Connect with us

Magazin

VIDEO Je li ovo najbolja autoreklama svih vremena?

Published

on

POJAVILA se na Super Bowlu 2020. godine.

Autoindustrija je vjerojatno još uvijek jedna od najkonzervativnijih industrija, ali kad je u pitanju marketing njihovih proizvođača, spremni su biti jako maštoviti da privuku kupce. Stoga ne čudi što se reklame za automobile rijetko premotavaju, a neke od njih se posebno urežu u pamćenje.

Tu ne mislimo na reklame kakvima smo svjedočili tijekom 1980-ih koje su nam sugerirale da su Zastavina vozila najbolja na svijetu, a Renault 4 ‘mali div’, već na one gotovo filmski režirane. Jedna takva pojavila se 2020. godine na Super Bowlu, tradicionalnom mjestu na kojem publika s gotovo jednakim žarom prati i ono što se dešava između sportskih uzbuđenja.

Dokaz je to da i električni automobili mogu biti itekako zabavni, a posebno kad ih potpisuje Porsche. U pitanju je Taycan, a video “The heist“ nas odvodi u Porscheov muzej u Stuttgartu. O kakvoj ‘pljački’ se ovdje radi nećemo otkriti, al vrijedi spomenuti kako se u videu pojavljuju brojni kultni modeli, pa i legendarni traktor.

Brojni su razlozi zašto mnogi stručnjaci smatraju ovu reklamu jednom od najboljih. Prije svega tu je gotovo neprimjetan način na koji se promoviraju karakteristike Taycana, tišina pogona i snaga motora. Nadalje, tu je snažna emotivna poveznica povijesnih modela i Taycana te priča koja vas tjera da pogledate video do kraja. Definitivno reklama za koju vrijedi izdvojiti dvije i pol minute.

Index.hr

Magazin

Pogledajte nastup Šejle Zonić kojim je zadivila žiri: “Što se mene tiče, ti si pobjednica”

Published

on

By

Bh. pjevačica Šejla Zonić je ponovo oduševila žiri Zvezda Granda te se zahvaljujući ovoj sjajnoj izvedbi plasirala u četvrtfinale.
Izvela je pjesme “Da sam ptica” i “Ovo malo duše”. Nastup možete pogledati od 6:24. Bila je u duelu s Antonijom Čerkez, koja se nakon baraža također plasirala u četvrtfinale.”Postavile ste ljestvicu koju drugi treba da dostignu da bi mogli da glasamo kako treba. Nema šta da se priča, to je primjer kako treba da pjevaju, da se ponašaju i izgledaju prave zvijezde. Svaka čast, predivne ste. Šejla, presudilo je to što su zamalo krenule suze da mi idu u acapella pjevanju. Svaka ima neki biser u glasu, njegujte ih i želim vam svu sreću”, rekla je Ivana Peters.

Ana Bekuta je Šejlu, između ostalog, pohvalila zato što je uvažila kritike koje je dobila u prethodnim emisijama te navela da je odlično izvela kraj pjesme “Da sam ptica”.

“Šejla, sama si zaslužna što ti se traži dlaka u jajetu, zato što si fantastičan pjevač i pjevač koji može apsolutno sve. Kada se desi mali ‘kvrc’, mi ti to kažemo i ne treba to lično da shvatiš, nego da znaš da je neko to čuo. Što se mene tiče, ti si i finalista i pobjednik i moja draga koleginica. Svaka čast, posebno za acapella pjevanje i tu pjesmu”, poručila joj je Snežana Đurišić.

Podsjećamo, Šejla je nedavno na društvenim mrežama, između ostalog, pisala o razlozima zbog kojih se odlučila na promjenu žanra.

“Nakon diplomskog, obilazila sam svijet sa svojim tadašnjim bendom pjevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na muzičkoj akademiji, shvatila sam da želim biti dostupna široj publici sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talent i obrazovanje omogućuje”, napisala je.

Također je navela da ranije nije imala dovoljno promocije.

“Rješenje sam vidjela u takmičenju za Zvezdama Granda i nisam se pokajala. Zahvalna sam i Grandu i najdivnijoj publici koju imam, a naročito mojoj porodici i dragom Bogu”, objavila je.

Nastavi čitati

Magazin

Crveni ‘tepih‘ na cestama ostavio vozače u čudu, policija objašnjava o čemu se radi

Published

on

By

Mnoge države uz pomoć policijskih i saobraćajnih stručnjaka pokušavaju smanjiti broj stradalih u saobraćaju, pri čemu koriste razne metode. Uz tradicionalne mjere odgoja poput policijskih radara i kamera, sve češće se eksperimentira s ljudskim mozgom i optičkim iluzijama.

Mnogi gradovi koriste 3D pješačke prijelaze, Slovenci su pokušali sa zelenim trakama, Španjolci su napravili ceste sa “zmajevim zubima” i punom crvenom linijom, a Australci su upravo predstavili “crveni tepih”.

Uz objavu fotografija na Facebooku, Ministarstvo saobraćaja je objasnilo da se radi o novoj vrsti komunikacije s vozačima.

Crvene trake, nacrtane na ulazu u gradove Queenslanda služe kao obavijest vozačima o promjeni ograničenja brzine. Radi se o crveno obojenim voznim trakama uz koje su postavljeni i posebni znakovi ograničenja brzine.

Policija je prošli petak obavijestila javnost da “crveno obojene ceste” stižu u 17 gradova te da bi “tepih” trebao imati ključnu ulogu u signalizaciji vozačima da uspore.

“Novi vizualni znakovi trebaju povećati budnost vozača i sigurnost na cestama. Pozivamo vozače da budu oprezni kada naiđu na crvene površine ceste i pridržavaju se postavljenih znakova ograničenja brzine”, stoji u objavi.

Nova policijska taktika usporavanja saobraćaja naišla je na dobru reakciju javnosti, a većina vozača se složila da se više niko neće moći pravdati da nije vidio upozorenje o promjeni ograničenja brzine.

Nastavi čitati

Magazin

Netflixova glumica koja živi u Hrvatskoj prvi put probala burek, pogledajte njenu reakciju

Published

on

By

Julie Theis, Amerikanka koja se proslavila sudjelovanjem u Netflixovom reality showu “The Trust: A Game of Greed”, napustila je Ameriku i preselila se u Hrvatsku, odnosno u Dubrovnik.

Julie je posjetila i otok Hvar, gdje je probala nekoliko stvari iz pekare, među kojima i burek.

Prvo je probala štrudlu s jabukama, koja joj se svidjela. Mnogi su joj preporučili da proba burek pa je to i učinila. Više joj se svidio burek nego sirnica. Probala je i kroasan s čokoladom i muffin. No oduševila ju je pizza calzone.

@julietheis

Bakery Haul in Croatia ???? #Foodhaul #Croatia #Hvar #LivingAbroad

♬ original sound – Julie Theis

“O, moj bože. Ovo je tako dobro. To mi je najbolje, pa onda burek s mesom, pa sa sirom”, rekla je Julie. “Ako ste u Hrvatskoj, stanite u pekaru. Vrijedno je svih kalorija”, dodala je.Mnogi Hrvati javili su joj se u komentarima. “Probaj burek s jogurtom”, “Najbolja stvar kod nas – pekare su na svakom koraku”, “Pripremi se na hrpu komentara gdje ti govore da ‘ne postoji burek sa sirom'”, “Mi Hrvati obožavamo pekare. Probaj krompirušu. Slična je bureku, samo s krompirom”, neki su od komentara.

Julie je prvotno htjela živjeti u Los Angelesu, no onda joj je “svemir rekao da preseli u Hrvatsku.

“Riješila sam se stana, prodala sav namještaj, kupila novi auto da se mogu vozati u L.A.-ju… Odjednom kao da su stvari krenule nizbrdo. Stvorila mi se neka tjeskoba oko odlaska u L.A.

Odlučila sam meditirati i bilo je jasno da mi je svemir rekao da ne idem u L.A. OK, neću ići, ali što da radim kad sam upravo prodala sve što imam? Svemir mi je rekao da se preselim u Hrvatsku”, objasnila je.

U jednom je videu otkrila što najviše mrzi u Europi.

“Volim Hrvatsku, ali, dajte, ljudi, morate prestati pušiti. Kosa mi miriše kao pepeljara. Da ne govorim o odjeći. U Americi nije dozvoljeno pušiti ni na javnim mjestima jer je pušenje loše i za druge ljude oko vas”, požalila se.

Nastavi čitati

Najčitanije