Connect with us

Cazin

Protekla 24 sata u Cazinu: Dvije saobraćajne nesreće u Kovačevićima, dva lica zadobila ozljede

Published

on

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin zabilježeno je nekoliko značajnih događaja i pojava. Prema informacijama koje smo prikupili i obradili, evo pregleda najvažnijih događaja:

Policijska stanica Cazin izvijestila je o četiri intervencije. Nije bilo zabilježenih krivičnih djela, ali jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira dogodio se u naselju Majetići u 19:50 sati, kada je prijavljeno paljenje vatre.

Tijekom proteklog dana zabilježene su tri saobraćajne nezgode. U 18:10 sati, na magistralnom putu Havin most, došlo je do sudara tri vozila, ali nije bilo ozlijeđenih, samo materijalna šteta. U 19:15 sati, na lokalnom putu Kovačevići, dogodila se druga saobraćajna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva vozila, s materijalnom štetom i dvoje ljudi s lakšim tjelesnim ozljedama. U 22:00 sata, također na lokalnom putu Kovačevići, jedno vozilo je sletjelo s kolovoza, ali nije bilo ozlijeđenih, samo materijalna šteta.

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin nije izvijestila o nikakvim intervencijama ili incidentima u proteklih 24 sata, pa je stanje mirno.

Hitna služba Doma zdravlja obavila je ukupno 102 pregleda i zabilježila tri slučaja ozljeda koje su zahtijevale upotrebu saniteta.

Vodosnabdijevanje u Gradu Cazinu odvija se uredno, prema izvješću JKP Vodovod.

Elektrosnabdjevanje, prema obavijesti podružnice “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin, također je bilo uredno za današnji dan.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se redovito prema rasporedu, prema informacijama Čistoće.

Što se tiče stanja na cestama, danas je početak nove radne sedmice, ali mnogi su već na godišnjem odmoru, pa se očekuje pojačan promet vozila u Bosni i Hercegovini. Uzimajući u obzir visoke dnevne temperature, vozačima se preporučuje da putuju u ranim jutarnjim ili večernjim satima, te da prave češće pauze tijekom dužih putovanja kako bi se hidrirali. Također se savjetuje održavanje sigurnog razmaka između vozila i izbjegavanje rizičnih pretjecanja.

Trenutno su u tijeku radovi na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, od skretanja za poslovnu zonu, gdje je saobraćaj obustavljen od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić. Također, vozači se trebaju pripremiti na sporiji promet zbog radova na drugim magistralnim putevima, kao što su Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići te na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova.

Također, molimo vozače da budu oprezni na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa, gdje je zbog slijeganja ceste u funkciji samo jedna traka s ograničenjem brzine na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Hum zabilježen je povećan broj vozila koja napuštaju Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila teče s zadržavanjima od 10 do 30 minuta.

Cazin.ba

Cazin

Vijest koja je rastužila brojne Cazinjane: Preminuo je Husein Badić

Published

on

By

Preminuo  je preselio Husein Badić, naš gradski fotograf, koji je ostavio neizbrisiv trag, javljaju Novosti iz Cazina.

Svojom strastvenom posvećenošću bio je prisutan na gotovo svim događajima, bilježeći gradski život s posebnom pažnjom.

Poznat po sposobnosti da svojom kamerom uhvati suštinu svakodnevnice, Husein će biti zapamćen ne samo po fotografijama, već i po toplini kojom je prilazio svom poslu.

Neka mu je vječni rahmet.

Nastavi čitati

Cazin

Kino na otvorenom u Starom gradu Ostrožac: Vrhunski filmovi u veličanstvenom ambijentu

Published

on

By

Dragi ljubitelji filma i čarobnih ljetnih večeri,

Pozivamo vas da nam se pridružite na još jednom događaju kojeg smo pripremili za vas – Kino na otvorenom u veličanstvenom ambijentu Starog grada Ostrožac! 

Pripremili smo za vas izbor vrhunskih filmova koji će vas nasmijati, razveseliti, inspirirati i očarati. Provedite nezaboravne trenutke s prijateljima i obitelji, uživajući u magiji filmskog platna i jedinstvenoj atmosferi naše kulturne baštine.

Ponesite svoje dekice, udobne stolice i dobru volju. Hrana i piće će biti dostupni na licu mjesta, a ne zaboravite i na fotoaparat ili mobitel kako biste zabilježili ove posebne trenutke! 

Uskoro vam donosimo informacije o prvom terminu prikazivanja filmova.

Vidimo se u najljepšem kinu pod zvijezdama, naveli su iz Centar za kulturu i turizam Cazin.

Nastavi čitati

Cazin

Zabilježene dvije policijske intervencije u protekla 24 sata u Cazinu

Published

on

By

Izvještaj za područje Grada Cazin za protekla 24 sata

Policijska stanica Cazin

  • Intervencije: 2
    • Javni red i mir: 2 slučaja
      • 08:00 sati, mjesto Ćoralići: drsko ponašanje od strane jednog lica
      • 19:40 sati, mjesto Majetići: vika, galama i drsko ponašanje od strane jednog lica
  • Krivična djela: 0
  • Saobraćajne nezgode: 0

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin

  • Intervencije: 0
    • Opis: Mirno

Zdravstvene usluge

  • Pregleda: 72
  • Povreda: 5
  • Korištenje saniteta: 5

Vodosnabdijevanje

  • Snabdijevanje vodom je uredno prema informacijama iz JKP Vodovod Cazin.

Elektrosnabdijevanje

  • Podružnica „Elektrodistribucije“ Bihać, PJD Cazin obavještava kupce da je dana 05.07.2024. godine planiran prekid isporuke električne energije za slijedeća trafo-područja:
    • Huremagići 2 – NNI prema Križu, od 08:30 do 15:30 sati

Komunalne usluge

  • Odvoz komunalnog otpada odvija se po planiranom redu.

Stanje na cestama (05.07.2024. u 06:30 sati)

  • Saobraćajna situacija: Povoljni uvjeti za vožnju s pojačanom frekvencijom vozila, posebno u blizini većih gradskih centara. Vozači se savjetuju na maksimalan oprez i držanje odstojanja između vozila.
  • Autoput A-1: Zbog izvođenja radova od naplatnog mjesta Zenica jug do uključenja na autoput A-1 (uključni krak prema Sarajevu) danas, 04.07.2024., od 12 sati pa do okončanja radova, bit će zatvoreno naplatno mjesto Zenica jug. Uključenje će biti preusmjereno na Zenica sjever i Lašva.
  • Magistralni putevi: Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima saobraća se usporeno.
  • Granični prelazi: Promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Cazin.ba

Nastavi čitati

Najčitanije