Connect with us

Magazin

Hana: Bitno je što sam za ramazan objavila sliku u kupaćem, a pucnjava u Sarajevu je sporedna stvar

Published

on

Hana Hadžiavdagić je odlučila odgovoriti onima koji su je kritikovala zbog toga što je za ramazan objavila fotografiju na kojoj pozira u kupaćem kostimu.

“Bitno je što sam ja objavila sliku u kupaćem u vrijeme ramazana, ali to što je u Sarajevu svaku drugu noć pucnjava u strogom centru grada na 500 metara od policijske postaje, napadi na žene, pljačke i što je sigurnosna situacija ubjedljivo najgora u regionu… E to je totalno sporedna stvar”, objavila je.

Dodala je da je “sramotno u šta se ovaj predivni grad pretvorio i što pravih Sarajlija, bez opanka u prvom koljenu, više nema (možda jedan posto)”.”Svatko ko je otišao, kada pročita vijesti iz Sarajeva, može samo da kaže: ‘Hvala ti, Bože, što si mi pružio priliku pa sam pobjegao na vrijeme'”, zaključila je.

Pratitelji su se složili s njom u komentarima, a ona je, između ostalog, sebe okarakterisala kao “dežurnu ćafirku koju treba mrziti jer je kriva što je mladost takva”.

Podsjećamo, Hana je nedavno odmarala u Obertauernu te je na -10 stepeni pozirala uz bazen. U januaru je također privukla pažnju nakon što je prošetala u halterima u francuskom ski resortu Val-d'Isere.

klix

Magazin

Nutricionistica: Ako želite izgubiti salo na trbuhu, svakodnevno jedite ovu namirnicu

Published

on

By

TRBUŠNO salo, vrsta visceralnog sala koje se razvija u središnjem dijelu tijela, može se akumulirati iz različitih razloga. Neki su izvan naše kontrole, ali neki se mogu spriječiti.

Dijetetičarka Elyse Homan objašnjava da na salo na trbuhu utječu čimbenici kao što su dob, genetika, spavanje, vježbanje i prehrana. “Konzumiranje više kalorija nego što sagorite može uzrokovati nakupljanje masnoće”, rekla je za Parade. Gdje se masti pohranjuju, mogu odrediti čimbenici kao što su genetika i određena zdravstvena stanja, kao i stil života, uključujući vrste hrane koju jedemo i razinu aktivnosti.

“Budući da visceralna masnoća u području trbuha nije nešto što možete uštipnuti, već je dublje u vašem tijelu, može imati značajan utjecaj na vaše zdravlje, uključujući povećanje rizika od razvoja dijabetesa tipa 2 i bolesti srca”, ističe nutricionistica Jackie Newgent. Homan dodaje da su namirnice s visokim udjelom zasićenih masti također uobičajeni krivci.

Konzumiranje orašastih plodova povezano je sa smanjenjem masnog tkiva na trbuhu

Za razliku od prerađene hrane i hrane s visokim udjelom zasićenih masti, orašasti plodovi su nutritivno bogata hrana koja uključuje kombinaciju zdravih masti, proteina, vlakana, vitamina i minerala, objašnjava Homan.

“Općenito, konzumacija oko 28 do 30 grama orašastih plodova najmanje tri puta tjedno može pomoći u smanjenju pojave viška trbušne masnoće”, dodaje Newgent, citirajući studiju iz 2022. godine.

Tvrdi da su bademi najbolji izbor jer su jedan od orašastih plodova s najviše proteina. Osim toga, postoje istraživanja specifična za bademe koja potvrđuju da uživanje u oko 45 grama badema dnevno umjesto međuobroka s visokim udjelom ugljikohidrata može biti povezano sa smanjenjem masnog tkiva na trbuhu.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Doktor otkriva zašto nikada ne pije vodu iz plastične boce

Published

on

By

DOKTOR dr. Saurabh Sethi nikad ne pije vodu iz plastične boce i poziva druge da slijede njegov primjer. Tvrdi da plastične boce sadrže previše toksične nanoplastike koja se zadržava u tijelu i povezuje se s rakom i neplodnošću. Ukazao je na studiju koja je ranije ove godine pokazala da prosječna boca vode koja se prodaje u SAD-u sadrži 240.000 komada ovih čestica.

“Prestanite koristiti plastične boce za vodu. U njima su čestice koje mogu prodrijeti u ljudske stanice, ući u krvotok i glavne organe”, rekao je u videu objavljenom na TikToku.

Pozvao je ljude da koriste boce za višekratnu upotrebu od nehrđajućeg čelika. Također, upozorio je da je pijenje iz plastične boce tijekom vrućih dana najštetnije, piše Index.

“Vrućina će uzrokovati još više ispuštanja mikroplastike u vašu bocu s vodom”, tvrdi.

@doctorsethimd

The risk of Plastic Water Bottles ???? I Harvard Trained Doctor Explains #heart #health #plastic #medicaltiktok

♬ original sound – Doctor Sethi

Video je skupio više od pola milijuna pregleda. Inače, kada je riječ o bocama za vodu, smatra se da sitni komadići plastike završavaju u proizvodima kao nusprodukt tijekom procesa proizvodnje, zbog čega su strahovi od sitne plastike pojačani posljednjih godina.

Neke su studije otkrile da izloženost sitnim česticama može uzrokovati smrt stanica, izazvati oksidacijski stres, oštetiti DNA i potaknuti upalne reakcije. No, učinci na ljude temelje se na laboratorijskim studijama i ispitivanjima na životinjama, bez izravnih dokaza.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Želio dokazati da prtljažnik Cybertrucka ne lomi prste, završilo je katastrofom

Published

on

By

OTKAD se Cybertruck pojavio, pojavile su se i optužbe da su neki dijelovi tog auta jako opasni. Konkretno, da su opasni po prste.

Usprkos tome, prodaja auta u SAD-u ide odlično. Liste čekanja su ogromne. S druge strane oceana ga nećemo tako brzo vidjeti. Svakako, na našim cestama nikad ga nećemo vidjeti u verziji u kojoj se prodaje u SAD-u zbog drugačijih standarda.

Jedan od većih problema koji se zasad pojavio su vrata prtljažnika koja, prema optužbama, mogu slomiti prst.

Jedan vlasnik Cybertrucka pokušao je demantirati takve glasine. Sve je snimao i snimku je teško gledati.

Vrata prtljažnika zgnječila su mu prst. Sve izgleda jako bolno, a nije poznato je li prst i slomljen.

index.hr

Nastavi čitati

Najčitanije