Connect with us

Cazin

Pet saobraćajnih nesreća u Cazinu u protekla 24 sata, evo gdje i kada

Published

on

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin zabilježeno je nekoliko događaja:

Izvještaj policijske stanice Cazin o interventnim situacijama uključuje ukupno 5 slučajeva saobraćajnih nezgoda, bez krivičnih djela ili narušavanja javnog reda i mira. Evo pojedinosti:

  1. U 13:30 sati na regionalnom putu kod Stijene dogodio se sudar dvaju motornih vozila. Srećom, nije bilo povrijeđenih, ali je nastala materijalna šteta.
  2. U 14:20 sati na parkingu BBI Cazin došlo je do sudara jednog motornog vozila, opet bez povrijeđenih, ali s materijalnom štetom.
  3. U 15:50 sati, na magistralnom putu M-4.2 u blizini Kličića, dogodio se sudar dvaju motornih vozila. Ovoga puta jedno lice je pretrpjelo lakše tjelesne povrede.
  4. U 16:04 sati, na magistralnom putu M-4.2 u Ostrošcu, jedno vozilo je sletjelo s kolovoza, ali srećom, nije bilo povrijeđenih.
  5. U 16:30 sati na regionalnom putu prema T. Rašteli, dva motorna vozila sudarila su se, opet bez povrijeđenih, ali uz materijalnu štetu.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin ne sadrži posebne događaje, dok je hitna služba Doma zdravlja imala 60 pregleda, pri čemu je 3 osobe prevezlo sanitetom.

Što se tiče elektrosnabdijevanja, najavljen je planirani prekid isporuke električne energije za 22.09.2023. godine u nekim trafo-područjima, a komunalne usluge odvožnje komunalnog otpada i snabdijevanja vodom odvijaju se bez problema.

Na cestama Bosne i Hercegovine, većina putnih pravaca jutros je bila bez vanrednih ograničenja, iako su na pojedinim dionicama bile smanjene vidljivosti zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove. Vozače se upozorava da voze oprezno, drže odstojanje između vozila i poštuju saobraćajne znakove. Uz to, obavješteni su o radovima na nekim magistralnim putevima, pa se preporučuje planiranje putovanja u skladu s mogućim zastojima.

Na graničnim prelazima, zadržavanja putničkih vozila za sada nisu bila duža od 30 minuta.

Cazin.ba

Cazin

„Ih, kako bih te ja“: Predstavu Jasne Bery gledali mnogobrojni Cazinjani (FOTO)

Published

on

By

Sinoć je u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ održana predstava „Ih, kako bih te ja“, adaptirana od strane poznate bh glumice Jasne Ornele Bery.
Predstava je obilovala komičnim scenama o njenom životu, karijeri, odnosu prema muškarcima i svakodnevnim izazovima žena.
U predstavi su pored Jasne igrali mladi glumci Vuk Marinić i Amar Selimović. Režiju za ovu komediju potpisuje Irfan Avdić.
Nastavi čitati

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Najčitanije