Connect with us

USK

Azhar Sejarić iz NiP-a će se kandidovati za načelnika Ključa i “izaći na crtu” SDP-ovom konkurentu

Published

on

Mladi Azhar Sejarić će biti kandidat Naroda i pravde za načelnika Ključa, čime će “stati na crtu” višegodišnjem SDP-ovom načelniku Nedžadu Zukanoviću.

Informaciju o svojoj kandidaturi nam je potvrdio sam Sejarić, koji zbog novih izbornih pravila o tome nije mogao ništa detaljnije govoriti.

S obzirom na to da će kandidaturu vjerovatno ponoviti i SDP-ov aktuelni načelnik Nedžad Zukanović, ovo znači da će NiP i SDP u Ključu ići jedni protiv drugih. U narednom periodu ostane da se vidi koje će stranke dati podršku kojem kandidatu.

Inače, Sejarić je trenutno predsjednik mladih NiP-a, kantonalni zastupnik u USK i delegat u Domu naroda Federacije BiH. Prije toga je bio općinski vijećnik u Ključu. Njegov suparnik u izbornoj utrci, aktuelni načelnik Zukanović je na toj funkciji već 12 godina.

klix

Magazin

Bišćanka Jasmina Nuspahić državna prvakinja u plesu (VIDEO)

Published

on

By

Očekuje vas izuzetna priča o dvoje vanserijski talentirane djece, bratu i sestri, Dženanu i Jasmini Nuspahić iz Bihaća.

Oboje su državni prvaci, Dženan u fudbalu i atletici, Jasmina u plesu, odlični učenici i uzor svojim vršnjacima, a Jasmina je učenica generacije svog grada, te druga po školskom uspjehu u Federaciji BiH.

Roditelji ovo dvoje sportskih bisera, Minela i Edis, ne skrivaju ponos i uvijek su uz svoju djecu, pružajući im nesebičnu i maksimalnu podršku, znajući preći gotovo 1000 kilometara bez pauze, idući s turnira na turnir…

Nastavi čitati

USK

Kladušanin pretukao 18-godišnju suprugu, uspjela pobjeći i pozvati policiju

Published

on

By

U naselju Polje, općina Velika Kladuša, danas se odigrao dramatičan događaj prilikom kojeg je pretučena jedna ženska osoba.

Kako saznajemo, muškarac H.M. navodno je fizički napao svoju 18-godišnju suprugu u njihovom domu. Nakon što ju je pretukao, muškarac je, prema svjedočenjima, protiv njene volje smjestio u automobil i krenuo prema Bihaću.

Srećom, ista je uspjela pobjeći iz vozila i pozvati policiju, što je rezultiralo brzom reakcijom nadležnih službi.

Ona je odmah prevezena u Dom zdravlja Velika Kladuša, gdje su joj medicinski pružene potrebne usluge. Prema prvim informacijama, konstatovane su joj lakše tjelesne povrede.

Policija je odmah reagovala, te su protiv H.M. poduzete zakonom predviđene mjere. Dalja istraga će utvrditi sve okolnosti ovog incidenta, kao i motive muškarca za ovaj nasilni čin.

Nastavi čitati

USK

Bihać: Bahati vozači divljali Audijem i BMW-om u kružnom toku (VIDEO)

Published

on

By

Danas je na saobraćajnici u Bihaću došlo do izuzetno opasnog incidenta koji je mogao rezultirati ozbiljnom saobraćajnom nesrećom.

Prema video snimku koji kruži društvenim mrežama, automobili marke BMW i Audi bili su uključeni u divljanje u kružnom toku, ignorirajući saobraćajne propise i ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju.

Srećom, zahvaljujući brzoj reakciji ostalih vozača, nesreća je izbjegnuta.

Građani sada očekuju brzu reakciju policije i poduzimanje svih zakonskih mjera protiv vozača koji su ugrozili sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Nastavi čitati

Najčitanije