Connect with us

USK

Vozač iz BiH došao drogiran na GP Maljevac: Novčana kazna zamijenjena za kaznu zatvora!

Published

on

Na Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 25-godišnjak kojeg su jučer ujutro policijski službenici zaustavili i kontrolirali na graničnom prijelazu Maljevac i utvrdili da upravlja osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka pod utjecajem opojnih sredstava.

Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 1320 eura koja je zamijenjena kaznom zatvora od 33 dana, piše GPM.

USK

Detalji stravične nesreće u Bihaću: Poginule dvije sestre

Published

on

By

U stravičnoj saobraćajnoj nesrećoj koja se desila u Bihaću smrtno su stradale dvije sestre.

Lakše povrede je zadobila još jedna osoba koja se nalazila u ovom vozilu, a kako nezvanično saznajemo riječ je o kćerki jedne od stradalih.

 

 

U njih se, prema nezvaničnim informacijama, automobilom Audi zabio Benjamin Žerić iz mjesta Sokolac kod Bihaća.

One su skretale prema lokaciji gdje će biti budući bihaćki aerodrom u mjestu Golubić kada se u njihovo vozilo zabio Žerić. On je, kako saznajemo alkotestiran kako bi se utvrdilo da li je bio pijan.

– Na putu Bihać-Golubić došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila. Dva putnička motorna vozila su ostala na saobraćajnici, dok je treće sletjelo u kanal – kazao je ranije za portal “Avaza” Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

 

 

U vozilu koje se nalazi u kanalu se nalaze dvije osobe koje su smrtno stradale.

– Trenutno na licu mjesta osim policije i Hitne pomoći nalaze se i vatrogasci, koji pokušavaju izvući nastradale osobe, pa ćemo detalje znati nakon što oni odrade svoj dio posla – rekao je.

Nesreća se desila u 15 i 20 sati.

Nastavi čitati

USK

Dvije osobe poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Bihaću

Published

on

By

Ne mogu potvrditi da li je riječ o ženama ili muškarcima dok vatrogasci ne urade svoj dio posla, odnosno ne izvuku poginule iz vozila, kazao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK
Dvije osobe poginule su u poslijepodnevnim satima u naselju Golubić u Bihaću, potvrdio je za Faktor Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).
– Saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovala tri vozila, dogodila se u 15.20 sati. Za sada imam informaciju da su dvije osobe poginule.
Ne mogu potvrditi da li je riječ o ženama ili muškarcima dok vatrogasci ne urade svoj dio posla, odnosno ne izvuku poginule iz vozila – kazao je Beganović.
Nastavi čitati

USK

Saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši: Automobilom uletio u benzinsku pumpu (FOTO)

Published

on

By

Vozač putničkog vozila, iz za sada nepoznatih razloga, uletio je automobilom izbza sad nepoznatih razloga u benzinsku pumpu “Midž Hit” Velika Kladuša koja se nalazi na magistralnoj cesti Velika Kladuša – Cazin.

Tom prilikom vozač BMW-a uništio je aparat za točenje goriva i svoj vlastiti automobil.

Foto: GPMaljevac.COM

Vozač automobila je zadobio lakše tjelesne povrede.

Hitna pomoć je odmah izašla na lice mjesta i ukazala prvu pomoć dok su, istovremeno, pripadnici PU Velika Kladuša osigurali mjesto nesreće i vrše uviđajne radnje.

Nastavi čitati

Najčitanije