Connect with us

Cazin

FOTO Otkriven u Cazinu: Državljanin BiH pokušao prokrijumčariti 42 migranta u kombiju

Published

on

Uhapšen je državljanin Bosne i Hercegovine (BiH) inicijala E. B. (36) zbog pokušaja krijumčarenja 42 osobe afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području općine Cazin. E. B. je krijumčario migrante u kombiju bh. nacionalnih oznaka.

Foto: Granična policija BiH

Krijumčarene osobe su u Upitnicima za migrante izjavile da dolaze iz Sirije (13), Nepala (9), Republike Turske (7), Narodne Republike Kine (6), Indije (5), Šri Lanke (1) i Pakistan (1).

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Cazin

Brza i kvalitetna zdravstvena usluga: U Cazinu otvorena Poliklinika Muminović (VIDEO)

Published

on

By

Pacijentima iz Cazina ali i  ostalih dijelova USK svoja vrata otvorio je moderan zdravstveni centar iz porodice Muminović.

U poliklinici možete ostvariti brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu iz domena medicine rada, specijalističkih službi, internističkih grana, laboratorijske dijagnostike, a uskoro i  radio i ct dijagnostiku.

Nakon Bihaća, Sanskog Mosta i Velike Kladuše podružnica Poliklinike „Muminović”, četvrta po redu, otvorena je sinoć u Cazinu. Poštujući najviše standarde profesionalizma, etike i lične odgovornosti Poliklinika „Muminović”  već od danas pacijentima nudi brze i kvalitetne usluge.

Video pogledajte OVDJE

Nastavi čitati

Cazin

Incident u Cazinu: Pretučen 41-godišnji muškarac

Published

on

By

U blizini tržnog centra FIS u Cazinu, na raskrsnici Mihaljevac, došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem je pretučen 41-godišnji muškarac po inicijalima B.M.

Prema informacijama koje smo dobili, B.M. je bio u svom vozilu kada ga je A.Z. izvukao iz automobila. Nakon toga, došlo je do nesuglasica između njih, a A.Z. je više puta udario B.M. šakom u predjelu glave.

U tijeku su istrage kako bi se utvrdili detalji ovog incidenta te identificirao počinitelj i razlozi koji su doveli do nasilja.

Nastavi čitati

Cazin

Cazinjanka Lejla Dervišević doktorirala na Univerzitetu u Americi

Published

on

By

U sjaju akademskih dostignuća, Cazin i Krajina su dobili novi razlog za ponos.

Lejla Dervišević, koja je porijeklom iz Cazina, ostvarila je značajan uspjeh – uspješno je doktorirala filozofiju u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo veliko postignuće ističe se kao svijetli primjer njene predanosti, istraživačkog duha i posvećenosti obrazovanju.

Lejlin put ka doktoratu nije bio lak. Godine predanog rada, istraživanja i učenja konačno su okrunjene ovim izvanrednim dostignućem. Njena doktorska disertacija predstavlja rezultat ne samo njenih intelektualnih napora već i dubokog angažmana u oblasti filozofije.

Ovaj akademski uspjeh ne samo da ističe Lejlu kao izuzetnog pojedinca, već i kao inspiraciju za mlade ljude iz Cazina i Krajine. Njen primjer pokazuje da uz predanost, trud i želju za znanjem, nema granica onome što se može postići.

Čestitamo Lejli na ovom izvanrednom postignuću! Želimo joj mnogo uspjeha u daljoj karijeri i vjerujemo da će nastaviti inspirirati i utjecati na druge svojim radom i zalaganjem.

Nastavi čitati

Najčitanije