Connect with us

Cazin

Cazin: Džemat Horozovići ponudio mještanima pomoć tokom poplava

Published

on

Kao što smo svjedoci zadnjih dana, intenzitet padavina je drastično povećan.

Mnoga naselja i mjesta po Cazinu su ostala pod vodom. Veliki broj dionica po Cazinu je pod vodom također i teže se odvija saobraćaj na takvim dionicama.

Mještani pogođenih naselja za sada ne znaju u koga se uzdati i ne vide nikog od vlasti da se nešto pretjerano trude pomoći im u rješavanju ovog problema.

Baš zato Džemat Horozovići Cazin, odlučio je svojim džematlijama pomoći u svakom smislu.

Ponudio se za svaki vid pomoći tokom obilnih padavina i poplava jer očigledno zna i razumije teško stanje kroz koje prolaze neki mještani pa tako i neke njegove džematlije, piše Cazin.net.

Pogledajte u fotografiji ispod njegovu objavu na Facebook profilu u cijelosti.

Koji je vaš komentar na ovo? Trebamo li svi biti podrška jedni drugima u ovim teškim situacijama?

 

BiH

VIDEO Ogrešević zaprijetio Dodiku: „Borit ćemo se! Kreni u otcjepljenje – vraćamo Republiku BiH!”

Published

on

By

Nermin Ogrešević u programu Face tv pojasnio spekulacije oko prekompozicije Federalne vlade: „Znate šta smo sve proživjeli s SDA, pa smo i s njima bili u vlasti! Razgovarat ćemo sa svima!“
Nastavi čitati

Cazin

Za rekonstrukciju škola na području Cazina 800.000 KM, evo koliko su dobile druge općine!

Published

on

By

U Bihaću je održana 48. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona.
Članovi Vlade, na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, na današnjoj sjednici, donijeli su Odluku o rasporedu sredstava za rekonstrukciju i investiciono održavanje za školske ustanove za 2024. godinu.
– Odlukom o o rasporedu sredstava za rekonstrukciju i investiciono održavanje za školske ustanove na području USK rasporedili smo iznos od 5.103.200 KM, a po dostavljenim zahtjevima osnovnih i srednjih škola.
Sredstva u ukupnom iznosu od 5.103.200,00 KM po općinama/gradovima USK raspoređena su:
za Bosanski Petrovac 80.000,00 KM, Ključ 300.000,00 KM,
Bužim 350.000,00 KM, Bosanska Krupa, 500.000,00 KM, Sanski Most 650.000,00 KM, Cazin 800.000,00 KM,
Bihać 1.113.200,00 KM i Velika Kladuša 1.310.000,00 KM, każe ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Denis Osmankić.
Na današnjoj sjednici članovi Vlade USK utvrdili su Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju i prihvatanju grant sredstava kod Njemačke razvojne banke KfW putem revolving fonda Federacije BiH te isti uputili Skupštini Kantona na razmatranje.
Riječ je o KfW projektu „Energijska efikasnost u javnim zgradama F BiH” putem Revolving fonda za energijsku učinkovitost Federacije BiH za javne objekte, konkretno na području USK, za JU OŠ „Otoka” Bosanska Otoka i Islamski pedagoški fakultet Bihać. Ukupan potreban iznos je 2,9 miliona KM. Rok vraćanja kredita bio bi 22 godine za JU OŠ „Otoka“ Bosanska Otoka i 17 godina za Islamski pedagoški fakultet.
– Iznos bespovratnih sredstava je 1.465 894,59 KM, a kreditno zaduženje bi iznosilo 1.465.894,59 KM sa kamatom 0%. Za otplatu će biti usmjerena sredstva iz ušteda koje će se ostvariti realiziranjem projekata energetske efikasnosti na ovim objektima, kazao je ministar finansija Danko Jakšić.
Nastavi čitati

Cazin

VIDEO Udario automobil na parkingu u Cazinu, pa pobjegao s mjesta nesreće

Published

on

By

Na parkingu TC Bingo u Cazinu došlo je do saobraćajne nesreće.

Vozač je nenamjerno udario drugi auto, ali umjesto da preuzme odgvornost on je pobjegao s mjesta nesreće.

Video su kamere zabilježile incident, pogledajte sami kako je to izgledalo:

 

Nastavi čitati

Najčitanije