Connect with us

Sport

VIDEO Pogledajte maestralan Nurkićev “fudbalski” potez s kojim se čak i Phoenix našalio

Published

on

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić pružio je novu solidnu partiju i u pobjedi Phoenixa nad Indianom rezultatom 117:110.

Nurkić nije bio toliko efikasan za 19 minuta na parketu. Upisao je četiri poena i isto toliko asistencija, no zato je zabilježio čak 13 skokova čime je pokazao dominaciju i odigrao važnu ulogu u pobjedi.

Najbolji Nurkićev potez izdvojili su Phoenix Sunsi na zvaničnom Twitteru. Radi se o maestralnoj asistenciji preko cijelog terena nakon koje Kevinu Durantu nije bilo teško pogoditi koš.

No, Sunsi su se našalili pa ovu asistenciju nazvali “fudbalskom”, naravno, aludirajući na američki fudbal u kojem se dodavanja vrše rukom.

Spomenuti Durant upisao je čak 40 poena, a Devin Booker i Bradley Beal 26, odnosno 25 u pobjedničkom timu. Indiana nije imala nikakve šanse s tako raspoloženim rivalom.U ostalim mečevima noćnog dijela programa Los Angeles Lakersi su na krilima raspoloženih D'Angella Russella i LeBrona Jamesa razbili Portland Trail Blazerse, dok je Nikola Jokić postigao čak 42 poena u pobjedi svog Denvera nad Washingtonom.

Svi rezultati:

LA Clippers – Brooklyn 125:114

Orlando – Miami 105:87

Washington – Denver 104:113

Houston – Boston 107:116

Phoenix – Indiana 117:110

LA Lakers – Portland 134:110

klix

Sport

Teška saobraćajna nesreća omiljenog Nigerijca: Brat mu poginuo, žena i dijete kritično

Published

on

By

BIVŠI nigerijski nogometaš Tijani Babangida (50) doživio je tešku prometnu nesreću na autocesti u svojoj domovini, a u nesreći je poginuo njegov tri godine mlađi brat Ibrahim. Tijani je primljen u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama, kao i njegovi supruga, sin i kućna pomoćnica, koji su također bili u automobilu. Pojedini mediji tvrde da je Tijani pri svijesti, dok je ostatak obitelji i dalje kritično, ali se oporavlja.

Tijani Babangida bio je reprezentativac Nigerije od 1994. do 2004. te je nastupio na Svjetskom prvenstvu 1998., a najveći trag u klupskom nogometu ostavio je u Ajaxu, čiji je član bio od 1996. do 2003. godine. Zbog svog stila igre i vječito nasmiješenog lica bio je omiljen među pratiteljima nogometa, a ikonski status uživao je među igračima nogometne simulacije Pro Evolution Soccer, gdje je zbog svoje brzine bio jedan od najpoželjnijih nogometaša, piše Index.hr.

Trenutno je Tijani predsjednik nigerijskog udruženja profesionalnih nogometaša. Tragično preminuli Ibrahim također se bavio nogometom. Uglavnom je igrao za afričke klubove, no dogurao je i do nizozemskog Volendama.

Nastavi čitati

Cazin

Prvi međunarodni turnir u mini rukometu Cepelin Kup 2024 stiže u Cazin

Published

on

By

Prvi međunarodni turnir u mini rukometu Cepelin Kup 2024 stiže u Cazin

U nedjelju, 12. maja 2024. godine, sportska dvorana JU sportskog centra “Salih Omerčević” u Cazinu bit će domaćin prvog međunarodnog rukometnog turnira Cepelin Kup 2024. Domaćin RK „Cepelin“ Cazin je spreman, a organizatori su zahvalni na podršci koju su dobili od lokalne zajednice i partnera.

Rukometni klub Cepelin spreman je za veliki događaj, a zahvaljujući podršci roditelja polaznika koji su pripremili hranu, piće i druge poslastice za sudionike, te JU Sportskom centru “Salih Omerčević” na ustupljenoj dvorani, turnir će biti moguć. Također, iz Kluba se zahvaljuju Gradskom i Kantonalnom Sportskom savezu te Centru za kulturu i turizam Cazin na podršci, kao i mnogim drugim privrednim subjektima koji su podržali ovu manifestaciju. Turnir počinje u nedjelju u 10:00 sati, a svečano otvorenje turnira biti će u 12:00h, ljubitelji rukometa mogu pratiti rezultate, raspored utakmica i ostale informacije na https://www.tournifyapp.com/live/cepelin2024mini/team

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i podrže ovaj sportski događaj i podržite naše mališane u borbi za medalje, naveli si iz kluba.

Nastavi čitati

Sport

“Jer Bosna nije naša država” – Potpredsjednica NSRS podržala zvižduke za himnu BiH na finalu Kupa

Published

on

By

Potpredsjednica Narodne Skupštine Republike Srpske i članica SNSD-a Anja Ljubojević, komentarisala je zvižduke za himnu Bosne i Hercegovine na finalu Kupa između Zrinjskog i Borca u Mostaru.

Ljubojević je na društvenoj mreži X, podijelila video na kojem je intonirana himna Bosne i Hercegovine, a kada su navijači Zrinjskog Ultrasi, izviždali himnu naše zemlje.

Jedna od čelnih funkcionerki NSRS, uz video je napisala “…jer Bosna nije naša država”. 

“Da, jesam Hrvatica iz Republike Srpske, volim svoju Republiku Srpsku. Jeste, moj predsjednik nije Zoran Milanović niti me zanima. Moj predsjednik je Milorad Dodik i moja država je Republika Srpska i tako se ponašam”, kazala je Ljubojevićeva tokom jednog od govora na sjednici Narodne Skupštine RS.

Što se utakmice tiče, Plemići su slavili 1:0, golom Ćužea.

Revanš finala na Gradskom stadionu u Banjaluci, igrat će se 22. maja, kada ćemo saznati ko je osvajač trofeja Kupa BiH.

Nastavi čitati

Najčitanije