon održanih lokalnih izbora.

 

 

 

 

U Beranama se slavilo i uz trubače, a razvučena je i trobojka od 120 metara u glavnoj ulici u tom gradu. Čula se i pjesma “Srpskinja je mene majka rodila”…

Svijet / Zanimljivosti

VIDEO Muškarac preživio četiri dana zakopan u zemlji: Spašen pukom slučajnošću

Published

on

By

U Moldaviji je živ zakopan 62-godišnjak kojeg je policija pronašla nakon samo četiri dana, igrom slučaja, tokom istrage u drugom slučaju.

Horor je izašao na vidjelo tek nakon što su policajci istraživali smrt 74-godišnjakinje koju je u ponedjeljak (13. maja) pronašao rođak u vlastitoj kući.

Forenzičari su pozvani na mjesto događaja i utvrdili su da je umrla od višestrukih rana. Kasnije tog dana 18-godišnji mladić je uhapšen u svom domu u istom selu Ustia na sjeverozapadu Moldavije u pijanom stanju .

Tokom ispitivanja, mladić je navodno davao zbunjujuće i nedosljedne izjave, a kada su policajci pretraživali njegov dom, čuli su povike upomoć koji su dolazili iz blizine, piše Klix.

Kad su se policajci približili buci, ubrzo su shvatili da dolazi iz blizine, a kada su počeli kopati, otkrili su ulaz u improvizirani podrum.

Policijska snimka spašavanja pokazuje kako je muškarac izvučen iz zemlje. Bio je pri svijesti i imao je ranu na vratu. Policiji je kasnije rekao da su on i tinejdžer zajedno pili kada su se počeli svađati, zbog čega ga je dječak ranio, zatvorio u podrum i zatrpao ulaz zemljom.Policajci vjeruju da je mladić navodno ubio staricu u nedjelju (12. svibnja) navečer ili u ranim jutarnjim satima ponedjeljka.

Određen mu je u pritvor dok policija i tužilaštvo nastavljaju istragu protiv njega za ubistvo i pokušaj ubistva, a ako ga se proglasi krivim, prijeti mu doživotna zatvorska kazna. Spašeni muškarac nalazi se na bolničkom liječenju.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku: Ako se ne odazovu, prijete im oštre kazne

Published

on

By

Posljednjih nekoliko sedmica građanima Srbije, vojnim obveznicima, na adrese masovno stižu pozivi za vojne vježbe.

Odlazak na njih često zahtjeva odsustvo s radnog mjesta ili fakulteta, pa se mnogi ne odazovu, iako se radi o zakonskoj obavezi koja za posljedicu ima novčane ili zatvorske kazne.

“U sandučiću sam našao ceduljicu za neisporučenu poštu, pogledao sam odakle je poslana i nazvao. Iznenadio sam se kada su mi se javili iz vojnog odsjeka. Rekli su mi da je u pitanju poziv za vojne vježbe, pitali su me koje sam godište i objasnili da rade upis u rezervni sastav i da se moram prijaviti”, ispričao je Bojan (31) za Novu.rs.

No tvrdi da se nema namjeru javiti.

“Neka šalju pozive. Na kraju, ovaj nije ni došao do mene, da ih nisam nazvao, ne bih ni znao trebam li se javiti. Svakako neću ići u vojsku pa da me mobiliziraju u slučaju rata. Imam posao, porodicu, obaveze, a da pristanem na te vježbe morao bih biti odsutan dvije sedmice. To ne mogu niti želim”, kaže Bojan. Dodaje da je i nekoliko njegovih prijatelja dobilo isti poziv.

General-potpukovnik u penziji Petar Radojčić pojasnio je za novu Nova.rs da građani Srbije ne treba da budu uplašeni zbog ovih poziva.

Ističe da država “samo kasni u obavljanju svog posla”, odnosno da je slanje poziva za vojnu vježbu redovna aktivnost koju je Ministarstvo odbrane zapostavilo prethodnih nekoliko godina.

“To je zaista redovna aktivnost. Pozivaju se ljudi da jedan dan dođu u sektor koji im se kaže, da im se saopšti raspored u kojoj će biti jedinci, zatim da se upoznaju sa radom jedinice, da zaduže opremu ako je zadužuju. Dakle, može biti obuka od sedam, deset ili 15 dana o rukovanju naoružanjem, gađanju naoružanjem, rukovanjem vojnom opremom… To se redovno radi, ali država nije sprovodila te aktivnosti duži vremenski period”, ističe Radojčić.

Odazivanje na vježbe je zakonska obaveza i ako se neko ne javi na poziv ili svoj izostanak ne opravda, morat će platiti od 10 do 50 hiljada dinara (160 do 830 KM). Prijeti i zatvorska kazna u trajanju od čak 60 dana. Na stranicama MUP-a Srbije navedena je informacija o pozivu osoba iz rezervnog sastava, a mogu se vidjeti i rasporedi za vojne vježbe u Srbiji.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Vučić: Odvratna igra Crne Gore, u četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji

Published

on

By

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o napadu na Roberta Fica, kazao je da je atentator na slovačkog premijera “osnivao organizaciju “Slovačka protiv nasilja”. On je prethodno kritikovao pripadnike koalicije “Srbija protiv nasilja”.

„Interesantna je ta priča to protiv nasilja. Znate li koju je organizaciju osnivao ovaj što je upucao premijera Fica? Slovačka protiv nasilja. Sve slučajno“, kazao je Vučin na TV Pink.

Na pitanje da li se boji za svoju bezbjednost u Srbiji, rekao je da su to „besmislice“.

„Ne bojim se ni u Njujorku, a ne u Srbiji. Robert Fico je istinski slobodarski lider, veliki, slobodoljubivi, nezavisni lider. Kapa dole za Roberta Fica. Nadam se da će biti bolje, pa kad se vratim iz Njujorka da sa drugom Viktorom odem i posjetim ga“, poručio je Vučić.

“Idem u Njujork, 23. maja će se videti ko su prijatelji Srbije”

Vučić je izjavio danas da u ponedjeljak putuje u Njujork kako bi u četvrtak, 23. maja, prisustvovao sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o rezoluciju o genocidu u Srebrenici i dodao da će se tada vidjeti ko su prijatelji, a ko partneri Srbije.

On je najavio da će sutra ujutro biti u Hramu Svetog Save, sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom Porfirijem, uoči leta za Njujork.

“Borit ćemo se, znam kolika je sila koja nam prijeti, koliko su veliki i snažni, ali siguran sam da ćemo dati sve od sebe”, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je za njega bila „odvratna“ igra Crne Gore oko amandmana na rezoluciju i sa kim su ti amandmani pregovarani, a nisu sa Srbijom.

“Riječ je o prljavoj igri da se Srbiji zapuše usta, a riječ je o perfidnom triku. Govori se o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a namjerno se ostavlja da postoji jasno zaključivanje moralne i političke kolektivne odgovornosti”, ocijenio je Vučić.

Mi ćemo u četvrtak uvečer znati ko su nam prijatelji u svijetu, a ko partneri. Svi oni koji ne glasaju, uzdržani su ili protiv su nam prijatelji, a sa svima ostalima ćemo imati korektne odnose, ali ćemo znati da nam nisu prijatelji“, rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Najčitanije