Connect with us

USK

Obrat u Bihaću: Maloljetnik nije skočio u Unu?

Published

on

Bihać i Unsko-sanski kanton potresla je vijest da je maloljetni Ismar Mahmutović skočio u Unu, ali čini se da to nije još uvijek potvrđeno.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba rekao Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, ništa još uvijek nije sigurno u ovom slučaju.

 

“Sumnja se da je skočio u rijeku Unu, zbog nađenih stvari, ali to se još uvijek ne može potvrditi. Zasad, on se vodi kao nestala osoba i nijedna opcija nije isključena. Nadamo se da ćemo ga naći živog i zdravog“, izjavio je Beganović za naš portal.

Podsjećamo, njegov nestanak je prijavljen 26. maja, a njegove stvari pronađene su u blizini Bakšaiškog mosta.

Porodica Mahmutović traži pomoć od stanovnika Bihaća i USK, te moli za bilo koju informaciju o nestalom Ismaru.

Radiosarajevo.ba

USK

VIDEO Studentima u Bihaću uspješni privrednici prezentirali svoj put od ‘nule’

Published

on

By

Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću jedan je od fakulteta koji bilježi uspjehe i aktivan je, i u projektima i seminarima u drugim državama. Osim toga, svojim studentima nastoje osigurati dobru praksu, a ovaj put su organizovali Forum pod nazivom „Biti dio rješenja“, koji je podržalo i resorno Ministarstvo obrazovanja. Cilj je, kažu, zadržati mlade i potaći ih da grade vlastitu državu.

federalna.ba

Nastavi čitati

USK

Policija plijeni imovinu narkobosa iz Krajine Cezara: Pronađeni skupocjeni satovi, sakrio vozila vrijedna 300.000 eura!

Published

on

By

Kantonalni sud u Bihaću donio je rješenje kojim se Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom dozvoljava privremena zaplijena imovine 38-godišnjeg narkobosa iz BiH Dine Muzaferovića Cezara.

Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom boravile je prošle sedmice u Krajini, gdje po rješenju Suda obavljena zaplijena – privremeno raspolaganje imovine Muzaferovića u Velikoj Kladuši.

Ručni sat zlatne boje

Radi se o dvije kuće. Osim toga, po rješenju Suda, od Cezara su oduzeti skupocijeni satovi. Jedan je ručni sat zlatne boje, ali i zlatni nakit.

Osim toga, policija je tražila i njegova vozila. Mercedes, Porše, Audi i motor marke Yamaha.

No, dva vozila nisu pronađena.  Porše i Mercedes. Jedan je prebačen u Hrvatsku prije dolaska policije, a drugi na područje Bijeljine.

Za njima će biti raspisana Interpolova potjernica. Vjeruje se da je vrijednost vozila veća od 300.000e eura.

Cezarovoj grupi, podsjećamo, koja je harala Hrvatskom stavlja se na teret da su od početka 2022. do 24. maja 2023. u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Nizozemskoj i Belgiji kontinuiranom nabavkom i daljnjom prodajom raspolagali s najmanje 23 kilograma kokaina, 87 kilograma heroina, 131 kilogramom marihuane i 100 kilograma hašiša.

Kilogram kokaina

USKOK navodi da je grupa prodavala kilogram kokaina za najmanje 30.000 eura, kilogram marihuane za 1.600 eura te 100 grama hašiša za 500 eura.

Muzaferović trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji gdje je izručen iz Njemačke.

Cezara Europol smatra “visokovrijednom metom”.

Avaz

Nastavi čitati

USK

Policija USK ima novi radarski sistem protiv prekršaja u saobraćaju

Published

on

By

Policija Unsko-sanskog kantona je počela koristiti novi sistem za borbu protiv prekršaja u saobraćaju.

Naime, iz kantonalnog MUP-a su saopćili da je u funkciji stacionarni radarski sistem sa OCR kamerama koje imaju mogućnost optičkog prepoznavanja znakova.

Ovim sistemom se registruje prekoračenje brzine, uz prepoznavanje registarskih tablica, neregistrovanih vozila te prati kretanje učesnika u saobraćaju.

Iz MUP-a USK su poručili vozačima da poštuju saobraćajne propise, tj. da čuvaju svoj i tuđe živote.

Nastavi čitati

Najčitanije