Connect with us

Sport

Dončić se provodio i na SP-u, uz podignuta tri prsta kao u transu pjevao “Vidovdan” (VIDEO)

Published

on

Najveća zvijezda košarkaške reprezentacije Slovenije Luka Dončić snimljen je u Manili tokom Svjetskog prvenstva gdje se sa reprezentativnim kolegom Zoranom Dragićom opuštao uz srbijanske narodne pjesme.

Tako se na društvenim mrežama pojavio snimak gdje iz sveg glasa pjevaju pjesmu “Vidovdan” i uz podignuta tri prsta uživaju u provodu.

Dončić i Dragić sa očevih strana vuku porijeklo iz Srbije, pa ne treba čuditi njihova sklonost ka ovoj vrsti muzike.

Ranije je u automobilu puštao i pjesmu Baje Malog Knindže “Morem plovi, jedna mala barka”, što je naišlo na osude hrvatskih medija, a i zagrijavanja prije mečeva radi uz srbijanske narodnjake.

 

Podsjetimo, Slovenija je na Svjetskom prvenstvu zauzela sedmo mjesto, a eliminisani su u četvrtfinalu od selekcije Kanade.

Dončić je izabran u idealnu petorku turnira, a pored njega tu su uvrršteni i Bogdan Bogdanović iz Srbije, kanadska zvijezda Shai Gilgeous-Alexander, Anthony Edwards iz SAD-a i njemački as Dennis Schroeder.

klix

Sport

Otpisao je BiH, a sada je Piksi otpisao njega: Samed Baždar neće ići na Euro sa Srbijom

Published

on

By

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Na spisku se nalazi 26 fudbalera, a zanimljivo je da na istom nema Sameda Baždara, fudbalera koji se nedavno povezivao sa igranjem za Bosnu i Hercegovinu.

Baždar, inače igrač Partizana, sredinom maja je demantovao navode da će u budućnosti igrati za Zmajeve te je izrazio zahvalnost selektoru Stojkoviću jer mu je omogućio da debituje za Srbiju.

Ipak, na konačnom spisku za Euro nije se našao, a ovo su igrači na koje će Stojković računati.

GOLMANI:

Vanja Milinković Savić (Torino)

Predrag Rajković (Mallorca)

Đorđe Petrović (Chelsea)

ODBRANA:

Strahinja Pavlović (RB Salzburg)

Nikola Milenković (Fiorentina)

Miloš Veljković (Werder Bremen)

Srđan Babić (Spartak Moskva)

Uroš Spajić (Crvena zvezda)

Nemanja Stojić (TSC)

SREDINA:

Saša Lukić (Fulham)

Nemanja Gudelj (Sevilla)

Nemanja Maksimović (Getafe)

Ivan Ilić (Torino)

Srđan Mijailović (Crvena zvezda)

Sergej Milinković Savić (Al Hilal)

Dušan Tadić (Fenerbahce)

Lazar Samardžić (Udinese)

Veljko Birmančević (Sparta Prag)

Filip Kostić (Juventus)

Filip Mladenović (Panatinaikos)

Andrija Živković (PAOK)

Mijat Gaćinović (AEK)

NAPAD:

Aleksandar Mitrović (Al Hilal)

Dušan Vlahović (Juventus)

Luka Jović (Milan)

Petar Ratkov (RB Salzburg)

oslobodjenje

Nastavi čitati

Sport

VIDEO Stravičan incident na Formuli 1 u Monte Carlu, potpuno uništen bolid Sergija Pereza

Published

on

By

Na samom startu današnje utrke Formula 1 šampionata u Monte Carlu dogodio se stravičan incident nakon kojeg je potpuno uništen Red Bullov bolid Sergija Pereza.

Već u prvim zavojima dogodila se velika nesreća za Sergija Pereza. Tri bolida su doživjela kontakt, nakon čega se potpuno raspao bolid meksičkog vozača koji je trenutno treći u ukupnom plasmanu.

Prvi je krenuo vozač Ferrarija Charles Leclerc, drugi Oscar Piastri, a treći Carlos Sainz. Šampion Max Verstappen krenuo je sa šestog mjesta na današnjoj utrci u Monte Carlu.

Glavni dio današnjeg ranog incidenta dogodio se kada je Kevin Magnussen zakačio Pereza, koji je potom udario u zaštitni zid. Iz utrke je izbačen još jedan Haasov vozač Nico Hulkenberg.Video možete pogledati i ovdje.

Internet su preplavili snimci koji pokazuju kako nedostaje više od polovine Perezovog bolida. Dignuta je crvena zastava, a više infomacija bit će poznato uskoro.

Nastavi čitati

Sport

U 21. godini preminula Katarina Trivić, reprezentativka i prvakinja BiH u tenisu

Published

on

By

Mlada banjalučka teniserka Katarina Trivić preminula je u petak u 21. godini nakon borbe s teškom bolešću.

Katarina Trivić je bila juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. Nekoliko godina zaredom bila je najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope.

Katarina je u 18. godini života saznala da boluje od leukemije, a protiv opake bolesti se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe je bodrila i druge ljude koji su se također borili na isti ili na sličan način sa bolešću.”Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života. Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Katarinu Trivić, bilo iz sportske ili neke druge sfere života”, navodi se u saopćenju Teniskog saveza BiH.

Nastavi čitati

Najčitanije