Connect with us

Cazin

Policija u Cazinu imala 4 intervencije

Published

on

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3°C, dok je vodostaj Mutnice 145,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije. Zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira i to:

– u 09:15 sati na parking prostoru trgovačkog centra Bingo zatečeno je prosijačenje 1 lica
– u 09:30 sati u ulici Cazinskih Brigada evidentirano je konzumiranje alkohola na otvorenom prostoru 1 lica,
– u 10:00 sati zabilježeno je u mjestu Rujnica palenje komunalnog otpada
– u15:15 sati na Trgu Zlatnih Ljiljana zabilježeno je prosijačenje jednog lica

Vatrogasna služba jeimala mirnu noć, bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenta, a sanitet je korišten dva puta.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 13.04.2022..godine planiran prekid isporuke električne energije za trafopodručja Cazina: Bajramovići, Donja Lučka, Gornja Lučka, Kajtezi, Krakača, Mahonjići, Rošići u vremenu 09:00 – 16:00 sati

STANJE NA CESTAMA

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.
Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacija na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Cazin

Zabilježene dvije policijske intervencije u protekla 24 sata u Cazinu

Published

on

By

Izvještaj za područje Grada Cazin za protekla 24 sata

Policijska stanica Cazin

  • Intervencije: 2
    • Javni red i mir: 2 slučaja
      • 08:00 sati, mjesto Ćoralići: drsko ponašanje od strane jednog lica
      • 19:40 sati, mjesto Majetići: vika, galama i drsko ponašanje od strane jednog lica
  • Krivična djela: 0
  • Saobraćajne nezgode: 0

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin

  • Intervencije: 0
    • Opis: Mirno

Zdravstvene usluge

  • Pregleda: 72
  • Povreda: 5
  • Korištenje saniteta: 5

Vodosnabdijevanje

  • Snabdijevanje vodom je uredno prema informacijama iz JKP Vodovod Cazin.

Elektrosnabdijevanje

  • Podružnica „Elektrodistribucije“ Bihać, PJD Cazin obavještava kupce da je dana 05.07.2024. godine planiran prekid isporuke električne energije za slijedeća trafo-područja:
    • Huremagići 2 – NNI prema Križu, od 08:30 do 15:30 sati

Komunalne usluge

  • Odvoz komunalnog otpada odvija se po planiranom redu.

Stanje na cestama (05.07.2024. u 06:30 sati)

  • Saobraćajna situacija: Povoljni uvjeti za vožnju s pojačanom frekvencijom vozila, posebno u blizini većih gradskih centara. Vozači se savjetuju na maksimalan oprez i držanje odstojanja između vozila.
  • Autoput A-1: Zbog izvođenja radova od naplatnog mjesta Zenica jug do uključenja na autoput A-1 (uključni krak prema Sarajevu) danas, 04.07.2024., od 12 sati pa do okončanja radova, bit će zatvoreno naplatno mjesto Zenica jug. Uključenje će biti preusmjereno na Zenica sjever i Lašva.
  • Magistralni putevi: Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima saobraća se usporeno.
  • Granični prelazi: Promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Cazin.ba

Nastavi čitati

Cazin

Emrah iz Cazina: “Dobro sam živio u Italiji, ali ljubav prema BiH me vratila kući”

Published

on

By

Emrah Beganović iz Cazina s 18 godina je otišao iz Bosne i Hercegovine u Italiju da radi. Nakon četiri godine se vratio i posvetio stočarstvu i agroturizmu.

Osim dva hektara vlastite zemlje, obrađuje još 15 zakupljene.

Njegovom farmom, koju zove Begova, trče brojne domaće životinje, a nakon godina rada i ulaganja sada s radošću očekuje i prve turiste, navodi RSE u novoj priči koju možete pogledati u videoklipu ispod.

Nastavi čitati

Cazin

„Pozitivne priče iz Krajine“: Kompanija „Đuzelić“ iz Cazina– jaka kao beton koji proizvodi!

Published

on

By

Na bh. tržištu nema mnogo kompanija koje mogu garantirati kvalitet i visoku profesionalnost, ali kompanija „Đuzelić“ – radeći prema svjetskim standardima proizvodnje – osigurava čvrste, stamene zidove pri gradnji vlastite oaze mira – doma.

Kompanija „Đuzelić“ već decenijama je na bh. tržištu, osiguravajući svima najbolji beton  neizostavni materijal pri gradnji bilo kakvog objekta.

Za pedeset godina poslovanja, usavršili su svoju ponudu i zaslužili povjerenje svojih kupaca. Bave se proizvodnjom betona i eksploatacijom dolomita, a njihove dvije poslovne jedinice – u Bihaću i Cazinu – rade perfektno i zapošljavaju četrdeset radnika.

„Đuzelić“ – broj jedan pri zidanju svačije oaze mira

Na bh. tržištu nema mnogo kompanija koje mogu garantirati kvalitet i visoku profesionalnost, ali kompanija „Đuzelić“ – radeći prema svjetskim standardima proizvodnje – osigurava čvrste, stamene zidove pri gradnji vlastite oaze mira – doma.

Đuzelići – prvaci regije

Kompanija „Đuzelić“ – pored visokokvalitetnog betona dobijenog pomoću najmodernijih mašina – prva je u regiji započela proizvoditi betonske elemente, namijenjene za zidanje unutarnjih i vanjskih zidova. Ovim elementima ćete svome domu pružiti savršenu zvučnu izolaciju, koja je svima prijeko potrebna.

Ukoliko vam pak treba PVC ili ALU stolarija otporna na sve vanjske i unutarnje utjecaje – u okviru kompanije „Đuzelić“ posluje i kompanija „Ingplast“.

Pogledajte ovu sjajnu biznis-priču i uvjerite se zašto je kompanija „Đuzelić“ jaka kao i beton koji proizvodi.

Face.ba

Nastavi čitati

Najčitanije