Connect with us

Cazin

Grand u Cazinu: Kuća Đule Drini odiše luksuzom, posjeduje čak i svoj muzički studio (VIDEO)

Published

on

Grand u kući jedne od najatraktivnijih takmičarki i favorita u „Zvezdama Granda“.

Đula Drini se ove sezone pojavila u „Zvezdama Granda“ i već sa prvim pojavljivanjem skrenula pažnju na sebe i vremenom postala jedan od favorita za pobjedu.

Ekipa Grand portala odlučila je da poseti Cazin, grad u Bosni i Hercegovini iz kojeg je ponikla Đula Drini.

Uslikali smo kako izgleda njen dom, kako provodi vreme sa porodicom i saznali kako je planula ljubav između nje i njenog sadašnjeg supruga.

Kuća Đule Drini odiše luksuzom, svuda moderni detalji

Lijepo raspoložena i okružena njenim najmilijima, Đula je ekipi Granda poželjela dobrodošlicu u njen djevojački dom u kom je živela do udaje i preseljenja u Švedsku.

Na vratima nas je dočekala sa ćerkicom, a zatim nas uvela u svoj moderno opremljen dom u kom posjeduje čak i muzički studio.

-Ovo je bila moja soba koju sam dijelila sa sestrom, pre nego što smo se obje udale, a sada je sobu preuzeo moj brat jer je veća i raskošnija nego njegova. Međutim, on trenutno stanuje u Bihaću gde pohađa muzičku školu, pa sam se ja privremeno vratila u moju staru sobu- rekla je Đula na početku razgovora za Grand i otkrila da je njen povratak u Bosnu i Hercegovinu zbog takmičenja obradovao njene roditelje.

-Roditelji su srećni jer me sad češće viđaju, ali i zbog moje ćerkice. Mada, ja ne izlazim iz studija, tamo vježbam i spremam se za „Zvezde Granda“, ostalo nam je još da se pripremim za finale– istakla je Đula za Grand pa pokazala detalje iz djevojačke sobe i uspomene koje njeni roditelji i dalje čuvaju.

Ovo je moja nagrada za najbolju pjevačicu 2023. godine, a ova druga je nagrada mog oca za producentsko stvaralaštvo. Ipak, najinteresatnije će vam biti ove fotografije kada sam bila mala, evo koliko moja djevojčica liči na mene. Sad vidite pravu istinu, da sam ja zapravo prirodna plavuša, ne farbam se-ponosno se pohvalila finalistkinja „Zvezda Granda“.

Đula se nekada se prezivala Velić, a za Grand je otkrila zašto je odlučila da se predstavlja kao Đula Drini.

-Prezime Drini je nekako više umjetnički i zato sam ga stavila, nekako mi ljepše zvuči za scenu-otkrila je za Grand i ponosno pokazala detalje iz sobe koje i dalje čuva.

Među njima našao se i najdraži dar koji je dobila od sadašnjeg supruga.

-Ovo je poklon za moj 20. rođendan od supruga, tu su sve naše fotografije, uspomone još od perioda kad smo se zabavljali. Inače, mi smo se upoznali kad sam ja imala 19 godina-rekla je za Grand i otkrila kako ju je osvojio.

Osvojio me je tako što je bio zaštitnički nastrojen, upoznali smo se na mom nastupu u Švedskoj gde mi je on bio obezbjeđenje, čuvao me je tu noć. Kasnije mi se javio i prvi put je došao u Bosnu da me upozna, pre toga nikada nije bio ovdje. Htio je da odemo na kafu, ali sam mu ja rekla da nema šanse da izađemo dok se ne čuje sa mojim ocem i majkom. Sve se odigralo na neki starinski način, tako me je i osvojio-otkrila je Đula za Grand.

Iako deluje krhko i nežno, ne krije da kao i svi normalni ljudi ima „žutu minutu“, a na pitanje kakva je kada je ljuta, odgovorila je:

-Teško me je podnositi kad sam ljuta. Inače sam zatvoreniji tip i nisam svađalica, ali kad se naljutim samo zaćutim, dok se stvari ne poprave same od sebe, do tad ništa ne govorim. Brzo se naljutim, planem i zaćutim, ali brzo i zaboravim. Već poslije pet minuta kažem ‘Hoćemo li ići na koktel?“.

Đulina porodica nema nijednu zamerku za nju i ne kriju da su joj velika podrška u takmičenju i svim njenim željama koje ima za karijeru.

Na uspjeh koji je postigla u „Zvezdama Granda“ i sama je veoma ponosna, a na pitanje da li očekuje pobjedu, iskreno je odgovorila:

-Očekujem, očekujem i pobjedu, što da ne (smijeh).

Suprug je za Grand ispričao kako je jedan susret u diskoteci bio sudbonosan za nju, kao i da je svu ljubav, snagu i energiju uložio kako bi ona bila srećna i bavila se pjevanjem.

Ni u jednom trenutku nije imao dilemu da li da je podrži u nameri da peva i da se prijavi za „Zvezde Granda“.

-Ne treba da se bavi time, eto tako, da bi radila, već da iskoristi talenat i da napravimo nešto od toga, da postane jugoslovenska zvezda ako je moguće, da ne kažemo bosanska-rekao je Đulin suprug za Grand.

Kako je Đula jedna od najljepših i najatraktivnijih takmičarki, zanimalo nas je i kako on reaguje na to i da li je svjestan da pored sebe ima pravu ljepoticu, što je prihvatio sa osmijehom.

-Pa, dobro i ja sam aktraktivan (smijeh)! Nosimo se zajedno, i ona sa mnom i ja sa njom. Šalim se malo, ja sam je birao i htio sam da mi žena bude lijepa-rekao je Đulin suprug za Grand.

Na pitanje da li među njima ima ljubomore, gotovo uglas su odgovorili negativno.

-Obično mu devojke na Fejsbuku šalju poruke i zahteve, ali on meni to sve pokaže, pohvali mi se. Uvek mu kažem svaka čast, ali nemoj ništa da prihvataš (smeh)– priznala je finalistkinja.

Đula je ljepotu povukla na majku, za koju često misle da joj je starija sestra, a pred Grandovim kamerama gospođa Velić je otkrila kako je podnela ćerkino pojavljivanje u najgledanijem muzičkom takmičenju.

-Podnijela sam sve stresno, teško. Kada ona ode na snimanja ja ostanem sa unukom, pa se stresiram po kući, stalno zovem, pišem zetu i mužu poruke da vidim kako je sve prošlo. Mada, tata je više plakao, tata je inače plačljivac veći nego ja. Ja držim u sebi, a kad mi se plače uradim to nasamo-priznala je Đulina majka i otkrila da je njen talenat prva primjetila.

-Od malih nogu je pevušila, pratila „Zvezde Granda“ i maštala da ona jednog dana bude na toj sceni. Onda sam ja jednog dana rekla suprugu da je malo sasluša, jer se ona više stidjela od njega nego od mene, tako je sve krenulo. Sad je svi prepoznaju, kad ode u grad svi se slikaju sa njom, a tokom „Zvezda Granda“ je popularnost baš porasla. Čak ne mogu ni ja da se sakrijem, jer me poznaju kao njenu mamu– rekla je njena majka ponosno.

Na pitanje da li će finale pratiti od kuće ili uživo iz studija, kao iz topa je odgovorila:

Stresiraću se sa lica mesta, biću u studiju. Kako god da bude, ona je za mene već pobjednica.

U moderno opremljenom domu Đula poseduje antikvitete, kao i muzički studio u kom se sprema za nastupe u „Zvezdama Granda“.

Đula je ekskluzivno za Grand pokazala tatin sintisajezer koji krasi hodnik ispred studija.

-Ovo je neka stara verzija, muzejska stvar. Kad sam bila manja znala sam i ja da sviram, ali sad sam već zaboravila. Videla sam da ja to znam i onda sam prestala (smeh)-rekla je Đula, a potom nas povela u muzički studio.

-Ovo je naš studio, zapravo više tatin nego moj. Tu se spremamo za „Zvezde Granda“, biramo pjesme, tu tata snima razne pjevače i zvijezde koje dolaze u njegov studio-istakla je i ponosno pokazala neverovatnu kolekciju knjiga koja za njenog oca ima posebnu vrednost.

-Tu je tatina kolekcija starih stvari koje je dobio od svog pokojnog učitelja koji ga je naučio da svira harmoniku. Kada je umro, njegova žena je tu kolekciju koju je skupljao tokom cijelog školovanja i života, poklonila mom ocu jer je smatrala da će on to najbolje da čuva. Bosancu smo poklonili jednu baš staru stvar, za koju je tata mislio da je idealna za njega– otkrila je za Grand.

Đulin tata je otkrio i šta je poklonio njenom mentoru zahvaljujući kom je stigla do finala.

-Poklonio sam mu svesak nota srpskih narodnih pjesama. Oduševio se, kao kad maloj bebi daš lizalo, baš je bilo emotivno, vidim da voli te stare stvari, a kad dođe daću mu da pregleda ovde sve-priznao je Đulin tata koji je ćerki najveća podrška.

-Ja sam ovde 3 u 1, tata, bodigard i stručna podrška. Od samog početka sam s njom, od kada je prvi put uzela mikrofon. Njen prvi koncert je bio u diskoteci u Orašju, Šemsa Suljaković i Đula i tada sam joj rekao da sam siguran sto posto da će jednog dana biti velika, mega zvijezda-ponosno je rekao.

Na pitanje koliko mu je teško bilo kada je Đula napustila rodnu kuću i otišla u Švedsku, pjevačicin tata odgovorio je sa knedlom u grlu.

-Najviše mrzim tu 2022. godinu, tada mi je preminuo otac, obje ćerke su mi se udale, sin je otišao za Bihać u srednju školu. Jedno jutro ustajemo, sjeli za sto, supruga i ja sami, a samo par dana pre toga je bila puna kuća, e tad je bio plač i jadikovanje. Evo sad sam zamalo zaplakao– rekao je Đulin otac sa suzama u očima, ne krijući da je veoma ponosan na uspjeh svoje nasljednice.

-Sinoć sam je baš pitao da li se seća šta sam joj rekao pre 5,6 godina…Da će tek napraviti veliki posao, u to sam sto posto uvjeren. Juče je bila na nekim sastancima i ja sam morao da se uštinem nekoliko puta da vidim da li je sve istina, da se ja uopšte nalazim kod tih ljudi– sa osmijehom je priznao.

Kako izgleda kuća Đule Drini u Cazinu, kako provode vreme kad je porodica na okupu, ali i kako Đula peva sa ocem, pogledajte u celom prilogu na početku teksta.

Podsjetimo, veliko finale „Zvezda Granda“ emituje se naredne subote 8. juna od 21 sat i tada ćemo saznati ko će odneti titulu pobjednika.

 

Cazin

Cazin: Nakon obilnih padavina poplave u Tržačkim Raštelima, intervenirali vatrogasci

Published

on

By

Nakon obilnih padavina, poplavljeno je nekoliko mjesta u Tržačkim Raštelima.

Povećani nivo vode u rijekama i potocima izazvao je izlivanja, poplavivši puteve i kuće.

Zbog poplave su intervenirali i vatrogasci.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin:

  1. Intervencija:
    • 21:40-23:04 sati, Ćehići-T.Raštela: Tehnička intervencija zbog poplave u garaži Fadila Ćehića u mjestu T.Raštela, izazvane obilnim padavinama i jakom kišom. Više objekata je bilo poplavljeno.

Šteta će biti procijenjena nakon povlačenja vode.

Nastavi čitati

Cazin

Cazin: U protekla 24 sata policija imala dvije intervencije, vatrogasci jednu

Published

on

By

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin dogodilo se nekoliko značajnijih događaja, kako je izvijestila policija i vatrogasna jedinica:

Izvještaj policijske stanice Cazin:

  1. Intervencija: Ukupno 2 slučaja.
    • Saobraćajne nezgode: 2
      • 11:50 sati, Jusin Put: Vozilo udarilo divlju životinju, uzrokujući materijalnu štetu na vozilu.
      • 16:30 sati, ulica Domovinskog rata: Sudar dva motorna vozila rezultirao je materijalnom štetom, bez povrijeđenih osoba.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin:

  1. Intervencija:
    • 21:40-23:04 sati, Ćehići-T.Raštela: Tehnička intervencija zbog poplave u garaži Fadila Ćehića u mjestu T.Raštela, izazvane obilnim padavinama i jakom kišom. Više objekata je bilo poplavljeno.

Ostali relevantni izvještaji i informacije:

  • Pregleda: U proteklom periodu evidentirano je 99 povreda, od kojih je 9 osoba prevezeno sanitetima.
  • Vodosnabdijevanje: JKP Vodovod Cazin izvještava da je snabdijevanje vodom uredno.
  • Elektrosnabdijevanje: Obavještenje o planiranom prekidu isporuke električne energije na određenim trafo-područjima od 08:00 do 15:30 sati.
  • Komunalne usluge: Redovna odvožnja komunalnog otpada se odvija po rasporedu.
  • Stanje na cestama: U jutarnjim satima uslovi za vožnju su povoljni većim dijelom zemlje, uz mjestimično smanjenu vidljivost. Saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacije škarpi i nestabilnih kosina, vozila su preusmjerena alternativnim rutama. Sanacioni radovi su također aktuelni na nekoliko drugih magistralnih puteva.
  • Granični prelazi: Zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ove informacije pružaju pregled događaja i uslova na području Grada Cazin tokom proteklih 24 sata.

Cazin.ba

Nastavi čitati

Cazin

Porodično nasilje u Cazinu: Sin napao oca, policija ga uhapsila

Published

on

By

U naselju Osredak zabilježen je slučaj porodičnog nasilja.

Prema našim saznanjima, 56-godišnji muškarac obratio se policiji prijavivši svog 28-godišnjeg sina zbog nasilja.

Incident je izbio zbog ženske osobe, kada je 28-godišnjak prvo verbalno, a zatim i fizički napao svog oca. Policijska patrola ubrzo je stigla na lice mjesta i stavila situaciju pod kontrolu.

Nezvanično saznajemo da je cijeli incident započeo na magistralnom putu, gdje je 28-godišnjak napao državljanku Srbije zbog nesuglasica u saobraćaju. Žena je pobjegla u porodičnu kuću njegovog oca, gdje je 56-godišnjak pokušao da je zaštiti. Tada je došlo do fizičkog obračuna između oca i sina, piše Dijaspora.

Prema riječima komšija koji su svjedočili događaju, sin je prilikom napada bio u alkoholiziranom stanju.

Policija nastavlja istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja.

Nastavi čitati

Najčitanije