Connect with us

Magazin

Haris Džinović nakon razvoda: “Nisam spreman za novu ljubav, principijalno – ne”

Published

on

Haris Džinović ponovo se osvrnuo na bračni krah te istakao kako se nakon razvoda ne čuje s bivšom suprugom Melinom.

Pjevač je za srbijanske medije prvo ponovio kako je Melina njega ostavila i da je on posljednji saznao da je prevaren.

“Ne znam zašto se digla tolika frka, to je jedan običan proces, jedan običan razvod. Ima stara izreka ‘Prevareni muž zadnji sazna’, nije to neko izmislio bezveze. Nemojte ništa da me pitate o razvodu, pitajte Melinu, nisam ja nju ostavio nego ona mene, ona zna sve. Nisam spreman za novu ljubav, principijalno – ne”, kazao je.

Potom je pjevač narodne muzike istakao da je iz ove teške bitke izašao živ i zdrav te da ga to motivira.

“To nije nimalo lak period kada se sve rastura, ali nema veze. Muzika i moji nastupi su jedna velika inspiracija i zaštita, naročito ako se ljudi raduju tvojim pjesmama. S Melinom se nisam čuo, ništa me ne zanima. Što vas ne ubije, to vas ojača. Iz jedne bitke sam izašao živ i zdrav, nisam izgubio tu bitku, to je motivacija za sve i za život”, dodao je.

Podsjećamo, Haris i Melina Džinović se razvode nakon deset godina braka i više od dvadeset godina veze. Par se razvodi rad drugog muškarca s kojim je Melina već duži period.

Magazin

VIDEO Kineski proizvođač bacio auto s 32 metra, pogledajte snimku

Published

on

By

JEDAN od scenarija iz noćne more za mnoge vozače je slijetanje automobilom niz liticu. Iako se ovo u svakodnevnom životu događa izrazito rijetko, kineski proizvođač električnih automobila Chery je odlučio testirati svoj Chery Exeed Exlantix ET. Automobil su kranom podigli na visinu od 32 metra i ispustili ga.

Automobil je pao i prednjim dijelom udario u tlo. Test pada s visine ekstremna je sigurnosna procjena automobila koja simulira što bi se dogodilo kada bi vozilo sletjelo s litice. Može testirati strukturalnu čvrstoću i sposobnost zaštite putnika u ekstremnim uvjetima sudara.

Na snimci se vidi da je prednji dio auta smrskan, ali prostor u kojem se nalaze putnici nije previše oštećen. Činilo se da su se i vrata mogla normalno otvoriti.

Chery Exeed Exlantix ET vodeći je potpuno električni SUV ovog brenda. Cijene se kreću od 199.000 do 329.000 juana (od 25.500 do 42.200 eura).

Automobil koristi bateriju Shenxing iz CATL-a koja ima domet od 400 km nakon punjenja od deset minuta.

U Kini je prodaja ovog modela počela danas, piše Index.

Nastavi čitati

Magazin

Za tri godine u Švicarskoj će se moći kupiti meso proizvedeno u laboratoriji

Published

on

By

U Švicarskoj će za otprilike tri godine biti moguće kupiti meso uzgojeno u laboratoriji, prema tvrdnjama generalnog direktora kompanije Bell Food Groupa Lorenz Wyss koja se bavi preradom mesnih proizvoda.

“Međutim, vjerovatno nećete moći odmah kupiti proizvode u supermarketima, već prvo u restoranima”, rekao je Wyss.

U intervjuu za Neue Zurcher Zeitung objavljenom u petak, šef Bell je objasnio da je moguće da će se za početak kultivirati samo pojedinačne komponente, poput masti. Bell je kupio udio u holandskom proizvođaču govedine Mosa Meat 2018.

Dodao je da ako tehnologija bude funkcionisala, to će biti pravi dodatak tradicionalnoj proizvodnji mesa i da kompanija koju predstavlja mora biti dio toga.

Singapur je 2020. godine postao prva zemlja koja je počela prodavati piletinu napravljenu uzgojem životinjskih ćelija – tehnikom koja ne zahtijeva hektare poljoprivrednog zemljišta, antibiotike ili ubijanje miliona životinja.

Ova tehnologija bi mogla pomoći u smanjenju utjecaja na okoliš proizvodnje mesa uzgojenih životinja, posebno u Švicarskoj, gdje je potrošnja mesa visoka.

klix

Nastavi čitati

Magazin

Skandal na Eurosongu: Talijani slučajno objavili rezultate glasanja, 40 posto glasova dali Izraelu

Published

on

By

Iza nas je drugo polufinale Eurosonga, o kojem se osim zbog odabranih finalista, piše i mogućem skandalu.

Naime, društvenim mrežama širi se snimka s RAI televizije na kojoj se vide, slučajno objavljeni, rezultati televotinga. Dok su se emitirali isječci finalista, talijanska televizija RAI objavila je rezultate televotinga, to jest postotke koje je svaka zemlja predstavnica dobila od talijanske publike.

Ako je suditi prema snimci koja se širi društvenim mrežama, od Italije bi 12 bodova mogao dobiti Izrael s čak 39 posto, a nakon nje Nizozemska je dobila 10 bodova s postotkom od tek 7,3.

Jedna o teorija velikog broja glasova Italijana za predstavnicu Izraela objašnjava da je u drugom polufinalu nastupala predstavnica Italije, Angelina Mango. Ona je nastupala iza Estonije koja je bila 13. po redu te prije Izraela koji je bio 14. po redu, a neki misle da su za predstavnicu Izraela glasali misleći da glasaju za svoju državu.Ova situacija ne izgleda nimalo dobra za Baby Lasagnu s obzirom na to da se Izrael neočekivano prometnuo u jednog od favorita.

klix

Nastavi čitati

Najčitanije