Connect with us

Cazin

Bračni par iz Cazina ne zna za prepreke: Oboje su ali gluhonijemi, ali uspješno vode vlastiti biznis

Published

on

Cazin je poznat kao grad u Bosni i Hercegovini u kojem cvjetaju biznisi, naročito oni porodični. Senzor donosi jednu doista interesantnu priču iz ovog grada smještenog na samom vrhu naše države.

Bračni par Sulejman i Mevlida Badić, oboje gluhonijemi nastavili su tradiciju koju je prije više od dvadeset godina započeo djed, Sulejmanov otac Mehmed. Oni se naime bave proizvodnjom i prodajom tradicionalnih bosanskih “agdali” kolača i teško je naći kuću u Cazinu da se u njoj ne služe njihove poslastice. Za Senzor govorio je njihov sin Amer.

“Otac i majka su zapravo nastavili ono čime se djed bavio. Mama uglavnom sprema kolače, otac pomaže oko pripreme i prodaje. U ponudi imamo samo tradicionalne kolače: baklavu, ružicu, pitu od jabuka i šljiva i najprodavaniji proizvod – hurmice (hurmašice). Ja sam tu da pomognem u radnji pri komunikaciji s kupcima dok sam ovdje, jer boravim u Austriji”, objasnio nam je ovaj mladić.

Badići se ovime bave iz ljubavi, odnosno nije im to izvor egzistencije.

“Otac ima penziju, djed isto tako. Imamo nekoliko poslovnih prostora, ja boravim u Austriji i novac nije problem. Ovo radimo zato što volimo i zato što znamo i umijemo”, objasnio je.

Pored pomenutih kolača u radnji smo zatekli i nekoliko boca soka i sirupa.

“To je usputno. Fokus je na kolačima, a ovo je ono što sami proizvedemo tokom ljeta od plodova iz voćnjaka ili iz bašte majke Hasibe”. pojasnio nam je Amer.

Pitali smo i za način prodaje i dostave:

“Mi ne vršimo dostavu, jednostavno nemamo potrebe. Svi se kolači uspiju prodati u radnji jer su prepoznati od strane naših sugrađana kao visoko kvalitetan, i sa mnogo preciznosti i pedantnosti napravljen proizvod”, zaključio je našu priču ovaj vrijedni mladić.

“Kolači Badić” se mogu naći na sljedećoj adresi: Ulica Izeta Nanića bb, Cazin ili ih se može kontaktirati na broj telefona 037/514-559

 

 

 

Cazin

„Ih, kako bih te ja“: Predstavu Jasne Bery gledali mnogobrojni Cazinjani (FOTO)

Published

on

By

Sinoć je u velikoj sali JU „Centar za kulturu i turizam“ održana predstava „Ih, kako bih te ja“, adaptirana od strane poznate bh glumice Jasne Ornele Bery.
Predstava je obilovala komičnim scenama o njenom životu, karijeri, odnosu prema muškarcima i svakodnevnim izazovima žena.
U predstavi su pored Jasne igrali mladi glumci Vuk Marinić i Amar Selimović. Režiju za ovu komediju potpisuje Irfan Avdić.
Nastavi čitati

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Najčitanije