Connect with us

Magazin

VIDEO Pitali ga je li zadovoljan životom u Bosni, odgovor je postao hit na društvenim mrežama

Published

on

Po svemu sudeći radi se o anketi, a u kojoj osoba koja snima potom pita istog sagovornika “je li on zadovoljan svojim životom ovdje”

“Nema bolje države od Bosne sad trenutno, za život i za rad i za rahtluk”, kaže čovjek na početku klipa koji se širi društvenim mrežama.

Po svemu sudeći radi se o anketi, a u kojoj osoba koja snima potom pita istog sagovornika “je li on zadovoljan svojim životom ovdje”.

Njegov odgovor morate pogledati…

Fokus.ba

Magazin

Na prvu zvuči čudno, ali rezultat je odličan: Svake noći spava sa pola limuna u čarapama, evo zašto

Published

on

By

Možda izgleda glupo, ali kad vidite zašto je stavila koru od limuna na petu i vi ćete to isto uraditi.

Za početak, izaberite limun koji je dovoljno velik da može da vam prekrije petu, pa ga iscijedite. Od dobijenog soka sebi napravite limunadu, a za sređivanje peta će vam trebati kora.

Potrudite se da iscijedite sav sok, ali neka unutrašnjost ostane sa pulpom i vlažna.

 

Polovine limuna stavite na pete, tako da ih u potpunosti prekriju. U početku će vam biti malo čudan osjećaj, ali ubrzo ćete se navići.

 

Kada ste pozicionirali limun tako da prekrije najgrublje dijelove, obujte čarape tako da sve stoji na mjestu. Sok iz limuna će djelovati kao hemijski piling i odstranit će svu suhu, ispucalu kožu.

Potrebno je da ostavite limun da odstoji najmanje sat vremena, a optimalno bi bilo da ostane preko noći. Noću je i najlakše, jer je hodanje sa polovicama limuna na petama prilično komplikovano.

Možda vam ovo djeluje kao još jedan trik koji ničemu ne služi, ali rezultati su zaista iznenađujući. Pete nakon samo jedne večeri postaju mnogo mekše, svi ispucali dijelovi nestaju i, nakon što nanesete kremu, izgledaju kao da ste bili kod pedikira.

Za malo upornije slučajeve ispucalih peta, potrebno je ponoviti tretman nekoliko puta. A kad ne stavljate limun na noge, možete slobodno da stavite crni luk, piše Krstarica.

Nastavi čitati

Magazin

Kako jednostavno i ekološki odbiti puževe iz vrta: Isprobajte ovaj trik i bježat će kao bez glave

Published

on

By

U posljednje vrijeme zadesilo nas je pravo proljetno vrijeme: nestabilno, s puno toplih pa kišnih dana. To je idealna prognoza za puževe, a kako u vrtovima u ovo doba sve buja i cvjeta, samo hrle ka trpezi.

Kako ne bi pojeli oni što ste mukotrpno uzgajali postoji jednostavan, ekološki način kako ih odbiti od vrta, a da pritom ozbiljno ne nastradaju.

Evo što trebate napraviti.

Oko cijele vrtne gredice ili samo određene biljke omotajte bakrenu traku širine najmanje 2-3 cm. U trgovinama koje prodaju materijal za vrt imaju i samoljepljive bakrene trake koje možete zalijepiti na površine poput tegle za biljke.

Što se dogodi kad puž dođe u kontakt s bakrenom trakom? Nastaje blaga elektroliza između bakra i puževe sluzi te dolazi do slabog električnog naboja. Ovo je vrlo neugodno za puževe, koji će nakon tog lošeg iskustva izbjegavati to mjesto u širokom luku, piše Dom i dizajn.

Nastavi čitati

Magazin

Severina odgovorila Karleuši: Jedi taj SNS sendvič i ne spominji mi sina više nikad

Published

on

By

Jelena Karleuša je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavila šta joj je Severina odgovorila nakon što ju je napala jer je podržala usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.
“Velika muka natjera čovjeka na tugu i beščašće. Jedi taj SNS sendvič i ne spominji mi sina više nikad”, navela je. Također se može vidjeti da joj je poslala screenshotove poruka koji joj je slao jedan muškarac, a mnogi smatraju da je riječ o Dušku Tošiću.

“Kako si?”, naveo je, na šta je ona odgovorila: “Jako dobro, što i vama želim.” Zatim ju je upitao radi li se. “Kakvo zanimljivo pitanje… To vi uvijek tako ili…?”, odgovorila je Severina.

“Ha ha pa moram početi od nečeg. Nisam baš kreativan, je l’?”, napisao je, a ona mu je poručila: “Nisu svi za sve.”

Podsjećamo, Karleuši je zasmetalo to što je Severina 2022. tokom gostovanja kod Maje Čengić kazala da je u Srebrenici bio genocid i da bi Srbija trebala platiti odštetu.

“Genocid ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osuđeni. Za genocid se krivi čitav narod. Ko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne pominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike, lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za botox. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. vijeku, mogu samo da budu veliki, ponosni, časni narod. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću da nosim ni ja ni moja djeca ni moji unuci jer u moje ime niko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni s kojim ja nemam ama baš nikakve veze!”, između ostalog je navela.

Na kraju je spomenula i Severininog sina Aleksanda.

P. S. A i tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig, ako se ta historijski nepravda desi! Pokušaj da se ne trudiš više da budeš ovoliko ‘pametna'”, objavila je.

Nastavi čitati

Najčitanije