Connect with us

Magazin

‘Umro, pa oživio’: Medin iz Bužima se vratio iz mrtvih i otkrio šta je sve ‘vidio’ (VIDEO)

Published

on

Magazin

Glumila je Farukovu veliku ljubav u “Lud, zbunjen, normalan”: Evo gdje je danas Snežana Vidović i kako izgleda

Published

on

By

Jedna od uloga koja je obilježila bh. glumicu Snežanu Vidović je ona Senade Fukić u hit seriji „Lud, zbunjen, normalan“. Senada je bila Farukova djevojka, a kasnije i žena. Prvi put se pojavila u epizodi “Švedska masaža”, kad je trebala izmasirati Izeta, ali je umjesto njega izmasirala Faruka, jer je mislila da je on Izet. U osmoj sezoni se pojavila na vratima stana sa bebom u rukama da bi se Faruk testirao na očinstvo, ali dijete nije bilo njegovo, također se pojavila kasnije i kao Farukova halucinacija.
Snežana Vidović je višestruko nagrađivana članica glumačkog ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Diplomirala je na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, na odsjeku Dramska umjetnost – gluma. Od 1998. godine do danas, kao glumica, koreografkinja ili saradnica za scenski pokret, uzela je učešća u brojnim projektima BNP-a Zenica.

Osim u pozorištu, ostvarila je uloge u televizijskim serijama: „Viza za budućnost“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Crna hronika“, „Žene s broja 13“, „Kriza“, i u filmovima: „Odmor u Bosni“, „Teško je biti fin“, „Smrt u Sarajevu“.

U braku je sa kolegom glumcem Sinišom Vidovićem, prenosi Azra.

– To što smo nas dvoje i u privatnom životu partneri ne može nikako biti prepreka, samo prednost, naravno ukoliko dozirate koliko se miješa privatni i poslovni život. Potpuno odvojiti jedno od drugoga je gotovo pa nemoguće, ali je bitno naći mjeru i odrediti prioritete u određenim trenucima -rekla je Vidović u jednom intervjuu.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Počelo je kao studentska šala, ali ova tvrtka danas proizvodi krovove za motore

Published

on

By

INDIJSKA tvrtka Sepal Motors proizvodi vjetrobranska stakla s krovom i držačem za mobitel koja se mogu ugraditi na motocikle i služe za zaštitu od kiše i sunca. Sve je počelo kao šala nekolicine studenata koji su tri godine kasnije odlučili proizvesti prve modele svog Sepal Shielda koji se u Indiji prodaje za 75 eura.

Sepal Shield se može ugraditi na sve tipove motocikla, kažu iz tvrtke. Izrađen je od aluminija visoke čvrstoće, polimera ojačanih vlaknima i polikarbonata otpornog na lomljenje.

Osnova Sepal Shielda je ploča koja se pričvrsti na spremnik vakuumskim hvataljkama i trakama. Na ploču su učvršćeni aluminijski nosači, na kojima se nalazi i držač za mobitele.

Krov Sepal Shielda izrađen je od plastike ojačane vlaknima, proteže se preko sjedala i štiti putnika od kiše. Polikarbonatno vjetrobransko staklo štiti od kiše, prljavštine, prašine i insekata, kažu iz tvrtke.

Sepal Shield odobren je za najveću brzinu od 120 km/h, ali proizvođač preporučuje najviše 100 km/h.

Nije sasvim jasno kako Shield utječe na mogućnost točenja goriva. Čini se da je popularan u Indiji, ali još uvijek ga nije moguće kupiti u Europi.

Index.hr

Nastavi čitati

Cazin

Šemsa Suljaković izabrala pjesmu za Đulu Drini s kojom će nastupiti u četvrtfinalu Zvezda Granda!

Published

on

By

U subotu, 25. maja, očekuje nas četvrtfinale popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

U prvom dijelu četvrtfinala, među učesnicima će se naći i Đula Drini iz Cazina.

– U subotu svi zajedno sa mnom u ČETVRTFINALE 4.par, izabrala sam pjesme koje pjevam od malena, a jednu od njih mi je izabrala Šemsa Suljaković, objavila je Đula na društvenim mrežama.

Emisija će biti emitovana na programu Nove BH s početkom u 20:00 sati.

Svi navijači i ljubitelji muzike imaju priliku da podrže našu Dulu u njenom nastupu i požele joj puno sreće u četvrtfinalu takmičenja “Zvezde Granda”!

Nastavi čitati

Najčitanije