Connect with us

Cazin

Bihać – Cazin – Velika Kladuša – RH: Krajina izlazi iz izolacije, uskoro gradnja nove brze ceste

Published

on

Autoceste Federacije raspisale su javni poziv za izradu glavnog projekta dijela brze ceste Bihać – Cazin – V. Kladuša – granica sa Hrvatskom, u dužini od oko 18 kilometara. Predmet nabavke je izrada svih faza Glavnog projekta trase i objekata za dionicu brze ceste od Bihaća (Kamenica) do Ćoralića dužine 17,95 km.

Ova cesta je dio brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – RH. Riječ je o projektu do nivoa potrebnog za dobijanje odobrenja za građenje.

 

Izgradnjom ove ceste Krajina bi konačno trebala izaći iz saobraćajne izolacije i povezati se bolje sa Sarajevom i ostatkom BiH sa jedne strane, a s Hrvatskom s druge strane.

 

Riječ je o cesti čija se gradnja dugo najavljivala i koja bi konačno trebala ubrzati putovanje kroz Krajinu. Procijenjena vrijednost ugovora bez PDV-a je 5,1 milion KM.

Rok izvršenja ugovora je 18 mjeseci od dana dostavljanja zahtjeva za pružanje usluga od strane ovlaštenog predstavnika ugovornog organa.

Ponude će biti otvorene 12. februara 2024. godine, piše Biznisinfo.

Cazin

Saša Popović odlučio: Đula Drini iz Cazina u polufinalu “Zvezda Granda”

Published

on

By

Đula Drini iz Cazina i Andrijana Petruševska iz Skoplja, koja se pojavila ogrnuta zastavom Sjeverne Makedonije, bile su sjajne u večerašnjem izdanju “Zvezda Granda”.

 

Obje su dobile po šest glasova žirija. U napetom natpjevavanju također je bilo neriješeno i na koncu je odluku donio Saša Popovic – i poslao je našu Đulu u polufinale.

Nastavi čitati

Cazin

Muškarac pretukao djevojku na benzinskoj pumpi u Cazinu

Published

on

By

Na benzinskoj pumpi u caiznskom mjestu Ćoralići došlo je do ozbiljnog incidenta. Prema dostupnim informacijama, sukob je eskalirao između muškarca inicijala J.P. i djevojke N.N., što je rezultiralo fizičkim obračunom.

Prema svjedočenjima očevidaca, muškarac J.P. je verbalno vrijeđao djevojku N.N., što je dovelo do tenzija između njih. Situacija je kulminirala kada je djevojka prišla muškarcu i ošamarila ga.

Umjesto da se situacija smiri, muškarac J.P. je odgovorio fizičkim nasrtajem na djevojku, što je rezultiralo time da je N.N. zadobila lakše tjelesne povrede. Ona je nakon toga hitno prevezena na odjel Hitne pomoći Doma zdravlja, gdje su joj pružene medicinske intervencije.

Nakon što je prijavljen incident, na lice mjesta stigla je policijska patrola koja je preuzela kontrolu nad situacijom i poduzela odgovarajuće mjere.

Nastavi čitati

Cazin

Nova saobraćajna nesreća u Cazinu (FOTO)

Published

on

By

Nova saobraćajna nesreća u Cazinu, ovaj put na Mihaljevcu.

Saobraćaj je otežan, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Savetujemo opreznu vožnju.

Foto: Novosti iz Cazina

Nastavi čitati

Najčitanije