Connect with us

Sport

Sučić nakon kritika iz BiH: Izabrao sam Hrvatsku srcem, to je jedino ispravno

Published

on

Dinamov veznjak Petar Sučić (19) prije dva mjeseca od Svjetske nogometne federacije (FIFA) dobio je potvrdu o promjeni nogometnog državljanstva, a jučer je na media dayu u Zagrebu odgovorio svim kritičarima.
Naime, Sučić je dobio pravo nastupa za Hrvatsku pa je na tu odluku burno reagovao njegov bivši saigrač iz NK Sport Prevent Bugojno Ibrahim Dagija.Lijepe riječi za Sučića nije imao ni još jedan Bugojanac i nekadašnji napadač reprezentacije BiH Ermin Zec koji se oglasio žestokom porukom.

“Odluku sam donio sa svojom porodicom i normalno je da će neki to poštovati, a neki ne. Smatram da sam dovoljno zreo da mogu sam donositi odluke. Isto tako i trpjeti posljedice, ali neću se obazirati na komentare. Mislim da je na meni da se nastavim truditi, raditi i davati sve od sebe. Ovo što sam izabrao, izabrao sam srcem i mislim da je to jedino ispravno”, rekao je Sučić, a prenosi Index.

Podsjetimo, Petar je početkom marta odabrao braniti hrvatske boje nakon što je tokom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine.

Ove sezone je za Dinamo skupio 40 nastupa, a tržišna vrijednost mu se trenutno procjenjuje na miliona eura.

Sport

Tri bh. reprezentativca jasno pokazala šta misle o Ahmedhodžiću nakon svega

Published

on

By

Nižu se reakcije nakon što je Anel Ahmedhodžić prvo napustio pripreme reprezentacije BiH pred duel sa Nizozemskom, a onda se i oprostio od nacionalnog dresa.

Prvi fudbaler koji je odlučio reći dosta ovome je Amar Dedić.

On je na Instagramu otpratio Ahmedhodžića i time dao jasnu reakciju svima.

Njegov potez slijedili su još dva Zmaja.

Armin Gigović i Denis Huseinbašić također ga ne prate na Instagramu.

Anelov potez nikako nije sjeo svlačionici naše reprezentacije koji su razočarani šta je uradio.

Nastavi čitati

Sport

Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama: ‘Gospod mi je dao sve’

Published

on

By

Džudista iz Srbije Nemanja Majdov dobio je suspenziju u trajanju od pet mjeseci, pošto je prema navodima prekršio religijske kodekse na Olimpijskim igrama u Parizu.

Višestruki svjetski i evropski prvak se prekrstio pred borbu na Olimpijskim igrama, što su iz komisije očigledno procijenili kao nepoštovanje religijskog kodeksa i pravilnika.

Ovim povodom oglasio se i sam Nemanja Majdov na društvenim mrežama.

“Prije 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na 5 mjeseci od strane Svjetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam želio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.

Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promijeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lep i težak sport kao sto je džudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, 7 evropskih i 3 svjetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspijem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspjeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili-ili.

Odmorit ćemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobjede.

Voli vas Nemanja Majdov, vaš evropski i svjetski šampion“, piše u objavi Majdova uz snimak kada se prekrstio prije borbe.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nemanja Majdov (@majdovjudo1st)

Nastavi čitati

Sport

Mirsad Ahmedhodžić: Bio Anel tu ili ne, ja ću ako treba opet braniti Bosnu

Published

on

By

Anel Ahmedhodžić ovih dana je glavna tema u bh. javnosti.

Nakon što je iznenada napustio okupljanje reprezentacije BiH, nastala je porodična drama s njegovim ocem Mirsadom Ahmedhodžićem, a potom se i oprostio od nastupanja za Zmajeve.

Mirsad Ahmedhodžić se još jednom oglasio putem svog Facebook profila.

“Uvijek ću podržavati Bosnu. Bio on tu ili ne. Stvarao sam Bosnu u ratu, moja mladost je ostala u ratu. Vidimo se oktobru u Bosni. Bosna uvijek u srcu, ako treba opet je braniti”, napisao je stariji Ahmedhodžić.

Nastavi čitati

Najčitanije