Connect with us

Cazin

(FOTO) Izetbegović u Cazinu: Samo SDA ima snagu da preuzme odgovornost i vodi BiH u ovome što nam slijedi

Published

on

Večeras je u Cazinu u organizaciji Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Cazin održan zajednički iftar kojem je prisustvovalo više od 1.000 osoba, saopćeno je iz SDA.

Gost iftara bio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je, obraćajući se prisutnima, kazao da, uprkos problemima koji postoje, u Bosni i Hercegovini svjedočimo brojnim dobrim stvarima.

“Nekoliko godina se nismo sreli na ovim velikim okupljanjima jer nas je morila pandemija. I to je iza naših leđa. BiH je jedna od najljepših zemalja na svijetu. Imamo vode, šume, rude, čistu zemlju. Mi smo jedan bogat i dobar narod, koji je sklon dobru i praštanju”, izjavio je Izetbegović.

Kao glavni problem sa kojim se Bosna i Hercegovina suočava, Izetbegović je izdvojio odlazak mladih ljudi.

“Danas u BiH živi jedna četvrtina manje stanovnika nego prije rata. Mladih ljudi ima još manje. To je problem sa kojim se naročito moramo baviti”, izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je poručio da je SDA liderska stranka, što potvrđuju i izborni rezultati, te da je ona jedina sposobna da se nosi sa problemima sa kojima se država suočava.

“Mi smo najjača politička stranka koja je svaki problem u posljednjih 30 godina riješila”, kazao je Izetbegović.

Podsjetivši na ključne procese koje je u posljednje tri decenije predvodila SDA, Izetbegović je naglasio važnost povjerenja između naroda i stranke.

“Nije narod znao detalje posljednjih pregovora o izmjenama Ustava i Izbornog zakona, ali je osjećao. Oni koji ne vole BiH više nikada neće dobiti dvotrećinsku vlast u državi”, izjavio je Izetbegović.

Evropa se danas, dodao je, suočila sa destruktivnim silama sa kojima se BiH suočava već duži vremenski period.

“U budućnosti slijedi dramatičan sukob Rusije i Zapada. Srbija se naoružava. BiH stoji na jednoj nozi i mora doći do promjena. Moramo ojačati naše Oružane snage i ojačati snagu našeg naroda, patriotskog bloka”, naglasio je.

Izetbegović je kazao da postoje četiri vrste stranaka u BiH, one koje otvoreno rade protiv BiH, one koje to suptilno rade, te one koje su patriotske, ali bježe od odgovornosti.

“Četvrta grupa stranaka su patriotske, ali koje ne bježe od odgovornosti. Samo jedna ima snagu. Samo SDA može organizovati, uvezati, ostvariti jedinstvo, biti hladna u ovome što slijedi”, poručio je Izetbegović.

FENA

Cazin

Nova saobraćajna nesreća u Cazinu, automobil završio na krovu

Published

on

By

U mjestu Bajrići kod Cazina desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno vozilo.

Vozač je usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom u krivini, te završio na krovu, navode na stranici Novosti iz Cazina.

 

 

Nastavi čitati

Cazin

RK „Cepelin“ Cazin organizira 1. međunarodni turnir u mini rukometu za dječake

Published

on

By

Rukometni klub „Cepelin“ Cazin organizira svoj 1. međunarodni turnir u mini rukometu za dječake Rukometni entuzijasti iz Cazina će biti domaćini 1. međunarodnog turnira u mini rukometu za dječake, koji organizira Rukometni klub Cepelin.

Ovaj događaj će se održati 12.maja 2024. godine u JU Sportskom centru “Salih Omerčević”. Kako smo već navikli od RK „Cepelin“ Cazin na pomjeranje granica i kako nas uvijek oduševe sa novim pričama, vjerujemo da će takva biti i 1. međunarodni rukometni turnir u mini rukometu Cepelin Kup 2024.

Na ovom turniru će se takmičiti ekipe iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, obećavajući spektakl i sportsko takmičenje između mladih talentiranih rukometaša. Organizatori su posebno ponosni što će imati priliku ugostiti i takmičiti se s ekipama iz susjedne Hrvatske, što će dodatno oplemeniti ovaj sportski događaj.

Turnir će biti odigran u tri starosne kategorije dječaka rođenih 2013., 2014. i 2015. godine, pružajući priliku mladim igračima da pokažu svoj talent i vještine na terenu. Očekuje se da će ova sportska manifestacija privući pažnju ljubitelja rukometa i sportske udruženja širom regije. Rukometni klub „Cepelin“ Cazin poziva sve zainteresirane da dođu i podrže mlade igrače u njihovim sportskim nastojanjima te da uživaju u dinamičnom i uzbudljivom rukometnom iskustvu.

Ovaj projekat je podržala Fondacija Mozaik kroz zajednicu za razvoj vještina, poslova i lidera budućnosti Rolify, uz financijsku podršku Vlade Švicarske i Ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, Grada Cazina te drugih financijskih partnera.

Također se zahvaljujemo i Gradskom sportskom savezu Cazin, Sportskom savezu Unsko-sanskog kantona i Javnoj ustanovi sportski centar „Salih Omerčević“ Cazin. Za sve dodatne informacije o turniru, možete posjetiti službenu facebook i instagram stranicu Rukometnog kluba „Cepelin“ Cazin.

Iz kluba pozivaju sve dječake koji žele da se bave rukometom da se priključe RK „Cepelin“ Cazin u terminima treninga.

Nastavi čitati

Cazin

Proljetno spremanje Bubamare: Sabahudin Petak nije više stanovnik Cazina

Published

on

By

Novi premijerligaš Bosne i Hercegovine odmah po završetku sezone krenuo u formiranje tima za narednu takmičarsku godinu

U upravi MNK Bubamara nema još odmora. Tek što je završila sezona, a slavlje po osvojenoj šampionskoj tituli se jedva stišalo, već su krenula rješavanja kadrovskih pitanja.

Danas je potvrđeno da dres Bubamare u Premijer ligi neće nositi Sabahudin Petak, strijelac 45 golova u sezoni, piše Oslobodjenje.

– U MNK Bubamara je stigao sa jasnim ciljem, a to je da MNK Bubamara uvede u Premijer futsal ligu BiH – i u tome je uspio. Danas, kada nam se putevi razilaze, zahvaljujemo se Sabahudinu Petaku na svemu učinjenom za MNK Bubamara i Grad Cazin. Zlatnim slovima će ostati upisan u historiji MNK Bubamara i u Cazin je uvijek dobrodošao. Pele, hvala ti za 45 pogodaka, za borbu, za zalaganje i za profesionalan odnos tokom boravka u MNK Bubamara. Gdje god odlučio nastaviti karijeru mi ti želimo sreću. Nadamo se da ovo nije zbogom, nego samo doviđenja, poručili su iz Bubamare.

Ranije su saradnju sa Bubamarom produžili Sejad Ibrišimović, Darko Milanović, Almedin Bundavica i trener Borko Surudžić.

Nastavi čitati

Najčitanije