Connect with us

Sport

Marine Le Pen je 2015. godine rekla Ibrahimoviću: Odmah napusti Francusku!

Published

on

Poražena kandidatkinja za predsjednicu Francuske Marine Le Pen prije sedam godina bila je u centru pažnje francuskih medija jer je poručila tadašnjem napadaču PSG-a Zlatanu Ibrahimoviću da napusti Francusku.

Ibrahimović je tada, nakon jednog poraza njegovog kluba od Bordeauxa, kazao:

Ova us**na zemlja ne zaslužuje klub poput PSG-a“, rekao je Ibrahimović koji je bio ljut na suce i očajan zbog poraza.

Ministar sporta u francuskoj vladi pozvao je tada Ibrahimovića da se izvini zbog izjave. Ibrahimović, svjestan da je pretjerao, je rekao:

“Govorio sam isključivo o nogometu. Žao mi je ako sam nekog uvrijedio. Nisam želio ništa ružno reći o Francuskoj”.

Ali, to izvinjenje čini se nije bila dovoljna nekim francuskim političarima. Prva se u to vrijeme javila upravo Marine Le Pen koja je u ime francuske nacionalne fornte kazala:

“Oni koji misle da je Francuska us*ana zemlja, neka je odmah napuste. Toliko je jednostavno”, rekla je ona tada, a izjavu je prenio The Guardian. 

Cazin

Eldar Kajtazović iz Cazina novi je golman RK Bosna

Published

on

By

Eldar Kajtazović, mladi golman iz Cazina, potpisao je ugovor sa Sarajevskom Bosnom, najtrofejnijim klubom u Bosni i Hercegovini i članom Premijer lige.

Ovaj talentirani igrač dospio je u centar pažnje svojim impresivnim nastupima, što mu je otvorilo vrata u redove sarajevskog giganta.

Nastavi čitati

Sport

Bajraktarević je čudo! Pogledajte majstoriju najvećeg nogometnog dragulja BiH

Published

on

By

Novi miljenik navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine Esmir Bajraktarević postigao je fantastičan pogodak u 30. kolu američke MLS lige za svoj New England Revolution.

Bajraktarević (19) nedavno je oduševio cijelu BiH nakon što je zablistao u prvim minutama debija za Zmajeve protiv Nizozemske. Minute je dobio i u narednom duelu protiv Mađarske i pokazao zašto se smatra najvećim draguljem kojeg BiH trenutno ima.

U međuvremenu, sjajni krilni ofanzivac se vratio u Sjedinjene Američke Države, gdje se vratio obavezama u MLS ligi, a sinoć je ponovo zablistao i pokazao zašto se smatra ponajvećim talentom ovog šampionata.

Njegov New England je dočekao Montreal u 30. kolu MLS lige i imao vodstvo od 24. minute preko Bobbyja Wooda. Samo devet minuta kasnije vidjeli smo i najljepši detalj utakmice.

Bajraktarević je dobio loptu na desnoj strani van kaznenog prostora, sjajnim potezom se namjestio na lijevu nogu, a onda fantastičnim udarcem pogodio ugao gola Montreala. Njegov pogodak ostavio je u čudu i američke komentatore koji su ostali zadivljeni i naglasili da je još jednom pokazao zašto se toliko o njemu priča.Nažalost, New England je potpuno “stao” u nastavku utakmice pa je primio dva gola i Montreal je kući odnio bod.

Nastavi čitati

Sport

Preminuo čuveni Toto Schillaci (59), italijanski nogometni heroj koji je 1990. zasjenio Maradonu

Published

on

By

Legendarni italijanski napadač Salvatore Totò Schillaci preminuo je danas u Palermu 59. godini, objavili su italijanski mediji.

Schillaci već nekoliko godina bolovao od tumora debelog crijeva, a njegovo zdravstveno stanje pogoršalo se nakon što je obolio od teške upale pluća.

Prije nekoliko dana je hospitalizovan, činilo se da mu se stanje blago poboljšalo, ali nažalost nije izdržao.

Schillacija ljubitelji nogometa pamte po golovima na Svjetskom prvenstvu 1990. godine, kada je bio najbolji strijelac turnira sa 6 golova, a tada je prvak svijeta bila Zapadna Njemačka.

Schillaci je na Mundijalu 1990. godine u Italiji u drugi plan stavio i velikog Diega Armanda Maradonu, pošto je osvojio Zlatnu kopačku.

U karijeri je nastupao za Messinu, Juventus, Inter i japansku Iwatu.

klix

Nastavi čitati

Najčitanije